Skocz do zawartości

[skuwacz] idaelny dla Campagnolo C-9

swimfan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy może mi ktoś polecic skuwacz  do lancucha który jest dedykowalny dla C-9. Szczerze mówiąć mam kilka rozkuwaczy od bike hand po pro probowalem kilku innych producentow ale , pin  rozkuwacza zawsze nie jest osiowy wzdledem pinu lancucha, o co chodzi?

Nie to ze nie rozkuwa bo sie da ale kilku  setek mm brakuje.

Napisano

Jak skuwa i rozkuwa to jest dobrze. Żaden skuwacz Ci idealnie w środek nie wejdzie. A jeżeli coś jest nie tak to raczej nie potrafisz skuwać niż coś jest ze skuwaczem, bo mam najtańszy i rozkuwam i skuwam każdy łańcuch. Jak chcesz mogę go wystawić na allegro za 50 zł i napisać, że jest dedykowany jeżeli będziesz wtedy lepiej spał. Szukasz problemu tam gdzie go nie ma. A skuwaczy dedykowanych nie ma. Jeżeli ktoś napisze, że są to robi klienta w balona, ale jak widać są tacy.

Napisano

no nie wiem:) np skuwaczem pro rozkuwam lancuchy xt tak że pin rozkuwacza i pin lancucha sa centrycznie, a w campagnolo record C-9 powstaje pewien  mimosrod tak , ze delikatnie jedna ze scianek po wycisnieciu pinu zostaje nadszarpnieta (powierzchnia pinu rozuwacza i  scianek lancucha)skutkiem tego troche materialu zostaje wycisniete.Czy szukam problemu mysle ze nie:).

A co do dedykowanych skuwaczy np park tool w opisie pisze ze niektore modele nie nadaja się do Campy;/

Gość forestowy
Napisano

Jak bym nie przeczytał Twojego postu to bym nie wiedział że zrobiłem mimośród i nadszarpnąłem powierzchnie skracając swoje C9. Ta informacja zmieniła moje postrzeganie tematu.

Na szczęście moje łańcuchy nie umieją czytać......

Napisano

Tamto są piny drazone.Koszt dedykowanego skuwacza okolo 450 PLN , lekka przesada.

Co do  C-9 wydaje ze budowa jak klasyczny lanuch a jednak inny;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...