balik150 Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam, mam taki dziwny problem. Rowerem jeżdżę wszędzie. Do pracy, na zakupy itp. Moj problem polega na przecieraniu spodni w pobliżu kroku. Już któraś para po około 8 miesiącach się przeciera. Czy miał ktoś podobne problemy? Spodnie raczej porządnych marek typu Lee czy Levis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Normalka. To nie są spodnie na rower, więc będą się w kroku przecierać. Spodnie rowerowe są tak szyte że nie mają szwów w kroku i dlatego się nie przecierają. Tu na fotce dobrze widać jak wygląda patent w spodniach typowo rowerowych: Także pozostaje Ci zainwestować w takie spodenki i problemu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Tylko ja bym potrzębowal bardziej cywilnych. Znasz jakieś marki u sklepy stacjonarne gdzie można takie dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Rozumiem ze potrzebujesz długich spodni. Zobacz Endury Zyme, mają klasyczny, cywilny krój, a jednocześnie są dostosowane do częstej jazdy rowerem: http://www.endurastore.pl/spodnie_zyme_%28pasek_w_zestawie%29_2015,23,234.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Tak chodzi o długie cywilne. Jakieś inne marki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Inne firmy raczej nie robią takich rowerowo cywilnych spodni. Przynajmniej nic o tym nie czytałem. Oprócz Zyme zobacz jeszcze: http://www.dobrerowery.com/enduraurbansoftshellpanteu8046-p-12985.html http://www.dobrerowery.com/endurajeansyurbaneu8047-p-14533.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nie jesteś sam, większość spodni tak załatwiłem Ale doszedłem do wniosku że te specjalne na rower są na tyle drogie że lepiej raz na rok/dwa kupić 1/2 pary spodni za niecałą stówkę a sztukę albo i tańszych. Bo jakoś nie wyobrażam sobie tego że te rowerowe wytrzymałyby 3-4 lata w dodatku używane jako jedyna para. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Rowerowe spodnie maja pare funkcji, choćby ochronę przed wiatrem (membrana) i ocieplenie, niektóre częściowa lub całkowita nieprzemakalność. Do tego rowerowy krój i wkładka. To trochę tak jakbyś kask chciał zastąpić czapka. Uzywałem tak spodni przez kilka lat - oczywiście długie sa sezonowe, wiec to nie jest bezpośrednio przeliczalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Levi's ma serię ciuchów cywilnych zrobionych z myślą o rowerze (Commuter). W Polsce chyba niedostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 @ podasz jakie marki i modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Rozumiem ze potrzebujesz długich spodni. Zobacz Endury Zyme, mają klasyczny, cywilny krój, a jednocześnie są dostosowane do częstej jazdy rowerem: http://www.endurastore.pl/spodnie_zyme_%28pasek_w_zestawie%29_2015,23,234.html zyme mają krój jak jeansy bardziej odpowiednie dla grubsze osoby będą humvee bo mają wszywke z cordury w kroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 23 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Kłaniam, Nie bardzo rozumiem o co ten cały płacz... Spodnie lub szorty rowerowe, może i owszem, kosztuja więcej niz zwykłe szmaty ale ja do dziś mam swoje pierwsze szosty kupione w 2007 roku i używam ich z powodzeniem. I nie wykazuja specjalnych oznak zużycia... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Dokładnie, szczególnie wspomniane wyżej spodnie Endury. Moje Singletracki mają za sobą już 5 sezonów i zużycia nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.