zekker Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Na moje niedoświadczone oko nie widać zużycia. Jak możesz to daj jeszcze zdjęcia ale z płaskiego ujęcia, żeby było lepiej widać powierzchnie mające styk z pedałami. Coś jak tutaj: http://www.internet-bikes.com/producten/bikes/shimano_schoenplaatjes_spd_sh51_42806.jpg ciekawe co sę będzie działo w terenieJak nie będziesz próbował ciągnąć pedałów przy skokach, to nie powinno się nic dziać. Zależy jak mocno masz skręcone sprężyny, to przy silnym ciągnięciu można się przypadkowo wypiąć. Mi się wypięły jedynie przy próbach sprintu, może z raz przy podjeżdżaniu oraz właśnie przy próbach podskakiwania. Tak czy inaczej bilans na plus za ratowanie skóry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Mi się wypięły jedynie przy próbach sprintu, może z raz przy podjeżdżaniu oraz właśnie przy próbach podskakiwania. no to jak dla mnie porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 U mnie ani razu się tak nie zdarzyło to co wyżej opisane. Albo masz bloki wielokierunkowe, które do tyłu można wypinać, albo naciskasz mocno na bok podczas pedałowania i skoków. Sprężyny mam na minimum ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Sorki, nie miałem czasu, by porobić fotki... http://tufotki.pl/cw7JS Czyli mówicie, że po 3-4tys. km już mogły powstać zauważalne ubytki czy luzy?? Jak najbardziej, przy dzisiejszej jakości materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Miałem tak w shimano po 3/4k km . Dojeździłem do końca sezonu i przeszedłem na tajmy . Teraz katuje drugi lub trzeci sezon pedały time i mimo znacznego zużycia bloków nie ma takich dziwnych sytuacji jak przy shimano więc... ten typ tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 U mnie ani razu się tak nie zdarzyło to co wyżej opisane. Albo masz bloki wielokierunkowe, które do tyłu można wypinać, albo naciskasz mocno na bok podczas pedałowania i skoków. Sprężyny mam na minimum ustawione.Nie mówię nie z tym naciskaniem. Być może wystarczyłaby korekta ustawienia bloków, bo mam tendencję do skręcania pięty do ramy. Odnośnie luzów, to chyba od początku miałem góra dół. Nie pamiętam jak przy pierwszych blokach jednokierunkowych było. Obecnie obie pary mają po około 8000km i luz na pewno jest większy. Łatwość czy płynność wypinania ciężko określić przy obecnym zimowym syfie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Spoko, dzięki za odp. Dziś dostałem nowe buty SH-M225 (od znajomego) z nowymi blokami i jeździ się o niebo lepiej Ale to raczej dzięki butom... miałem xc30. Bloki w porządku Jak te pedały się wyczerpią, przejdę raczej na Crank Brothers lub inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Te ostatnie wyczerpią ci sie jeszcze szybciej niż Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 A to dlaczego? Ogólnie słyszałem, że Cranki są dobre............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Tutak ciekawy filmik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Co do dobroci to poczytaj wiecej. Zalezy w jakim aspekcie sa dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Może jednak przerzucę się na xt z platformą, na razie mam m540. Ale to inwestycja na lato albo na 2016 rok Temat skończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 28 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Zalezy w jakim aspekcie sa dobre. Z ciekawości zapytam, co z nimi nie tak? Ludzie sobie chwalą, że niby jest większy luz i lepiej to robi kolanom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Dla mnie im większy luz tym gorzej - póki mam zdrowe kolana.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 28 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 To z nimi nie tak że to zwykły chłam jest , łamiące się skrzydełka , wycierające ślizgi i inne takie - generalnie strasznei awaryjne . Jak już nie chce Shimano to weź tajmy , mam od kilku sezonów i polecam a przeszedłem z m520/m540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.