Mod Team IvanMTB Napisano 24 Lutego 2015 Mod Team Napisano 24 Lutego 2015 Kłaniam, Zawsze uzywałem liczników VDO. I było git, ale jak mi sie kolejny raz zablokowały sie blotem przyciski to szlaczek mnie jasny trafił. Zatem pytanie; jakieś propozycje przewodowego licznika, który bedzie obsługiwał 2 rozmiary kół, programowanych ręcznie, podawał predkość chwilową, średnią, maxymalną, czas, dystans całkowity i dla każdego rozmiaru koła. Najlepiej jakby jeszcze miał zegarek zawsze na wierzchu. I co najazniejsze miał zagumowane przyciski, tak aby żaden syf pod nie lub pomiędzy przycisk a ścianke licznika nie właził i nie blokował draństwa... Szybki wzrut oka tu i ówdzie wykazał potencjalny problem, gdyż wiekszość liczników jakie obiły mi sie o oczy ma przyciski bez gumowania. na pewno zagumowane są liczniki Mio, ale raz to sa bardziej GPS-y z funkcjami liczników a dwa bezprzewodowe. A co kabel to kabel, z bezprzewodowymi miałem epizod i więcej się nakląłem niż to wszystko warte... Szacunek... I.
PanRowerek Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Siema :-) dużo ci nie pomogę :-( nie używam licznika (prędkość obliczam z uwzględnieniem pojazdów typu samochody osobowe, bądź na oko :-) , dystans mierzę na mapie, bądź na oko :-) ). Jednakże jak bym kupował to wybrałbym jakiś licznik z sigmy (ludzie je polecają, mają dobre opinie i też ważna rzecz można dokupić pojedyncze częśći sigmy osobno czyli nie musisz kupować nowego licznika ponoć). W moim wypadku byłby to jeden z tańszych modeli sigmy, jednakże jeżeli jeździsz bardziej "wyczynowo" a wnioskuję to po zabłoceniu twego poprzedniego licznika, to może celuj w średnią lub wyższą półkę cenową. Choć te z niższej półki cenowej sigmy też nie są złe. Nie dam ci jednoznacznej odpowiedzi gdyż ostateczna decyzja należy do ciebie. Szacunek p.s. Jak zakupisz licznik opisz go może w dziale testów może komuś się przyda :-) \taka moja mała prośba :-)
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Lutego 2015 Autor Mod Team Napisano 24 Lutego 2015 Hmmm... Ale co tu opisywać? Licznika albo działa albo nie Sigma tez sie raczej nie nada bo ma niezagumowana od wierzchu obudowę... Dla jasności, chodzi mi o takie (lub podobne), pełne zagumowanie, bo inaczej przyciski mi sie blokują. I prosze, nie piszcie, że macie taki a taki i się Wam nie blokuje. Widać taka specyfika herbaciarskiego błota że mi się blokuje i już Szacunek... I.
PanRowerek Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Mam innowacyjny pomysł :-) : część1) kup jakiś tani dobry licznik przewodowy(30-60zł) cz.2) kiedyś widziałem takie etui na telefon/smartphone przezroczyste gumowe(nwm co to był za materiał) (10-30zł) cz.3) wsadź tani dobry licznik przewodowy do tego przezroczystego etui cz.4) zrób dziurkę w etui na przewód i podłącz kabelek do licznika cz.5) pokombinuj jak przymocowac przezroczyste etui do kierownicy cz.6) jazda testowa albo poszukaj w internecie, bądź w google i może są już gotowe jakieś etui przezroczyste na liczniki rowerowe :-)
mklos1 Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 @@IvanMTB, Nie musisz rezygnować ze swojej marki... VDO MC 2.0 WR. Gumowane przyciski, nie ma opcji że błoto je przyblokuje. Posiadam takowy. Wada - nie ma kadencji (nawet opcjonalnej).
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2015 Autor Mod Team Napisano 25 Lutego 2015 Kłaniam, Brak kadencji, no dramat poprostu Dzięki za podpowiedź mklos1 Porozglądałem się i widze, że oczywiście w UK nie występuje. Ale znalazłem na Alle także przy okazji wizytacji w Kraju-Raju moge odebrać od Teściów... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.