impa Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Dziś: 61,24 km ze średnią 31,2 km/h https://www.strava.com/activities/274022114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Miałem dzisiaj iść na trening, ale kolano jeszcze mocno obite i strupki ciągną. Jako, że odebrałem zestaw Trezado postanowiłem uszczelnić moje Ikony na obręczach DT XR331. Prawdziwa przeprawa przez piekło. Najpierw pompką, aż pot z czoła leciał - nic. Później kompresor - nic. Kompresor + sporo ilość mydlin - bańki i nic więcej. Oponę wymacałem po całości jak dobrą koleżankę, dolałem mydlin z 1/3 bidonu, strzał z kompresora, jak nie strzeliło, to myślałem, że po oponie. Siadła równo, na szczęście. 20min na samej stacji spędziłem. Na szczęście mleko już przyjęła bez problemów. Jako, że trochę późno i nie chciałem się brać za tylne koło, to uzupełniłem ciśnienie w szosie, łatka trzyma przy 9 barach, więc jest luks. Przy okazji policzyłem wagę mojego Peaka, z mostkiem, który odbiorą w sobotę będzie 10884g. A szosa z pedałami 10kg Edytowane 25 Marca 2015 przez MokryxD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Taka pogoda... że dziś podobne kółko jak wczoraj z młodym, który przy okazji zaliczył pierwszą setkę w tym sezonie Potem jeszcze nocny wypad... czyli przwie 20 km sie uzbierało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 dzis mocno wieje wiec postanowilem sie zmeczyc i 21 km wpadlo. Wyraznie na plus odczuwalnu komfort po zmianie pozycji mostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Dzisiaj wymiana przedniego koła, wymiana tarcz przód-tył, wymiana manetek, pancerzy i linek. Regulacja przerzutek przód-tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Rano kiepsko pogodowo ale koło południa już pięknie, a oprócz do i z pracy udało się jeszcze służbowo wykręcić prawie dyszkę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBowiec97 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Dzisiaj tylko wymiana przedniego koła i regulacja przedniego hamulca. Może coś w najbliższym czasie uda się pokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 No to kupiłam ten chędożony rowerek Przyszedł dziś ale na razie nie rozpakowuję bo Mały śpi więc nie chcę hałasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Wczoraj 40km do/po i z Lasku Wolskiego. W sumie nic, ale blisko 850m przewyższenia. Szkoda, że nie udało się dociągnąć do 1000m, ale niestety po pracy nie ma za wiele czasu na jazdę a jeszcze stosunkowo szybko robi się ciemno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 dzis po pracy 35,5 km z mizerna srednia 22,2 km/h Daleko mi do formy z poprzedniego sezonu... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Dziś 65,30 km po zróżnicowanym terenie. Przejechałem dziś jedną z tras przewodnika rowerowego po regionie. Wychodząc z domu było nawet znośnie, chłodno, wilgotno ale naprawdę dało się śmiało wyjść na rower. W trakcie jazdy, w miarę upływu czasu robiło się zdecydowanie mniej przyjemniej za sprawą mocnego i zimnego wiatru, a także przelotnego deszczu. Ale twardym trzeba być. Traska zaliczona w 100%. Po powrocie ciepła herbata rozgrzała i postawiła na nogi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoloM Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Dziś 86 km, ze średnią 28,8 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 dzis tylko mycie roweru smarowanie łańcucha czyszczenie tarcz demntaż i mycie kasety i szybkie 10 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Dziś tylko zmiana organizacji na mostku i kierownicy. Licznik przeniosłem z mostka na lewą strone kierownicy, na mostek zamontowałem nowy uchwyt Topeaka na telefon. Wybór na Topeaka padł ze względu na zbliżający się w przyszłym tygodniu wyjazd na Mazury i smartfon będzie robił za nawigację. Jutro plamuję jakąś traskę rowerem o ile pogoda nie spłata figla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Dziś: 100 km ze średnią 30,1 km/h https://www.strava.com/activities/275558518 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoloM Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 98km, ale na luzie, trochę w okolicy Półmaratonu Warszawskiego. Mają ludzie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Pogoda dobra to można było pokręcić. Dystans 68.37 km Czas trwania 2g:41m:34s Średnia prędkość 25.4 km/h Maks. prędkość 61.3 km/h Kalorie 2004 kcal Min wysokość 304 m Maks. Wysokość 538 m Łącznie w górę 597 m Łącznie w dół 588 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Dziś trochę ponad 48 km po różnych drogach. W lesie było znośnie, ale każdy wyjazd z lasu na otwartą przestrzeń to tak wiało, a wrażenie było takie jakby cały czas wiatr w twarz wiał. Momentami porywy były takie, że z rowerem chciało mnie z drogi zwiać. Gdyby tak mocno nie dmuchało pogoda byłaby dziś świetna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Od czwartku do niedzieli jeździłem w górach ze szwagrem. Pogoda była dość fatalna. Na Przełęczy Salmopol złapał nas grad i śnieg, jeden dzień musieliśmy skrócić jazdę, bo lało przez cały czas. Mimo tego udało się przejechać ponad 250 km, ponad 4700 m w pionie. Wjechaliśmy wielokrotnie na Przełęcz Kocierską, Przełęcz Targanicką oraz zaliczyliśmy inne fajne podjazdy: Górę Żar, Przełęcz Samopol od Szczyrku, Hrobaczową Łąkę, Przegibek od Międzybrodzia. Na więcej pogoda nie pozwoliła. Mimo kompletnie nie rowerowej pogody fajny wyjazd. Dzisiaj muszę trochę odpocząć i wymyć rower, wyczyścić napęd. Rzadko szejkuję łańcuch, ale już się o to prosi. Muszę też zmienić kasetę z górskiej 11-28 na zwykłą nizinną 11-23. Trochę babrania będzie, ale chyba całkiem przyjemnego. Od stycznia przejechałem troszkę ponad 2200 km. pozdr http://www.altimetr.pl/gora-hrobaczalaka.html http://www.altimetr.pl/przelecz-przegibek2.html http://www.altimetr.pl/podjazd-kocierz2.html http://www.altimetr.pl/przelecz-targanicka.html http://www.altimetr.pl/gora-zar.html http://www.altimetr.pl/przelecz-salmopolska2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Wczoraj zrobiłem turystyczne XC około 70km (+ 10km pieszo) po lasach i nie-lasach w okolicach Góry Kalwarii i Otwocka. Większość pod wiatr, bo jak już miałem wracać do Wawy z wiatrem w plecy, to złapałem kapcia. Zwijany Geax Mezcal 2gi raz w ciągu ostatnich 200km poddał się na zwykłej leśnej ścieżce kolcowi z jakiegoś krzewu. Trzeba było kupić wersję TNT. I wziąć zapasową dętkę. Już nigdzie nie pojadę bez zapasowej dętki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 dzis standardowo 20,10 km ale pod wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Rano w deszczu niezłym, ale nikt mnie nie chlapnął i to mój dzisiejszy sukces a na powrocie ekstremalne dosuszanie na wietrze... ale dziś tylko roboczy standard w km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoloM Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Wyjechałem w chwili przejaśnienia, wróciłem w lekkim na szczęście gradzie. Dolało mi dziś. Ale te 42km poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Rano w deszczu padajacym poziomo i po południu również.. najgorzej,z ę telefon zxaczał szfankować i łaczyć mnie na oślep z róznymi osobami...ale chyba zrobony... nie nie słucham głosno muzyki podczas jazdy, mam słuchawkowy, czasem rozmawiam...i tylko w słuchawkach słyszałem jak coraz coś wybiera.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoloM Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 68 km. Udało mi się większość przejechać na sucho. I nagle kapeć 3km od domu... i spadł drobny grad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi