MartinH Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Jako, że okazało się, że w mojej ramie jest PM140 i zastanawiam się czy nie zamontować takiej tarczy. Co prawda tarczę 160mm już mam i zamówiłem nawet adapter, ale ciągle chodzi mi po głowie to 140. Czy występuje wogóle XT ośrednicy 140 mm? XTR jest, ale tylko na centerlock'a. No i czy 140 mm na tył to wogóle dobry pomysł? Śmigam po Beskidach, moja waga z rowerem i plecakiem to jakieś 80-83 kg. Hamulce SLX z radiatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 XT jest najmniejsza 160. 140tki Shimano rezerwuje tylko dla XTRa. Jeżeli liczysz gramy i nie nadużywasz hamulców to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Widziałem gdzieś adapter cr na torxy. 140 na tył powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.