Mod Team bogus Napisano 24 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Foto nie wchodzi. A to nie łatwiej zmierzyć suwmiarką czy wejdzie taka sztyca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 A ja znalazłem to foto Jest pod tym adresem: http://www.pebe.cba.pl/prv/sprzet.html Z serwerów cba.pl nie da się w jako taki sposób wstawić zdjęcia na innej stronie w postaci linka, sam to przerabiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Fajny sprzęcik, kolorki dobrze dobrane. P.S. Odkręć te piwoty z ramy i amora, bo brzydko to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pebe.pl Napisano 6 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 z piwotami sie jakos zebrac nie moge na poczatku do ramy accenta podchodzilem nie zbyt chetnie i nie bylem do niej przekonany jednak juz po zlozeniu calosci zmienilem zdanie calkowicie rower jest skromnie mowiac na tyle fajny, ze kellys poszedl prawie calkowicie w odstawke przezutka jest z tym niskim mocowaniem jednak nie zdala egzaminu (szybko zlapala luzy i sa problemy z regulacja), postepujac zgodnie z doswiadczeniem ze innymi rowerami bedzie zmieniona na gorne mocowanie prawdopodobnie LX 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 6 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 pebe.pl co to masz za siodło ?? pasowało by mi kolorystycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byniomajster Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dokładam swój sprzęt. Accent ElNino 19". Na tej ramie przejechałem jakieś 20tyś km w ciągu dwóch lat, do tego starty w maratonach, harpaganie, endurance. Jeżdżę około 1000km miesięcznie, bez względu na warunki. Trochę podrapana, ale żadnych pęknięć, wgniotów itp. Nie rozumiem dlaczego się tych ram wstydzą, ich problem. Specyfikacja: Rama: ElNino 19" szaro-czarna amortyzator: RockShox Psylo U-Turn koła: Laser Disc XC lite hamulce: Shimano XT 160mm korba: Shimano LX kaseta: SLX 32 łańcuch: HG 73 manetki: Shimano LX przerzutki: Shimano LX Kiera: Ritchey WTC 31.8 mostek: Ritchey WTC 4axis stery: Ritchey pro gripy: Ritchey WCS rogi: Ritchey comp sztyca: Accent 408 siodło: SKN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Na jakim skoku przedniego amora najlepiej się śmiga? Bo ja zastanawiam się nad przestawieniem Bombera na 120 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byniomajster Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Na jakim skoku przedniego amora najlepiej się śmiga? Bo ja zastanawiam się nad przestawieniem Bombera na 120 mm. Ale do jakiej ramy? Do ElNino? Czesem wykręcam na tyle Psylo, ale nie polecam wtedy podjeżdżać. Można w nieodpowiedniej chwili poderwać koło. Ale na prostych, szczególnie mocno wyboisto-korzennych, albo na zjazdach jest ok. Geometria ramy dostosowana jest do 100mm, poniżej (80mm) dla mnie jest kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam kolejnego Accentowca. Moja kolekcja rzeczy z Accenta powiększyła się tym razem o czerwone pancerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No to czas na małą rozpiskę Rama: Accent El nino 19" Stery: Accent Amortyzator: Marzocchi Mx Pro 2007 Sztyca: Accent Sp-408 Zacisk Sztycy: zwykły za 12 zł Mostek: Boplight Team 25.4 (100 mm) Kierownica: Ovation 650 mm double butted gięta Chwyty: Accent Chess Klamki: Sram 5.0 Siodło: Velo Korba, suport: korba Suntour (nie wiem jaki), suport zwykły za 35 zł Manetki: Shimano Lx rapidfire Kaseta: Shimano Lx 11-34 T Łańcuch: Deore HG-53 Hamulce: Deore v-brake Pedały: Shimano pd-m520 Opony: Schwalbe Hurricane 2.0 Koło przód: no-name, aby się kręciło Koło tył: Novatec 802-SB, obręcz nierozpoznana jak do tej pory, pancerna to ona jest W rozpisce nie ma przerzutek. Bo ich jeszcze nie mam Na tył pójdzie prawdopodobnie Lx, nad przodem pomyślę. Najbliższe plany są takie, żeby w takiej konfiguracji przetrwać ten sezon. W 2010 nowe przednie koło i tarczówka na przód, korbę też przydałoby się wymienić. Na wadze mi jakoś nie zależy, ale uwzględaniając planowane przerzutki będzie 12,9 - 13 kg. Jeżdżę turystycznie i szczerze mówiąc nie mam zamiaru nic odchudzać ani wymieniać na siłę. Fotki są jeszcze ze starą Acerą, która obsługiwała 9 biegów póki nie wlazła w szprychy...ale i tak jestem z niej dumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Mały uptade: Przerzutka tylna: Shimano Lx Zapomniałem też dodać, że za rowerek wyszło 1800 wliczając pompkę do amora. Chyba się opłacało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zafkiel Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No to i ja dołączę się do klubu Accenta: Chyba najbardziej Accentowaty Accent w tym temacie… Rama: Accent El Norte 19" Stery: Accent Sztyca: Accent SP-408 + zacisk Accent Kierownica: Accent Riser Mostek: Accent AS-366R Chwyty: Accent Orbit Amortyzator: RST Gila T6 (zalany olejem- nareszcie zaczął przypominać amortyzator) Klamki: Avid FR5 Przerzutki: Przód i tył SLX Manetki: Shimano SLX Hamulce: V-ka Deore tył przód Octane One (Do wymiany, już idzie BB7 185mm ) Siodło: WTB Pro-gel Korba, suport: Acera Octalink+ BB-ES25 118mm (za krótki jak się okazuje ) Kaseta: Deore CS-H50 Łańcuch: Deore HG-53 Pedały: Autor APD-311 Opony: Continental Leader 2.1 Piasty: tył Deore M525 przód XT M756 Obręcze: Accent Pathfinder http://img220.imageshack.us/img220/324/dsc00202j.jpg http://img27.imageshack.us/img27/3142/dsc00203pwl.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witamy. Ależ ta tarcza z przodu jest ogromna... 185 mm już będzie trochę lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zafkiel Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Ten hamulec z przodu to rzeczywiście był zły zakup. Siła hamowania odpowiednia ale zacisk już złapał luzy i dzwoni przy wyższych prędkościach. Czekam na bb7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 A ja się pochwalę, nowe siodło mam San Marco Ischia - kupiłem w ciemno, żadnych opinii w necie nie znalazłem (teraz są tylko moje ) . Wybór okazał się na szczęście trafny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Zostałem posiadaczem ramy Accent El Nino. Wieczorem wrzucę rozpiskę jak teraz prezentuje się mój Accent. Będzie to chyba najbardziej Accentowy Accent jaki istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Mam nadzieję że kupiłeś korby, łańcuch i piasty od Accenta skoro tak twierdzisz, bo sam mam chrapkę tylko nie ma o tym żadnym opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Mój Accent El Nino prezentuje się tak: Amortyzator - Suntour Raidon AIR L.O. Dętki - Maxxis Ultralight Gripy - Accent Lite Kaseta - Shimano Alivio Kierownica - Accent Flatbar 31,8 mm Klamki hamulcowe - Avid Speed Dial 7 Koła - Mavic Crossride Disc Korba - Shimano Deore Linki i pancerze - Accent, Clarks Łańcuch - Sram PC-48 Manetki - Shimano Alivio Mostek - Accent Airplane 105 mm Opony - Specialized The Captain 2.0 Osłona widełek tył - Accent Fabos Pedały - Shimano Deore XT Podkładki dystansowe - Accent Carbon 18 mm Przerzutka przód - Shimano SLX Przerzutka tył - Shimano Deore XT Shadow Rama - Accent El Nino Siodło - Velo ProLite Stery - Accent HSI-B02 suport - Shimano Deore (zintegrowany) Sztyca - Accent SP-408 31,4 mm Tarcze - Hayes 6' Zaciski kół - Dartmoor Bolt-on Zacisk podsiodłowy - Accent Lite 34,9 mm Zaciski hamulcowe - Hayes MX-2 Waga: ~12kg Co do korb, to myślę, że dopóki Accent nie będzie miał czegoś ze zintegrowaną osią nie ma co się w to pakować. Jeśli chodzi o piasty to ktoś z forum już chyba używał Accentowskich, a łańcuchy zbierają niezłe recenzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zafkiel Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Rower skończony, na razie nie przewiduję większych zmian (chociaż może korby na SLX zmienie + SPD) Rama - Accent El Norte 19" Amortyzator - Suntour Epicon RLD 2009 Dętki - Accent Gripy - Accent Orbit Kaseta - Shimano Deore HG-50 Kierownica - Accent Riser Klamki hamulcowe - Avid FR-5 Obręcze- Accent PATHFINDER Piasty- tył DEORE FH-M525 przód DEORE XT HB-M756 Korba – Shimano Acera FC-M341 Octalink Linki i pancerze - Accent Łańcuch – HG-53 Manetki - Shimano SLX Mostek - Accent AS-366R 120mm Opony – Continental Leader Pro 2,1 Osłona widełek tył - Accent Fabos Pedały – Autor APD-311 Przerzutka przód - Shimano SLX Przerzutka tył - Shimano Deore SLX Shadow Siodło - WTB Speed V Pro-gel Stery - Accent AC-N.11 suport – BB-ES25 Octalink 126mm Sztyca - Accent SP-408 + zacisk Accent Zaciski kół - Dartmoor Bolt-on tył przód Shimano XT Błotniki Topeak M1, M2 Koszyk i bidon Kbix, Kellys Torba podsiodłowa Author A-S330 QF3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Oto mój El: Więcej zdjęć pojawi się w temacie poświęconym mojemu sprzęcikowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Jako że mam od dziś kierownicę Accenta, a za kilka dni pewnie też mostek to dołączam do klubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Moje dziecko Co prawda, ramę mam od prawie 2 lat, ale do tej pory jeździł tylko na sztywnym widelcu i głównie na slickach, czasami na semislickach - profanacja... Od roku posiada on także kierownicę Accent. Posiadam także obręcze Accenta w swoim drugim (z trzech) rowerze ale to chyba za mało, zresztą ostre koło dziwnie by u wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 No to pora na mnie, by dołączyć do grona. Trochę długo po złożeniu, ale jest Nio to przedstawię Wam moje wozidełko: Rama - Accent El Nino 19" + stery Accent Amortyzator - Rock Shox Dart 3 + PopLock Dętki - Bontrager Gripy - Ritchey WCS Ergo Kaseta - Shimano Deore LX CS-M580 Kierownica - Pro Cross Country Klamki hamulcowe - Shimano SLX BL-M660 Hamulce - Shimano SLX BR-M660 Tarcze - Shimano Deore XT SM-RT79 Koła - Mavic Crossride Korba – Shimano SLX FC-M660 Linki i pancerze - Shimano Łańcuch – Shimano CN-HG53 Manetki - Shimano SLX SL-M660 Mostek - Pro LT 110mm Opony – Michelin XC A/T 2,1 Pedały – Shimano PD-M520 Przerzutka przód - Shimano Deore XT RD-M770 GS Przerzutka tył - Shimano Deore XT FD-M771 Siodło - Selle Italia Shiver Stery - Accent Sztyca - Accent SP-495 + zacisk Pro Zaciski kół - Mavic Koszyk - Bontrager Bidon - Zefal Fotki: Więcej zdjęć w temacie o moim sprzęciku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Do mojego roweru doszedł koszyk Accent'a, jak znajdę czas to dokupię drugi taki i oba przemaluję na niebieski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Do klubu dołączam i ja. Rama jeździ już 3 sezon. Osprzęt ciągle modyfikowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.