zerolik Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Muszę zmienić łańcuch (gdyż obecny cały już rozklekotany) piszecie, że najlepiej wraz z kasetą. pomórzcie mi dobrać te komponenty no mojego sprzętu: 7 przełożeń tył 3 przód (lecz tego nie zmieniam jak na razie) Przerzutka acera model 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 skoro 7 przelozen tyl to zapewne masz wolnobieg a nie kasete, wiec mam dla ciebie niezawesola wiadomosc: nie ma dobrych wolnobiegow. Pozostaje ci kupic jakis makrokeszowy wolnobieg za 40zl i do tego jakis lancuch za ok 30zl masz o ile sie nie myle PC-30 Srama, mialem go kiedys w starym makrokeszu i w miare sie sprawowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Na 7 przełożeń też może być kaseta. Pozostaje ci kupic jakis makrokeszowy wolnobieg za 40zl Makrokeszowy czy nie makrokeszowy ale jak będzie z Shimano to na pewno wytrzyma Tobie ponad 5000 km. do tego jakis lancuch za ok 30zl masz o ile sie nie myle PC-30 Srama Wg mnie lepiej kupić coś z Shimano - np. IG51 lub HG50, gdyż z tego co czytam tu na forum to te niższe modele Srama są tragiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLEBANOO Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Strzałeczka wszystkim! Jedna Uwaga!!! Jeżeli kupisz nowa kasete i łancuch jest duze prawdopodobienstwo, ze moze Ci przeskakiwac łancuch z powodu korby. Zalezy w jakim jest stanie-ile na niej przejechales? Często bywa takie zjawisko jezeli sie "miesza" stare czesci napedu z nowymi!!! Pozdrowionka!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerolik Napisano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 hmm widze, że moja wiedza na temat budowy roweru jest marna. Wymiany i tak dokona mówj mechanik lecz hętnie dowiem się czym różni się kaseta od wolnobiegu. jak to rozpoznać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 a ja na forum wyczytałem ze korba powinna spokojnie wytrzymać 3 kasety i tyleż łańcuchów, choć to pewnie tylko wtedy kiedy jak juz zaczyna przeskakiwać to sie wymienia łańcuch i kasete a nie jeździ aż ząbki się zrobia okrągłe :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.