duszek00 Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam!! Mógłby ktoś mi powiedzieć czy bloki Shimano SH-55 pasują do pedałów PD M540 ?? Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Sh 55 są kompatybilne z następującymi typami pedałów: PD-M324/646/545/536/424/505/323/A515 Ale z tego co mi mowil gosc w sklepie to moga pasowac Nawet niektore Wellgo ludzie uzywaja zamiast sh51 lub sh55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokis Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 NO właśnie, ja mam ten sam problem. na stronie Shimano w instrukcji jest napisane, ze 55 mają wypięcie wielostronne, a 51 jednostronne. jest to znaczna róznica. czy może ktoś przedstawić wady i zalty obywu systemów? I jeszcze jedno: na Allegro pojawiły się już od dawna w duzych ilościach bloki 55 po cenie czterokrotnie niższej niz sklepowa. Sprzedają je trzy różne osoby - czy to nie jest jakaś podróbka albo przekręt. czy ktoś wie coś o tych blokach z Allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Przekręt racxej nie , bo maja pozytywne komentarze za aukcje z blokami . Sa to raczej podróbki , ale co Ci to przeszkadza Jakby ktos wystawił sh 51 za 8 zl , nawet podrobki to kupilbym 2 komplety ... A tak to naraazie jezdze na dosc zajezdzonych blokach , nowe kosztuja 40 zł Drugie tyle i mam m 520 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 SH-55 nadaja sie tylko na dojazdy do pracy, szkoly czy do sklepu z pedalami 540 Wypinaja sie przy mocniejszym ciagnieciu wiec bez sensu jest ich uzywanie na codzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.