c1ach Napisano 20 Października 2008 Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No i ramka przyszła. Niestety chyba nie uda mi się dzisiaj już nic z tego złożyć, bo czeka mnie maglowanie protokołu IP na sprawdzian Prezentuje się świetnie, fotki robione słabym aparatem, w dodatku przy sztucznym świetle co odbiło się na jakość. W realu rama robi super wrażenie. Z mostkiem to dopiero cyrk Dostałem Boplighta Team wartego przynajmniej 80 zł Waga dokładnie 130 g http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul...60&art=1002 - to na 100% ten mostek. Może nie mieli akurat innych 100 mm, ale ja specjalnie nie narzekam Opakowanie mogło być trochę lepiej zabezpieczone, ale ogólnie jestem zadowolony z zakupu zarówno ramy jak i mostka foty: http://www.c1ach.ovh.org/elnino.html - jak złożę to dam zdjęcia lepszej jakości. Aha - zapomniałem. Czy wie ktoś ile mniej więcej może kosztować nabicie sterów i montaż amora? Lepiej samemu? Jeszcze jedno- wie ktoś czy podkładki dystansowe są konieczne? (chcę mieć mostek tak samo wysoko jakby było z podkładkami ale czy można bez podkładek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lessero Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Składałem rower sam, ale właśnie zazbrojenie w amor to była jedyna rzecz jaką zleciłem serwisowi - brak narzędzi i doświadczenia. Za tym rozwiązaniem przemawiała też gwarancja na amor - dowód montażu przez serwis Zapłaciłem - 30,0 PLN zostawiłem ramę, stery i amor rano, odebrałem po połudnu. Bezstresowo i - w moim przypadku - fachowo: lekko i bez luzów. Wzrost 173, Rama Accent el norte 17" Ilość podkładek pod mostek 5 Ceny tej usługi są różne od 30 do 50 PLN. Ja u nich zostawiłem 800PLN za graty to mnie policzyli nie za wiele... chociaż mogli mi to puścić "w ramach zakupu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ale się nas tu nagle namnożyło. Czekamy na fotki wszystkich gotowych rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 23 Października 2008 Udostępnij Napisano 23 Października 2008 W końcu nabiłem stery sam Łatwo nie było ale się udało. na razie założyłem amora i koła żeby dotoczyć go jakoś do serwisu żeby wkręcili mi suport bo nie mam swojego klucza. Dzisiaj jak będę wracał do domu o 17 to odbiorę i być może uda się jeszcze dziś złożyć Trzeba przyznać że biało-czarna El nino prezentuje się super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 EL NINO niby śliczna ale ja jednak wole swoją ślicznotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Kto co woli Miałem wstawić foty, ale nie ma okazji gdzieś się na tym rumaku wybrać z aparatem, pogoda nie pozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 c1ach a rame masz jaką 17 czy 19 ? przy jakim wzroście? hmmm bo np. ja mam 175cm i rame 19 jezdzi mi sie oki jak siadam na 17 to niewygodnie jest a dla odmiany kumpel w moim wzroście jak sie przesiada ze swojej 17 na mój to nie daje rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 180 cm - 19" i nie wyobrażam sobie siebie na 17". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 No to pompka do amora doszła, wszystko już napompowane i jutro całodniowy maraton i foty Oby pogoda dopisała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 nooo to z niecierpliwością czekamy na relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Pośmigane, sfocone. http://www.c1ach.ovh.org/rower-elnino.html Co do osprzętu to nie ma na razie co się rozpisywać, bo to przeszczep ze starej ramy. Wolę jeździć na słabym osprzęcie niż wogóle Hehe zdarzyła mi się dziwna usterka - tylne koło przemieściło się w prawym haku w wyniku czego koło się zablokowało - prawdopodobnie mój błąd przy składaniu na razie mam wrażenie że spokojne spacerki i małe prędkości to nie jest żywioł mojego Bombera, woli ostrzejszą jazdę, a zjazdy (oczywiście w ramach rozsądku) to dla niego ziewnięcie Teraz myślę o jakiś anodyzowanych na kolor alu śrubkach - tak dla poprawienia efektu wizualnego. Właśnie muszę poszukać coś o tym na forum bo nie wiem czy wszędzie można takie śruby wkręcać i jak się spisują długofalowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Mój sprzęt po modyfikacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ile ta rama waży? I jaki rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Huh, dawno mnie tu nie było... Cóż, pewnie z wrzuconego przeze mnie fociszcza mej kozy wygląda, żem ramę sprofanował Nie czuję tego, ale możliwe... Cóż, nub jestem, co tu kryć. A rower służy mi głównie do jazdy i po pół roku mogę rzec, że się sprawdza. Jak dla nuba, rama sporo lżejsza od poprzedniej, lakier naprawdę mocny i nie mam do niej zastrzeżeń. Złożyłem kobyłę z tego, co było pod ręką, bo po zakupach wszelakich nie miałem kasy na lepsze części, podczas gdy stare jeszcze były dobre. Także rama była z ambicjami na coś więcej, a reszta z grubsza jak zwykle, na przeczekanie. Teraz kasa jest, ale np. zastanawiam się, czy potrzebny mi amor, bo przeważnie po płaskim zasuwam i jakoś daję radę. Się zrobi jaką wymianę kół czy napędu w każdym bądź razie, bo przerzutka tylna i kaseta już dorzynana... Mam jednak nadzieję, że za takie herezje techniczne grono użytkowników ramy El Norte mnie nie ekskomunikuje... Każdy orze jak może. W tej swojej kozie mam jeszcze sztycę i siedzenie Accenta. Złego słowa nie mogę powiedzieć - max. zrobiłem na nim 70km/dzień i wszystko bolało tylko nie od siedzenia. Z fabryki tejże rozważam jeszcze teraz czapę pod kask, to się zobaczy jak mróz nadciągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Wawrus- prezentuje się dumnie i ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 http://www.velo.com.pl/www/produkty.php?m=1&id=2192 - Accent 2009 czyli wszystko to samo w innych kolorach, moim zdaniem ramy na 08 były ładniejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Chodzi mi po głowie pomysł kupna ramy accenta el norte,lub tormenty.Mam pytanko o wytrzymałość tych ram (bika raczej nie oszczędzam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 A mnei się podoba najbardziej biały zacisk sztycy, który sobie sprawię, do tego białe zaciski kół, a na koniec jakieś białe pancerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Szkoda że firma się nie rozwija i stoi w miejscu i ogranicza się do zmian kolorów produktów...El nino to już kompletna porażka, podobnie Tormenta, ciekawe dlaczego nie ma El norte... andi333 - to są ramki do XC i to raczej bez szaleństw, najlepiej kupuj teraz bo ceny sporo spadły i o wiele ładniejsze od roczników 2009. Z Accenta mocniejszą zdaje się być El nino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 el ninio biore po uwage ale bardziej podoba mi sie tormenta jak by ktoś podał wage w rozmiarze 19 było by miło a propo bez szaleństw czyli co po wypadzie w góry się rozpadnie.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Waga realna to 1884 g. Jak wpiszesz w google "accent tormenta" to klikaj w trzeci link i tam jest zdjęcie na wadze. Linka niestety nie mogę podać bo admin zastrzegł linkowanie do tego forum. Po wypadzie w góry raczej się nie rozpadnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 ok dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pebe.pl Napisano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 no to ja sie pochwale moze moja maszynka ktora zlozylem na poczatku zeszlego sezonu mial to byc 2. rower w rodzinie ale okazal sie w koncu lepszy od pierwszego, dzieki duzemu szczesciu przy zakupie osprzetu oto specyfikacja i foto: rama Accent ElNinno Alu7005 widelec Manitou R7 Platinium SPV 100mm korba Truvativ Stylo 42-32-22 przezutka przod Shimano LX przezutka tyl Shimano XT manetki Shimano LX hamulce Avid Arch Rival klamamki hamulca Avid Arch Rival koło przód Mavic CrossRide koło tył Mavic CrossRide opony IRC Serac XC Lite IRC Mibro Kevlar pedały Shimano 520 kierownica Marin mostek Ritchey Comp siodelko Giepemme sztyca Accent kaseta Shimano LX łańcuch Shimano LX foto: co sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Przerzutkę przednią masz down swing czy top swing? Bo nie wiem czy mocowanie down swinga nie wypadnie mi równo na otworze na koszyk na bidon. Do swojego El nino też chciałem Crossride'y , ale chyba mi nie wyjdzie. Sprzęcik zapewnie ładny, ale fotka coś nie wchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbrozin Napisano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 A ja mam pytanie natury technicznej, ale nadal związane z Accentem Czy ktoś spróbował, albo mógłby spróbować (i opisać na forum) zamontować w ramie El-nino sztycę w rozmiarze 31,6 mm. Przymierzam się do zmiany sztycy na lepszą (niż standardowy Accent) co będzie się wiązało z zakupem rozmiaru 31,6 mm. Chciałbym wiedzieć czy bardzo dużo brakuje do wyszlifowania w ramie, żeby taki rozmiar pasował. A może okaże się, że pasuje bez problemu bo mam wrażenie że u mnie w ramie standardowe 31,2mm ma trochę luzu.Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.