Skocz do zawartości

[kaseta+łąńcuch] pomżcie dobrać

zerolik

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę zmienić łańcuch (gdyż obecny cały już rozklekotany) piszecie, że najlepiej wraz z kasetą.

pomórzcie mi dobrać te komponenty no mojego sprzętu:

7 przełożeń tył

3 przód (lecz tego nie zmieniam jak na razie)

Przerzutka acera model 2006

skoro 7 przelozen tyl to zapewne masz wolnobieg a nie kasete, wiec mam dla ciebie niezawesola wiadomosc: nie ma dobrych wolnobiegow. Pozostaje ci kupic jakis makrokeszowy wolnobieg za 40zl i do tego jakis lancuch za ok 30zl masz o ile sie nie myle PC-30 Srama, mialem go kiedys w starym makrokeszu i w miare sie sprawowal.

Na 7 przełożeń też może być kaseta.

Pozostaje ci kupic jakis makrokeszowy wolnobieg za 40zl

Makrokeszowy czy nie makrokeszowy ale jak będzie z Shimano to na pewno wytrzyma Tobie ponad 5000 km.

do tego jakis lancuch za ok 30zl masz o ile sie nie myle PC-30 Srama

Wg mnie lepiej kupić coś z Shimano - np. IG51 lub HG50, gdyż z tego co czytam tu na forum to te niższe modele Srama są tragiczne.

Strzałeczka wszystkim! Jedna Uwaga!!! Jeżeli kupisz nowa kasete i łancuch jest duze prawdopodobienstwo, ze moze Ci przeskakiwac łancuch z powodu korby. Zalezy w jakim jest stanie-ile na niej przejechales? Często bywa takie zjawisko jezeli sie "miesza" stare czesci napedu z nowymi!!! Pozdrowionka!!!! ;)

a ja na forum wyczytałem ze korba powinna spokojnie wytrzymać 3 kasety i tyleż łańcuchów, choć to pewnie tylko wtedy kiedy jak juz zaczyna przeskakiwać to sie wymienia łańcuch i kasete a nie jeździ aż ząbki się zrobia okrągłe :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...