Mod Team bogus Napisano 12 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Mufa na 100% 68 mm, a co do długości to nie mam pojęcia. Ja bym celował w jak najkrótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 W swojej El nino mam suport octalink Shimano i jest to długość nie pamiętam już dokładnie jaka, ale coś pomiędzy 116 - 117 - 118 mm. W sumie to zależy też od korby, najlepiej pogrzebać na stronach Shimano (kiedyś była taka cała tabelka z długościami, niestety nie mogę już jej odnaleźć), ale moim zdaniem ten 118 powinien być dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam, Czy ktoś z użytkowników El Nino mógłby sprawdzić jaka jest średnica gwintu od piwotów ramy? Chcę kupić ładne zaślepki i nie wiem czy rozmiar będzie odpowiedni, a nie mam obecnie możliwości sprawdzenia. Pozdrawiam, Z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Co taka cisza?! Można powiedzieć że jestem posiadaczem Accenta . Rama we wtorek/środę będzie u mnie Ładny El Norte [Czarno Czerwony] 17" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Witamy! Czyżby to El Norte od @crashbash1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 To czekamy na come back w twoim wykonaniu na tej ramie. Pokaż zdjęcia jak złożysz rowerek. Ja muszę mojego El Nino pstryknąć, bo sporo się pozmieniało, a na forum nowości nie dałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dzień Dobry Już moja! http://picasaweb.google.com/X4rt1n/Talibowie?authkey=Gv1sRgCN2Y0Om8wrb57AE#5551302188606215666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Yes, yes, yes! Powodzenia w składaniu sprzętu. Ja wciąż czekam na okazję, aby zrobić nowe zdjęcia mojego El Nino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Pojawiły się niektóre nowości Accenta na 2011. Głównie trochę ciuchów i 3 nowe ramy: damska mtb Tormenta, szosowy Apex oraz trekkingowy Nordkapp. Swoją drogą całkiem ładne, łatwe do zrozumienia malowania W tej kwestii graficy poszli chyba dobrą drogą. http://velo.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=3085'>http://velo.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=3085 http://velo.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=3086 http://velo.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=3085 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Wszystko fajnie, ale liczyłem na więcej nowości w dziedzinie dodatków do roweru, typu chwyty, podkładki, zaciski, a tu nic. Swoją drogą Velo mogłoby się postarać, żeby jak w ubiegłym roku wrzucić wszystkie nowości w jedno miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Na forumszosowym w tym temacie, ktoś wrzucił geomterie do Apexa, ja napisałem do Velo i przesłali mi trochę fotek, które niebawem na stronce się pojawią: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Apex już jakiś czas jest na stronie Velo. Fajnie jednak zobaczyć więcej szczegółowych zdjęć taj ramy. http://www.velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=3085 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Jak dla mnie super ramka. Via Montana swojego czasu królowała na szosach jako ekonomiczna ramka i dobra baza do zbudowania treningówki, a teraz jej rolę przejmie Apex:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Zimowy przegląd ciuszków accenta:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjon777 Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam wszystkich mój wehikuł jest juz skonczony w 98% wiec mogę juz wrzucac specyfikacje:) Pierwotnie była to Merida Kalaharii z której został juz tylko przedni hamulec, który i tak mam zamiar wymienic w najblizszym czasie:) A wiec: Rama - Accent El Nino biało-czarna 19' Amortyzator - SR SUNTOUR XCR L.O Przerzutka przód - Shimano Deore Przerzutka tył - Shimano Deore XT odwrotna sprężyna Korba - Shimano fc m521 175mm Manetki - XT Dual Control Kaseta - Shimano-CS HG50 9rz. 11/32 Łańcuch - Shimano CN HG73 Kierownica - easton ea30 635mm Mostek - easton ea30 90mm Koła : obręcze mavic x221 piasty orbea Hamulec tył -Shimano XT v-brake Hamulec przód -no name Pedały - Shimano PD-M520 Siodło - Specialized Avatar Gel 143mm Stery - Accent suport - Shimano bb es51 Sztyca - Accent SP-408 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Fajnie wyszło, ale ten błotnik z przodu i rogi trochę psują efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Fajnie wyszło, ale ten błotnik z przodu i rogi trochę psują efekt I odblaski na pedałach... Poza tym, ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjon777 Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 no blotnik rzeczywiscie bede musial odkrecic a z rogami jezdzi mi sie wygodniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Chodzi o to, że gięta kiera + rogi = "bawół" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam serdecznie! Od roku jestem posiadaczem Accenta, jednak dopiero teraz znalazłem czas aby się zapisać. Rama to Via Montana, przemalowana, żeby nie rzucała się w oczy. Rama po jednej z pierwszych przejażdżek Pozdrawiam wszystkich posiadaczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 W pierwszej chwili to myślałem że to nowy Apex Jaki to model dokładnie ramy? Coś z serii R? Fajnie nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Nie bardzo rozumiem... rama to przemalowana Via Montana, nie wiem co jeszcze mogę napisać Co do osprzętu to w większości 105, tylko korba i klamkomanteki są Tiagry. Koła Shimano RS20. Śmiga calkiem dobrze, choc jest trochę przyciężki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 o lol faktycznie Via Montanta. Mówiąc przyciężki ile masz na myśli? Mój Felt FA waży prawie 9,5kg, a to ramka alu-cabon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Jeśli mnie pamięć nie myli to w konfiguracji jak na zdjęciu plus aluminiowy koszyk na bidon Authora plus podstawka pod licznik Sigmy wyszło na wadze 9,4kg. Jak na szosę to nie jest imponujący wynik, ale najważniejsze że leciutko się jeździ. To jednak coś zupełnie innego niż góral, nawet na cienkich slickach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.