ArturSSS Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Witam, Jestem na etapie zakupu ale mam ogromny dylemat. Oba rowery w dokładnie takiej samej cenie z tym że Trek jest z 2013 roku a Giant z 2014. Który model polecacie ? Wzrost 185 cm, waga 96 kg, noga 87 cm. Trek dostępny w rozmiarze 19 , Anthem 20" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Ze względów technicznych wziąłbym Treka, ponieważ: - ma krótszy ogon - można przekonwertować szybkozamykacz na sztywną tylną oś 142x12 - posiada klasyczną taperowaną główkę i możesz spokojnie zmieniać mostek na jaki sobie upodobasz Zaletą Anthema jest dwublatowa korba (jak dla mnie) i tylna przerzutka ze sprzęgłem naciągającym łańcuch, ale takie rzeczy można zamontować w Treku, a rozwiązań technicznych ramy nie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 a co ma stożkowa główka do mostka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 To że giant nie ma mostka o mocowaniu 1 1/8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dokładnie w Giant'cie jest sterówka u góry o średnicy 1 i 1/4 cala W Giant'cie po zmianie haków też można zamontować oś X12 z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 W Giancie zmiana haków jest możliwa w nowych ramach pod koło 27.5". Patrząc na zdjęcia ramy pod koło 29" nie widzę możliwości demontowania haka od strony tarczy hamulcowej: 27.5" --> Foto 29" --> Foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSSS Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Czyli polecacie Treka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ale z kolei anthema chwalą za zawieszenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Trudno wybrać, bo obydwa rowery to dopracowany sprzęt i w recenzjach zebrały pozytywne opinie. Dla osoby, która kupuje pierwszego fulla i nie ma doświadczenia i tak co by nie wybrała - będzie zadowolona. Zdecydować mogą drobne rozwiązania techniczne... przywiązanie do marki... warunki gwarancyjne (z rozmowy z gościem w sklepie rowerowym, gdzie przerzucili się ze sprzedaży Specialized na Treka usłyszałem, że reklamacje w Treku załatwiane są "od ręki"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus3M Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 bierz treka nie kombinuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 tu masz test superfly z 2013 http://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/testy_rowerow/10516/jazda_z_superfly?strona=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 - posiada klasyczną taperowaną główkę i możesz spokojnie zmieniać mostek na jaki sobie upodobasz To że giant nie ma mostka o mocowaniu 1 1/8. Ja też nie bardzo rozumiem, skoro Giant ma sterówkę 1 1/4" to wystarczy, że kupię i zamontuję dowolny mostek w standardzie 1 1/4". Nie ma ich na rynku czy problem leży gdzie indziej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 ArturSSS przecież Gianta masz też propozycję z 2015 roku a tu jest "zwykły" taper czyli 1 1/2 na 1 1/8. Z mostkiem na OD2 czyli 1 1/4 już nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi