impa Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Wczoraj:107,2 km ze średnią 25,3 km/h Dziś: 43,7 km ze średnią 22,3 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) To było piękne Siedzę znudzony , myślę "to poczekam sobie do poniedziałku" a tu nagle telefon od brata , że mogę przyjść po swoją paczkę 30 sekund i gotów do drogi , 2 minuty później już w domu zadowolony robię unboxing Tylko jedną sprawę zwaliłem... Zapomniałem o kluczu do kasety i jutro muszę przejść się do sklepu po klucz albo żeby mi ją przykręcili , a mogłem zamówić wszystko od jednego sprzedającego. Wymieniłem natomiast przednią oponę a za tył wezmę się jutro jak już będę miał przykręconą kasetę. Swoją drogą bardzo śmiesznie to wyszło. Pierwszy raz kaseta w rękach i zapomniałem że jedno nacięcie jest węższe , próbuje założyć - "co jest do cholery?". Za to po wymianie przedniej opony jestem mile zaskoczony bo kupiłem taką samą jak miałem i różnica w bieżniku wiadomo - teraz bardzo ciężko zerwać przyczepność przedniego koła Nie wiedziałem też że przy zakupie kasety 7s dystans jest w komplecie i poprosiłem sprzedającego o dystans - teraz mam 2 Jeden pewnie pójdzie na oddanie jak mi się zbierze trochę więcej przedmiotów. Co za życiorys napisałem Foto tutaj: http://imgur.com/a/pyei4 Jakość niektórych zdjęć jest słaba - ekscytacja i trzęsące się ręce Edytowane 13 Maja 2016 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Wczoraj przed wyjściem na rower obróciłem mostek na "+". Od pewnego czasu mam problemy zdrowotne i podczas ostatniej wizyty u lekarza zadałem pytanie co z jazdą na rowerze, czy mogę jeździc bo rower jest moim najlepszym sposobem na aktywny wypoczynek, że tez jest wentylem, który w wyniku zmęczenia podczas jazdy suszcza ciśnienie, stres danego dnia czy tygodnia. Niestety nie jest różowo i na moją odpowieź, że poruszam się rowerem MTB i moja sylwetka jest pochylona p. doktor zachwycony nie był. Niestety nie mogę się już forsować, a najlepiej byłoby gdybym przesiadł się na jakiegoś mieszczucha czy rower turystyczny albo przestał jeździć. Ale takiej opcji nie przewiduję. Stąd wczorajsza zmiana położenia mostka. Dziś wróciłem do "-" bo tak jest mi po prostu lepiej i wygodniej. Przy okazji wyczyściłem i nasmarowałem łańcuch. Liczę na to, że jutro pośmigam trochę. Muszę korzystać bo czeka mnie chyba w tym roku dośc długi rozbrat z jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Zamontowałem licznik po malowaniu, zrobiłem parę km jadąc po koleżankę i wieczorem miałem pośmigać, ale złapał mnie deszcz, więc tylko 8km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Wczoraj delikatne 72 km. Wizyta na Okęciu , kilka fotek i powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobeq Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 45 km zrobione tylko po to żeby zobaczyć farmę wiatraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Taka sobie setunia łykendowa: 102km, AVS 31.0km/h, 602m up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Nic, wiatr mnie zniechęcił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 @ Ychu No pięknie - graty rowerowe na łóżku, zgaduję że czasem śpisz na podłodze, ale podobno to zdrowe @ Arni220 To teraz druga seta, na drugą nogę U mnie 51 km ze średnią 26 km/h głównie po lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Wczoraj 30,54 km szosy ze średnią 26,5 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Niestety nie ale to nowe były więc nie jest źle. W kazdym razie wszystko juz zamontowane i jest spora różnica Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 To teraz druga seta, na drugą nogę Jutro, w deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Przestało padać, więc udało się zrobić 18km. Krótko, po asfalcie, ale za to kilka fajnych podjazdów. Od razu mi lepiej. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 78km. Wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Dziś dokończyłem montaż roweru Kaseta zamontowana , łańcuch skrócony i założona spinka , tylna opona nowa , kasetę dokręcili mi w serwisie , regulacja tylnego hamulca i tylnej przerzutki. Nie wiem dlaczego koło nie chciało wejść w haki , jedna strona wchodziła a druga nie. W każdym razie napęd jest skończony Zrobiłem 10 km testowo , wszystko ładnie działa. Wczoraj jeszcze po demontażu koła regulowałem przedni hamulec. Poszło na klamkę Tylko teraz mam jeden problem. Zbyt słaba noga żeby się dynamicznie napędzać. W starym wolnobiegu przeskok był po 2 zęby a tutaj są 3 po 3 jak dobrze pamiętam i jest spora różnica , ale to dobrze bo przynajmniej łyda urośnie Coś chciałem jeszcze pisać , ale zapomniałem. Może komuś komplecik opon? http://imgur.com/a/LOVSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Dziś 25 km ze średnią 22km/h. Trochę wiatr przeszkadzał i pszczoła, która mi w kask wpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) Dziś po 18 zrobiłem 28 km w terenie. Złapał mnie deszcz i musiałem szybciej wracać do domu. Pod blokiem opłukałem rower z błota. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Maja 2016 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Dziś: 218,7 km ze średnią 27,8 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 (edytowane) @impa jak widzę Twoje wpisy to mam wrażenie ,że jeżdżę po bułki do sklepu wczoraj,wieczorny trip : 40km , śr. 25km/h Edytowane 15 Maja 2016 przez pokerman9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Rodzinne kręcenie, dystans nie za wielki ale trochewalki z wiatrem, ważne, że południe w ruchu, a teraz F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 (edytowane) Pogoda dziś średnia , 10 minut pada , 10 minut słońce ale wyrwać się udało. Nie pomyślał bym , że zmiana stopniowania może tak wpłynąć na całą jazdę. Starałem się zaliczyć wszystkie możliwe tereny - udało się ale oprócz błota bo nie było Z black jack-a póki co jestem średnio zadowolony , ale może to się zmieni jak pojeżdżę trochę. Za to sporo większe prędkości można osiągać na asfaltowych dojazdach. Na wolnobiegu udało mi się max 52 km/h przy kadencji chomika ze sporej góry. Teraz w mieście luźno kręcąc 48 O i jeszcze wyciąłem sobie błotnik z butelki Edytowane 15 Maja 2016 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 O tak, ciągle straszy tym deszczem więc trzeba szybko jechać by mu uciec 47km, AVS33,5km/h, 274m up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Pełny serwis swojego roweru - dzisiaj złożyłem w całość, ale czas też pozwolił na rozebranie roweru żony. Tutaj również pełny serwis, bo nic nie było ruszane od nowości i trochę stał zakurzony w kotłowni. Reszta prac (smarowanie, złożenie w całość i regulacje) jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Dziś ostro dmucha. Trochę też straszyło deszczem, ale 36 km po lesie pykło. Fajna niedziela. Teraz przed TV ostatnia kolejka ekstraklasy. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Kraków - Dobczyce - Kraków. 56km, głównie po asfalcie. Za to sporo pedałowania pod górkę. I niestety powrót pod wiatr. Momentami podmuchy skręcały rowerem. Ale za to sucho. Miło. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi