swimfan Napisano 22 Lutego 2015 Napisano 22 Lutego 2015 Witam, czy może mi ktoś polecic skuwacz do lancucha który jest dedykowalny dla C-9. Szczerze mówiąć mam kilka rozkuwaczy od bike hand po pro probowalem kilku innych producentow ale , pin rozkuwacza zawsze nie jest osiowy wzdledem pinu lancucha, o co chodzi? Nie to ze nie rozkuwa bo sie da ale kilku setek mm brakuje.
lyndowss Napisano 22 Lutego 2015 Napisano 22 Lutego 2015 Jak skuwa i rozkuwa to jest dobrze. Żaden skuwacz Ci idealnie w środek nie wejdzie. A jeżeli coś jest nie tak to raczej nie potrafisz skuwać niż coś jest ze skuwaczem, bo mam najtańszy i rozkuwam i skuwam każdy łańcuch. Jak chcesz mogę go wystawić na allegro za 50 zł i napisać, że jest dedykowany jeżeli będziesz wtedy lepiej spał. Szukasz problemu tam gdzie go nie ma. A skuwaczy dedykowanych nie ma. Jeżeli ktoś napisze, że są to robi klienta w balona, ale jak widać są tacy.
swimfan Napisano 23 Lutego 2015 Autor Napisano 23 Lutego 2015 no nie wiem:) np skuwaczem pro rozkuwam lancuchy xt tak że pin rozkuwacza i pin lancucha sa centrycznie, a w campagnolo record C-9 powstaje pewien mimosrod tak , ze delikatnie jedna ze scianek po wycisnieciu pinu zostaje nadszarpnieta (powierzchnia pinu rozuwacza i scianek lancucha)skutkiem tego troche materialu zostaje wycisniete.Czy szukam problemu mysle ze nie:). A co do dedykowanych skuwaczy np park tool w opisie pisze ze niektore modele nie nadaja się do Campy;/
Gość forestowy Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Jak bym nie przeczytał Twojego postu to bym nie wiedział że zrobiłem mimośród i nadszarpnąłem powierzchnie skracając swoje C9. Ta informacja zmieniła moje postrzeganie tematu. Na szczęście moje łańcuchy nie umieją czytać......
swimfan Napisano 24 Lutego 2015 Autor Napisano 24 Lutego 2015 dobrze ze Ty potrafisz;/, a Twoj rozkuwacz nie robi mimośrodu;)
lyndowss Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 http://www.ebikeserwis.pl/lancuch-campagnolo-record-c9-114-ogniw,3,4048,1389To jest taki łańcuch z otworami na pinach?
Gość forestowy Napisano 27 Lutego 2015 Napisano 27 Lutego 2015 Nie. To zdjęcie wprowadza w błąd. Otwory ma podajże Record Ultra C10 Campagnolo Record C9 ma pełne piny http://www.treefortbikes.com/images/raw/TFB10_CH9850.jpg
swimfan Napisano 27 Lutego 2015 Autor Napisano 27 Lutego 2015 Tamto są piny drazone.Koszt dedykowanego skuwacza okolo 450 PLN , lekka przesada. Co do C-9 wydaje ze budowa jak klasyczny lanuch a jednak inny;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.