Skocz do zawartości

[Pedały] Dartmoor Candy Pro - łożyska kulkowe

wac0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zakupiłem wspomniane pedały, dokładnie na tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=5095592332 i mam pewne wątpliwości co do działania. A mianowicie, pedały przy obracaniu w dłoni stawiają dosyć wyczuwalny opór. Mam standardowe jakieś badziewne plastikowe platformy także na łożyskach kulkowych i chodzą bez najmniejszego oporu, po uderzeniu palcem obracają się kilka razy. Natomiast w tych dartmoorach nie ma mowy o swobodnym obrocie, czuć wyraźne tarcie w środku, a przy szybszym kręceniu już słychać szum. Sprzedawca poinformował mnie, że to całkowicie normalne i pedały się wyrobią. W związku z tym, że w obecnych nie przechodziłem problemu "wyrabiania" pojawiły się u mnie wątpliwości czy faktycznie tak ma być. Więc będę wdzięczny za opinię, bo w razie czego je zwrócę.

Napisano

to pedały na łożyska kulkowe, daj im trochę i powinny się ułożyć. wątpię żeby kulki nie miały smaru albo żeby były za mocno skręcone.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...