oritest2 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Szukam jakiś ciekawych i niedrogich błotników do mojego roweru Romet Wagant z 83'. Chodzi mi o możliwość szybkiego montażu i demontażu, bo generalnie nie lubię jeździć z błotnikami i chciałbym zakładać tylko kiedy pogoda tego wymaga. Kolejną rzeczą jest oczywiście cena. Mam parę typów, ale wydanie 150+ PLN na dwa kawałki plastiku/aluminium trochę mnie zniechęca. Chciałbym by mocowane były do widelca. Nie chciałbym by były mocowane do śrub osi koła, ponieważ każdorazowe odkręcenie koła w moim rowerze wiąże się potem z mozolnym pozycjonowaniem na nowo. Idealne byłyby rozwiązania z gumowymi rozpinanymi obejmami takimi jak np. w SKS Raceblade. Mogą być też jakieś obejmy mocowane na stałe do widelca, ale żeby błotnik był odpinany. Mam parę modeli, ale szukam czegoś tańszego. Crud Products Roadracer Mk2 (na koło 28 ciekawe czy by sie zmieścił na moje 27?) http://tricarbon.pl/crud-roadracer-blotniki-rowery-szosowe SKS Raceblade (też 28 cali) http://sklep-naszosie.pl/akcesoria%20rowerowe/b%C5%82otniki/raceblade-28-srebrne-zestaw Koledzy polecicie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Rejsblejdów nie polecam. Telepią się i niszczą lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tak samo unikałbym Crud'ów. Może lakieru nie niszczą ale telepią się jak chory na malarię i słabo znoszą zmiany temperatury. Tzn plastik szybko staje się kruchy po ekspozycji na mróz i słońce. Z błotnikami juz tak jest, że albo się je szybko demontuje i są generalnie ciulowe, albo montaż/demontaż zajmuje trochę czasu za to oferują bardzo dobrą ochronę i niską hałaśliwość współpracy... Jeśli posiadasz punkty mocowania błotnika na widelcu/hakach tylnego koła to polecam SKS Blumels... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oritest2 Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedź. Jeżeli chodzi o taki typ błotników jak SKS Blumeles to mam do tego roweru oryginalne rometowskie, ale nie jest to rozwiązanie, którego szukam. Szukam czegoś z szybkim montażem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oritest2 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 A ktoś testował coś takiego http://allegro.pl/blotniki-szosowe-m-wave-czarne-ostre-kolo-fix-i5111793239.html ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Taki sam paździerz jak Rejsblejdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazekslawek Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 A powiedzcie mi ,ma ktoś może doświadczenie z błotnikiem S blade? Myślę nad jego zakupem ,podoba mi się bardzo od strony wizualnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.