bobiik Napisano 25 Lutego 2015 Autor Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Jest mozliwe zeby niewielka ilosc powietrza przedostawala sie poza komore powietrza i tkwila pomiedzy uszczelka wylotu tloka? Edytowane 25 Lutego 2015 przez bobiik Cytuj
MeridaNinetySix Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 W moje imadło damper się nie mieści. Pomyślałem i sprawdziłem. Na pewno nie będę kupował kolejnego ( w tym przypadku wielkiego kloca) Podczas pierwszego pompowania komory powietrznej ciśnienie na manometrze spadało. Powtarzało sie to kilkakrotnie. Ostatecznie dobiłem do 100psi. Następnego dnia damper był za miękki. Po podłączeniu pompki wskazała 50psi. Teraz jest OK - ciśnienie nie spadło. Czyli chyba jest możliwe że powietrze przedostaje się na drugą stronę tłoka, albo układają się oringi. Cytuj
bobiik Napisano 25 Lutego 2015 Autor Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Pomyslalem ze skoro trzyma cisnienie i pompuje wiecej niz dotychczas to moze wlasnie powietrze przedostaje sie do tej czesci komory poza oringiem, a nie wydostaje sie calkowicie bo zatrzymuje go oring od wychodzacego na zewnatrz tloka. Chyba czeka mnie zakup oringow. Ten duzy chyba mozna nabyc niekoniecznie firmowy ? Edytowane 25 Lutego 2015 przez bobiik Cytuj
MeridaNinetySix Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Bobiik, napisałem na priv. Edytowane 25 Lutego 2015 przez MeridaNinetySix Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi