lukee Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Może dziwne pytanie, ale co jaki czas wymieniacie ulocki? Używam Magnuma, już drugiego i jego czas dobiega końca. W pierwszym poszedł zamek, coś się zblokowało. W obecnym poza tym że wszystko co było plastikowe już lata w każdą stronę, to zamek też ma luzy, czasami nie łapie. Obecnie wygląda że jeden ulock starcza mi na 1,5 roku ciągłego korzystania (każde możliwe warunki pogodowe, 365 dni w roku). A jak u was?
dziobolek Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Kryptonity Evo4 i NY od wielu lat służą beż zarzutów.
Mod Team michuuu Napisano 23 Lutego 2015 Mod Team Napisano 23 Lutego 2015 Obecnie wygląda że jeden ulock starcza mi na 1,5 roku ciągłego korzystania (każde możliwe warunki pogodowe, 365 dni w roku). Ale nie rzucasz nim? Moja podkowa służy dzielnie już trzeci rok bez znamion zużycia. Używana przez trzy osoby w zależności od potrzeb. U-lock kryptonite.
Kekacz Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Trzeci rok Kryptonite Evo 4 LS oraz Mini-7. Z widocznych śladów użycia tylko winylowa osłona w pomarańczowym kolorze wyblakła od słońca.
zekker Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Brat ma Evo4 jakieś 7,5 roku. Jedyne problemy to rdza i trudności z wyjęciem prętów. Odrobina czasu na konserwację i wszystko działa jak trzeba. Mój NY ma około 4,5 roku, działa bez problemu. Nie wiem czy te Magnumy takie liche, czy po prostu nie dbasz o sprzęt.
tomczysko Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Pomarańczowy Kryptonite służy juz kilka lat, bez problemów oprócz wyblakłego koloru - teraz jest bardziej żółty :/
Mod Team IvanMTB Napisano 23 Lutego 2015 Mod Team Napisano 23 Lutego 2015 Kryptolock 8 czy 9 lat, tylko trochę powierzchniowej rdzy, NY Fahgettaboudit 6 lat bez najmniejszych problemów... Szacunek... I.
Mod Team adamos Napisano 23 Lutego 2015 Mod Team Napisano 23 Lutego 2015 Do pierwszego cięcia. Krypto Evo mam od lat (uszkodzony przez złodzieja zamek, zacina się ale jeszcze biega) i od trzech sezonów OnGuard Brutala (na razie nienaruszony).
wojtasin Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Najdłużej miałem jakiegoś kryptonite (6 albo 7 lat), musiałem się z nim rozstać, bo zgubiłem oba klucze. Od kilku lat znów mam kryptonite, ale został mi już tylko jeden klucz...
Czarnyyy Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś się do producenta, kryptonite wysyła za darmo 1 czy 2 klucze po zarejestrowaniu produktu na ich stronie, kolejne już są płatne.
MikeSkywalker Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Ja swojego Kryptonite Mini mam już prawie 3 lata, po jakiś dwóch latach pękła mi ta plastikowa pomarańczowa osłona ale w niczym to nie przeszkadza, ot taka rysa na 1 cm, do tego kolor wyblakł i pękła plastikowa osłona zamka ale to z mojej winy Zamek dwa razy miał jakieś zacięcia więc przeczyściłem go obficie polanym WD-40 i działa od tej pory bez zarzutu. A rower stoi pod blokiem cały rok, czy to deszcze czy śniegi.
Niedzwiedz1 Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Author Cliff, budżetowy U-lock, bo i rower miejski kupiony za małą kwotę, używam 3 lata z hakiem i nie widzę oznak zużycia. Używany w każdy dzień roboczy, ale rower zostawiam pod zadaszeniem.
MMigotka Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Ja swojego Kryptonite Mini mam już prawie 3 lata, po jakiś dwóch latach pękła mi ta plastikowa pomarańczowa osłona ale w niczym to nie przeszkadza, ot taka rysa na 1 cm, do tego kolor wyblakł i pękła plastikowa osłona zamka ale to z mojej winy Zamek dwa razy miał jakieś zacięcia więc przeczyściłem go obficie polanym WD-40 i działa od tej pory bez zarzutu. A rower stoi pod blokiem cały rok, czy to deszcze czy śniegi. Czy ten Kryptonite Mini jest wystarczający czy ciężko przypiąć ramę koło i jeszcze stojak, bo się zastanawiam czy nie będzie za mały i czy nie będzie problemów z jego założeniem? czy ten wiekszy 24 lub 29 cm może być lepszy?
MikeSkywalker Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Do wzorcowego stojaka idzie przypiąć za ramę i tylne koło ale w przypadku stojaków improwizowanych zwykle tylko ramę przypinam. Na szerokość czasem też brakuje przy przypinaniu dodatkowo koła. Także wygodniejszy i praktyczniejszy ale nieco cięższy będzie Evo Series 4.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.