gregorysc Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam Posiadam bezprzewodowy licznik z Lidla. Przy temperaturze poniżej + 2' licznik "zamarza". Zanika wyświetlacz i przestaje zliczać km. Bateria wymienione na nowe (w liczniku i nadajniku). Pytanie moje czy to normalne w tym sprzęcie czy może mój jest uszkodzony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Instrukcja nie precyzuje zakresu temperatur, w którym producent gwarantuje poprawną pracę, więc w sumie trudno powiedzieć Mój pracował poprawnie przy temperaturze -7°, ale jednocześnie zaliczył ze 3 resety ze zgubieniem wszelkich ustawień po naciśnięciu któregokolwiek przycisku w temperaturach z zakresu 0 do 10°. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Mam bezprzewodowy licznik z Lidla, 2 albo 3 lata. Jeżdżę całą zimę, najniższa temp. tej zimy -7°C i nic się nie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Mi licznik z lidla padł po około 3miesiącah niestety nie zachowałem paragonu więc wylądował na elektrośmiecach. Ogólnie zaczął dziwnie się zachowywać, wskazywał prędkość jaką chciał, wymiana baterii i pobyt w ciepłym nic nie dały. Ja nie polecam tego licznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Niestety jeżeli chce się jeździć w niskich temperaturach to wodoszczelność licznika jest podstawą. Szczelna obudowa ogranicza ilość wody jaka ulega kondensacji wewnątrz licznika. Dodatkowo w niskich temperaturach baterie są słabym ogniwem, więc trzeba pamiętać o wymianie gdy się zaczną przymrozki. Miałem kilka tanich liczników, w tym m.in. jeden był z lidla i chodził świetnie, do momentu kiedy nie natrafił na obstrukcje pogodowe, wtedy pochodził jeszcze może z tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek809 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam , mój licznik zakupiony w lidlu stał kilka dni w zimę na balkonie razem z rowerem , zapomniałem go zdjąć . Nic mu nie jest działa jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaells Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Niestety jeżeli chce się jeździć w niskich temperaturach to wodoszczelność licznika jest podstawą. Szczelna obudowa ogranicza ilość wody jaka ulega kondensacji wewnątrz licznika. Dodatkowo w niskich temperaturach baterie są słabym ogniwem, więc trzeba pamiętać o wymianie gdy się zaczną przymrozki. Miałem kilka tanich liczników, w tym m.in. jeden był z lidla i chodził świetnie, do momentu kiedy nie natrafił na obstrukcje pogodowe, wtedy pochodził jeszcze może z tydzień. ciekawe czy są jeszcze dostępne u mnie w Lidlu... w sumie za 25 zł na sezon letni, to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Co kto lubi. Można zmieniać sobie licznik co kilka miesięcy, albo kupić raz np. Sigmę i cieszyć się nią latami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorysc Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Problem chyba się rozwiązał. Wczoraj i dzisiaj wracając z pracy było ok 10' na plusie i licznik niestety po krótkim odcinku "umiera". Czyli to nie kwestia mrozu a poprostu sprzęt się zepsuł. Podejmę próbę z reklamacją w sklepie A w drodze już nowy licznik, nie będzie już crivita... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piknew Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Licznik jest całkiem funkcjonalny, niestety bardzo wrażliwy na zakłócenia. Nawet od stojaka rowerowego. Inny przykład: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.