Flash3M Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Obecnie poza ramą, kierownicą i koszykami... doszedł jeszcze widelec Accenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Nie było ci szkoda kasy na taki wynalazek? Za ile kupiłeś to cudo? Używasz go w zimie czy w sezonie też chcesz jeździć? Na przyszłą zimę też planuję sztywniaka, ale jakiegoś taniego. Bardzo jestem ciekaw jak to po tylu latach z amortyzacją jeździ się na sztywniaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 400 zł, trochę było szkoda, ale i tak musiałbym wydać z połowę tego, aby na zimę wstawić coś innego niż Reba, której uszczelkom postanowiłem oszczędzić kontaktu z solą, generalnie zimą wole jeździć na sztywniaku... tu przy okazji mam fajny sztuciec na jakieś płaskie maratony. Być może nie kupowałbym tego widelca,m gdyby nie fakt, że żaden z moich sztywnych widelców nie ma mocowań pod tarcze. Początkowo byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego typu wynalazków, ale ostatecznie muszę stwierdzić, że jeździ się lepiej niż na aluminiowym sztywniaku i l;epiej niz na jakimś tanim sztywniejącym amortyzatorze.. że o wadze nie wspomnę O słuszności wyboru nie tyle przekonuje, co uspakaja mnie ten artykuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Gdzie tak tanio go dorwałeś jak można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Tu na forum ktoś rzucił ogłoszenie, więc nie zwlekałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Ta to ja odświeże temacik już za pare dni dodam nowe foty bika , do wymiany poszła przerzutka tylna z deore na SLX korba z alivio na SLX kaseta z 8 hg 40 na LX 9 manetki na LX dual control, koła z noname na AlexRims24, i oponki schwalbe ghosta zdjęcia dodam w przyszłym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Oki, fotki już mam Troszku pieniążków mnie to kosztowało ale warto było w niedługim czasi wymienie jeszcze przerzutke z przodu i sztyce a teraz czekam na wasze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Wrzuć może fotki całego roweru, to ocenimy, bo tak po kawałku to ciężko coś powiedzieć. Jutro lub dzisiaj wieczorem wrzucę fotki mojego El Nino po ostatnich zmianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Oki, tu świeże foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 A po co ci taka wielka tarcza z tyłu i ta "osłonka" na przerzutkę, zdejmujesz ją i dajesz mniejszą tarczę i masz pół kilo mniej roweru. Co to za amortyzator? Ogólnie projekt wymaga sporo wkładu pracy. Jak dla mnie to wyszedł taki dziwny stworek. Do czego ma ci służyć ten rower? Może zasugerujemy jakieś modyfikacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Rowerek wygląda mi na turystę. Amor to chyba jakiś Suntour Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Suntour to na pewno, ale jaki model? Sądzę, że to starszy model Axona, ale mogę się mylić. Jeśli to Axon to wyraź proszę swoją opinię na temat jego pracy i wytrzymałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 A po co ci taka wielka tarcza z tyłu i ta "osłonka" na przerzutkę, zdejmujesz ją i dajesz mniejszą tarczę i masz pół kilo mniej roweru. Co to za amortyzator? Ogólnie projekt wymaga sporo wkładu pracy. Jak dla mnie to wyszedł taki dziwny stworek. Do czego ma ci służyć ten rower? Może zasugerujemy jakieś modyfikacje. Hmm do czego ma służyć... jeżdże i po górach i asfalcie, osłonka jest po to bo w wakacje miałem wypadek niestety na prawą strone skończyło sie gipsem na łapie i przerzutka niestety do kosza, teraz wyłożyłem sporo kasy i żal mi następnej zniszczyć. Amortyzator to SR SUNTOUR AXON D-RL blokowany z kierownicy, kupiłem w tamtym roku i w sumie jestem zadowolony z niego.Co do tarczy i wogóle hamulców przy następnym strzale pieniążków właśnie je będe chciał wymienić . Niestety aż taki bogaty nie jestem żeby wszystko na raz już w tamtym tyg. za przerzutke korba kasete łańcuch i manetki zostawiłem prawie 1400zł. :) Jak macie rady to jak najbardziej jestem za piszcie a ja bede słuchał. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 1400 zł za te części? Trochę przepłaciłeś... Chyba, że ja coś źle policzyłem. Przedstaw nam całą rozpiskę roweru, będzie nam łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 manetki 320 korba 420 kaseta 120 przerzutka 190 łańcuch 110 razem 1160 KORBA SLX SLX FC-M660 Przerzutka tył Shimano SLX SHADOW Manetki Shimano LX Dual Control Kaseta Shimano SLX CS-HG80 Łańcuch Shimano Deore LX Widziałem te części taniej na allegro jednak wolałem kupić w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Łaaaaa No to trochę przepłaciłeś Jak ktoś mieszka w mniejszej miejscowości, to takie ceny są normalnością, ale żeby w Chorzowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Nom, kupiłem częsci w całości w UNISPORCIE bo było o wiele wiele taniej niż w naszym ukochanym twomarku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Lekko licząc to 300 zł nie twoje. P.S. Wrzuć pełną specyfikację to zmodyfikujemy ci sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Lekko licząc to 300 zł nie twoje. ani mi nie mów... Oki to co wiem to pisze Amortyzator - SR SUNTOUR AXON D-RL Kaseta - Shimano SLX CS-HG80 Kierownica - jaks byle jaka zoom - w planach zmiana na lżejszą Koła - AlexRims24 Korba - SLX SLX FC-M660 Łańcuch - Shimano Deore LX Manetki - LX Dual Control Mostek - firmy nie pamiętam ale widać go na foto wiec po logo może ktoś pozna Opony - schwalbe ghost Pedały - Shimano modelu nie pamiętam Przerzutka przód - Alivio - w przyszłym miesiącu będzie XTR Przerzutka tył - Shimano Deore XT Shadow Rama - Accent El NORTE Siodło - no name Stery - Accent suport - Shimano SLX Sztyca - Accent SP-22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Do zmiany to co napisałeś plus mostek i sztyca na lżejszą. Koła też zapewne mocno ciążą, szczególnie, że są na obręczach AlexRims DM24. Nie wiem jakie są szprychy i piasty. Tak więc z grubszych wydatków to czeka cię wymiana kół na lżejsze. Siodełko można zmienić jak ci nie odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOGEL Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Oki, tak więc jaką firme i modele polecacie jeżeli chodzi o kierownice mostek i koła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Z tańszych, ale sprawdzonych i lekkich to Accent, Smica, Boplight. Koła to już zależy od funduszy i przeznaczenia, twojej wagi itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Jeździ tu ktoś na ramie accent tormenta i mógłby napisać jak się sprawuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam LSTR Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 witam dosiadam Accenta Rangera a wcześniej Inferno.... pozdrawiam accentowiczów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjon777 Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam wszystkich Od prawie roku jestem użytkownikiem roweru na ramie Accent El nino. Teraz jednak przyszedł czas na wymianę napędu w moim rowerze i mam jedno pytanie. Myślałem nad korba http://centrumrowerowe.pl/003269/Shimano-FC_M521_44_32_22/Produkt.aspx tylko mam pytanie o suport czy taki wystarczy http://centrumrowerowe.pl/003255/Shimano-BB_ES25/Produkt.aspx i w jakich ma być rozmiarach? Mufa 68? a długość 121 czy 118?? nie znam się na tym za bardzo a nie chcialbym kupic zlego. dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.