UnibikeFlite2010 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Siemanko.Mam taki problem, że słabo mi odbija klamka tylnego hamulca XT m785. Był skracany przewód i zakładana nowa oliwka. Odpowietrzałem hamulce według tego filmu - https://www.youtube.com/watch?v=m7xuAw9_5nY. Niby jest okej lecz sporo słabiej odbija klamka tylnego hamulca w porównaniu do przedniego. Co może być przyczyną ? Dodam, że zalany jest hamulec olejem mineralnym od TEKTRO.. czy ma to jakąś różnice między nim a 'Shimanowskim' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnibikeFlite2010 Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ktoś może miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Jeżeli problem wystąpił po przelaniu, a przewód nie jest uszkodzony to przelałbym oryginalnym olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnibikeFlite2010 Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Okej dzięki spróbuję oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 I co pomogło ? Mam ten sam problem tylko ja nic jeszcze przy swoich hamulcach nie robiłem od nowości (mam pół roku rower). Ja mam hamulce deore i też tylna klamka dużo wolniej niż przednia odbija. Może odpowietrzenie pomoże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo1 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 jak nie odija klamka to raczej odpowietrzenie nic nie da - klamka ma sprężynę powrotu .Shimano zaleca wymianę całej klamki - bo cześci do klamek nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi