Skocz do zawartości

[śląsk] Najciekawsze miejsca na wycieczkę rowerową na Śląsku

berlo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zależy co masz na myśli pisząc 'wycieczka' :icon_cool:

Z mojej strony mogę polecić Zaporę w Goczałkowicach.

Z Mysłowic masz jakieś 40km ;)

Chyba, że już tam byłeś :woot:

Napisano

Chodzi mi właśnie o jednodniowe wycieczki do max 70km w jedną stronę. Takie miejsca, gdzie można miło odpocząć przed drogą powrotną :)

Goczałkowice - dobra opcja, ale już zaliczona ;)

macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

Napisano

Paprocany na Tychach, WPKiW, lasy na Murckach, Ochojcu, Giszowcu, dalej to Pszczyna (polecam), Oświęcim (trochę mniej) i to chyba tyle :)

Napisano

Zamki Mirów i Bobolice, Góra Zborów, Ogrodzieniec i Podzamcze. Całkiem fajne trasy są też w okolicy Sławkowa i Bukowna. A do 70 km w jedną stronę to Dolinki Krakowskie: Bolechowicka, Kluczwody czy też Kobylańska.

No i jest też Ojców oraz zamek w Pieskowej Skale.

Napisano

chodzi o województwo śląskie...

Dzięki za opcje! W wielu nie byłem i na pewno się wybiorę :)

Jak znacie jeszcze jakieś ciekawe miejsca to piszcie, jak nie mi to innym się na pewno przyda :)

Napisano

Na zachód, Rudy Raciborskie, trochę dalej góra św Anny... Gliwice same w sobie nie są złe, można uciec w lasy na południe/północ... Okolice Bytomia/Sucha Góra... 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Grzegorz a czy orientujesz się gdzie na Leśny Rajzie można na legalu rozpalić ognisko? Byłem w zeszłym roku ale nie zwróciłem na to uwagi.Bardziej chodzi mi o tereny od kalet na lewo. Zależy mi na odpowiedzi więc jak kto ma jakie info to plisssss....

Napisano

Dobre i to ale zastanawiam się czy może przy jakiejś wiacie rowerowej których troche jest na scieżce można rozpalić ogień. 

Napisano

Ale od której wiaty? Jeśli możesz trochę więcej info , tylko raz byłem na LR i praktycznie nie znam tamtych okolic

Napisano

Jadąc ścieżką od strony Kalet, wjeżdżasz do Koszęcina na GOSiR od strony toru kajakowego. 

Tam jest wiata postawiona specjalnie pod kątem LR i wcześniej oznakowana na drzewie.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...