Mash Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Cześć, Mam http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/cube-reaction-gtc-sl-29-hardtail-bike-2013/rp-prod111958 , Cube Reaction GTC SL z osprzętem z 2013 roku, ale na ramie 2015. Mam do wydania 900-1000zł na modernizacje. Zastanawiam się nad wymianą a) Kół na lekkie ZTR Crest na piastach novatec, albo SRAM X9, lub Hamulce z Formuli RC Tune na Shimano XT. Moje Formule mają jeden defekt - nie hamują powtarzalnie. Za każdym naciśnięciem hamulec łapie w innym miejscu. Na nic zdało się odpowietrzanie. c) z racji tego, że napęd i tak nadaje się do wymiany chciałbym zmienić napęd z 3x10 na 2x10. Tylnia przerzutka zostanie wymianiona na XT Shadow+ (Wersja z hamulcem), przednia przerzutka zostaje XT, kaseta XT 36-11, manetka tył zostaje, a przód ma opcję przełączania 2x10-3x10, no i korba... Jedyny wybór jak dla mnie to Shimano XT 38-26. XTR cenowo to kosmos, a SRAM X.0 jest 2x droższy od XT. O X9 nie mam zdania. Pytanie moje brzmi: Będąc w mojej sytuacji, użytkowniku, co byś zmienił? - proszę o uzasadnienie.
Grzeslaw Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Koła to podstawa zamiast ZTR możesz zastanowić się nad FRM EVO 29". A z zaoszczędzonej kasy dołożyć do piast np. DT 350.
motiks Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Moje Formule mają jeden defekt - nie hamują powtarzalnie. Za każdym naciśnięciem hamulec łapie w innym miejscu. Na nic zdało się odpowietrzanie. znaczy nie odpowietrzyły się --- działaj do skutku...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.