Skocz do zawartości

[u-lock] Na jak długo wam starcza?

lukee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może dziwne pytanie, ale co jaki czas wymieniacie ulocki? 

Używam Magnuma, już drugiego i jego czas dobiega końca. W pierwszym poszedł zamek, coś się zblokowało. W obecnym poza tym że wszystko co było plastikowe już lata w każdą stronę, to zamek też ma luzy, czasami nie łapie. Obecnie wygląda że jeden ulock starcza mi na 1,5 roku ciągłego korzystania (każde możliwe warunki pogodowe, 365 dni w roku).

A jak u was?

• Mod Team
Napisano

Obecnie wygląda że jeden ulock starcza mi na 1,5 roku ciągłego korzystania (każde możliwe warunki pogodowe, 365 dni w roku).

Ale nie rzucasz nim? ;)

Moja podkowa służy dzielnie już trzeci rok bez znamion zużycia.  Używana przez trzy osoby w zależności od potrzeb. U-lock kryptonite.

Napisano

Trzeci rok Kryptonite Evo 4 LS oraz Mini-7. Z widocznych śladów użycia tylko winylowa osłona w pomarańczowym kolorze wyblakła od słońca.

Napisano

Brat ma Evo4 jakieś 7,5 roku. Jedyne problemy to rdza i trudności z wyjęciem prętów. Odrobina czasu na konserwację i wszystko działa jak trzeba.

Mój NY ma około 4,5 roku, działa bez problemu.

Nie wiem czy te Magnumy takie liche, czy po prostu nie dbasz o sprzęt.

• Mod Team
Napisano

Kryptolock 8 czy 9 lat, tylko trochę powierzchniowej rdzy, NY Fahgettaboudit 6 lat bez najmniejszych problemów...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Do pierwszego cięcia. :)

Krypto Evo mam od lat (uszkodzony przez złodzieja zamek, zacina się ale jeszcze biega) i od trzech sezonów OnGuard Brutala (na razie nienaruszony).

Napisano

Najdłużej miałem jakiegoś kryptonite (6 albo 7 lat), musiałem się z nim rozstać, bo zgubiłem oba klucze. Od kilku lat znów mam kryptonite, ale został mi już tylko jeden klucz...

Napisano

Zgłoś się do producenta, kryptonite wysyła za darmo 1 czy 2 klucze po zarejestrowaniu produktu na ich stronie, kolejne już są płatne. 

Napisano

Ja swojego Kryptonite Mini mam już prawie 3 lata, po jakiś dwóch latach pękła mi ta plastikowa pomarańczowa osłona ale w niczym to nie przeszkadza, ot taka rysa na 1 cm,  do tego kolor wyblakł i pękła plastikowa osłona zamka ale to z mojej winy :)

Zamek dwa razy miał jakieś zacięcia więc przeczyściłem go obficie polanym WD-40 i działa od tej pory bez zarzutu. A rower stoi pod blokiem cały rok, czy to deszcze czy śniegi. 

Napisano

Author Cliff, budżetowy U-lock, bo i rower miejski kupiony za małą kwotę, używam 3 lata z hakiem i nie widzę oznak zużycia. Używany w każdy dzień roboczy, ale rower zostawiam pod zadaszeniem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja swojego Kryptonite Mini mam już prawie 3 lata, po jakiś dwóch latach pękła mi ta plastikowa pomarańczowa osłona ale w niczym to nie przeszkadza, ot taka rysa na 1 cm,  do tego kolor wyblakł i pękła plastikowa osłona zamka ale to z mojej winy :)

Zamek dwa razy miał jakieś zacięcia więc przeczyściłem go obficie polanym WD-40 i działa od tej pory bez zarzutu. A rower stoi pod blokiem cały rok, czy to deszcze czy śniegi. 

Czy ten Kryptonite Mini jest wystarczający czy ciężko przypiąć ramę koło i jeszcze stojak, bo się zastanawiam czy nie będzie za mały i czy nie będzie problemów z jego założeniem? czy ten wiekszy 24 lub 29 cm może być lepszy? 

Napisano

Do wzorcowego stojaka idzie przypiąć za ramę i tylne koło ale w przypadku stojaków improwizowanych zwykle tylko ramę przypinam. 

Na szerokość czasem też brakuje przy przypinaniu dodatkowo koła. 

Także wygodniejszy i praktyczniejszy ale nieco cięższy będzie Evo Series 4. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...