Skocz do zawartości
  • 0

Odświeżenie roweru mtb

Gość Gość

Pytanie

Gość Gość
Napisano

Cześć,

Posiadam rower Kross hexagon v3, dość leciwy już, bo ma jakieś 8 lat, w bardzo dobrym stanie, intensywnie eksploatowany dopiero od zeszłego roku. Przejechane jakieś 15tys km, z czego 6tys w zeszłym roku, w tym raczej będzie podobnie, jak nie więcej. Nie bardzo chcę go zmieniać, gdyż wszystko, na czym nie usiądę mi nie odpowiada. Głupie przywiązanie. Rower używany głównie na długie wyprawy rowerowe (ok. 100km dziennie po różnej nawierzchni, ale raczej asfalty, rzadziej teren czy las). Jazda z sakwami. Zaczęło mi w nim trochę brakować mocy (osprzęt Shimano - tyle wiem - z tyłu kaseta niestety 6). 

Planuję na pewno zmianę opon na Schwalbe Marathon Plus lub Plus Tour (które bardziej polecacie w mojej sytuacji?) oraz kusi mnie zmiana osprzętu na Shimano Deore z kasetą 9 lub 10. Czy ma to sens przy takim rowerze? Co jeszcze warto byłoby zmienić? 

Bardzo proszę o porady, jakby były jakieś dodatkowe pytania to także chętnie odpowiem. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...