Nadroj Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Witam serdecznie, Od jakiegoś czasu rozglądam się za rowerem. Z opinii, które słyszałem wśród znajomych najbardziej uniwersalny wydaje się rower crossowy i w tym kierunku szukam. Dylemat pojawia się w momencie znalezienia odpowiedniego modelu. Byłem w kilku sklepach i wśród tych dostępnych na miejscu w oko wpadł mi Scott Sportster 50. W wersji 2014 (jeszcze dostępnej w jednym ze sklepów) kosztuje 1799zł. Model 2015 kosztuje 1999zł, czy są w nim jakieś zasadnicze różnice? Osprzęt kompletnie nic mi nie mówi, jestem laikiem. Dodam, że ważę niespełna 100kg przy wzroście 178cm, rower ma być pomocą by zrzucić ostatnio zebrany balast. Jednakże musi wytrzymać te kilka miesięcy dodatkowego obciążenia Moje pytanie brzmi, czy te modele to dobry wybór? Jeśli tak to czy te rowery różnią się czymś istotnym czy lepiej zaoszczędzić 200zł i wziąć model 2014 a pieniądze zainwestować w dodatkowy osprzęt typu chociażby błotniki i oświetlenie? A może w tej cenie można kupić coś lepszego? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc.
rodszyld69 Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 Model 2015 kosztuje 1999zł, czy są w nim jakieś zasadnicze różnice? Ma hamulce hydrauliczne, model z 2014 jest na mechanicznych hamplach. Jeśli tak to czy te rowery różnią się czymś istotnym czy lepiej zaoszczędzić 200zł i wziąć model 2014 Osobiście wybrałbym model z hydrauliką. A może w tej cenie można kupić coś lepszego? http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.