Skocz do zawartości

[Przecieranie spodni] Nietypowy problem ze spodniami

balik150

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki dziwny problem.

Rowerem jeżdżę wszędzie. Do pracy, na zakupy itp. Moj problem polega na przecieraniu spodni w pobliżu kroku. Już któraś para po około 8 miesiącach się przeciera. Czy miał ktoś podobne problemy? Spodnie raczej porządnych marek typu Lee czy Levis.

• Mod Team

Normalka. To nie są spodnie na rower, więc będą się w kroku przecierać. Spodnie rowerowe są tak szyte że nie mają szwów w kroku i dlatego się nie przecierają.

Tu na fotce dobrze widać jak wygląda patent w spodniach typowo rowerowych:

fyiwip.jpg

Także pozostaje Ci zainwestować w takie spodenki i problemu nie będzie.

Nie jesteś sam, większość spodni tak załatwiłem :)

Ale doszedłem do wniosku że te specjalne na rower są na tyle drogie że lepiej raz na rok/dwa kupić 1/2 pary spodni za niecałą stówkę a sztukę albo i tańszych. 

Bo jakoś nie wyobrażam sobie tego że te rowerowe wytrzymałyby 3-4 lata w dodatku używane jako jedyna para. 

Rowerowe spodnie maja pare funkcji, choćby ochronę przed wiatrem (membrana) i ocieplenie, niektóre częściowa lub całkowita nieprzemakalność. Do tego rowerowy krój i wkładka.

To trochę tak jakbyś kask chciał zastąpić czapka. :)

Uzywałem tak spodni przez kilka lat - oczywiście długie sa sezonowe, wiec to nie jest bezpośrednio przeliczalne.

Rozumiem ze potrzebujesz długich spodni. Zobacz Endury Zyme, mają klasyczny, cywilny krój, a jednocześnie są dostosowane do częstej jazdy rowerem:

http://www.endurastore.pl/spodnie_zyme_%28pasek_w_zestawie%29_2015,23,234.html

zyme mają krój jak jeansy bardziej odpowiednie dla grubsze osoby będą humvee bo mają wszywke z cordury w kroku

• Mod Team

Kłaniam,

Nie bardzo rozumiem o co ten cały płacz... Spodnie lub szorty rowerowe, może i owszem, kosztuja więcej niz zwykłe szmaty ale ja do dziś mam swoje pierwsze szosty kupione w 2007 roku i używam ich z powodzeniem. I nie wykazuja specjalnych oznak zużycia...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...