robertrobert1 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Przez 2 dni błąkałem się po ukraińskich drogach- bezdrożach w celu opuszczenia tego pięknego i taniego kraju. Spostrzeżenia ... przejść granicznych porobili bez liku tylko szkoda, że są to tylko przejścia drogowe... czytaj samochodowe a dla ukraińców rower to nie pojazd więc trzeba było telepać się do przejścia pieszego a na przejściu szczegółowa kontrola w poszukiwaniu granatów. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 25Km przelajowo. Rekord predkosci do 60km/h max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Miało być dziś ok 150 km a skończyło się na tym ze na 71 kilometrze znalazłem się w środku burzy,dobrze że gdy wiatr się zerwał jeszcze przed wjazdem do lasu w Nowinkach(między Czempiń a Mosina) zachowałem trochę rozsądku i cofnąłem się na przystanek autobusowy by się schronić.Była to chyba najrozsądniejsza decyzja jaką podjąłem w ostatnim czasie-bo mogłem już z niego cały nie wyjechać,a dosłownie minutę potem już gałęzie/drzewa latały dookoła a przystanek na którym się schowałem momentami zdawał się odlatywać..masakra 3:)Na szczęście przyjechał po mnie kolega i wyciągnął Mnie z tego piekła,po drodze same drzewa i gałęzie na jezdni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejw_cz Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Drugi tydzien urlopu bardzo rowerowy: w poniedzialek koleczko z mojego miasta Liberec przez Frýdlant do jeziora Berzdorfer See, powrot przez Zytawe (Zittau) i Chrastave, lacznie 133 km (srednia 20,5 km/h); w srode wybralem sie na rekonesans jezior w okolicy miasta Senftenberg, trasa z Schleife a powrot z Spremberg, lacznie 129 km (srednia 18,9); i w koncu w piatek powrot na miejsce czynu, czyli jeziora troche bardziej na poludniowy wschod, trasa okrezna z Rietschen (121 km, srednia 18,2). Na to, jak bylo goraco, jestem zadowolony, szczegolnie w bezposredniej bliskosci jezior bylo przyjemnie, ale niektore odcinki po szosach byly zabojcze, naszczescie mozna potem bylo wejsc do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Dawno mnie nie było bo się urlopowałam, ale co to był za urlop! 3 tygodnie urlopu, przy czym urlop dobrze rozpoczęty 2 miejscem open na zawodach XC w Pińczowie, potem ponad tydzień w Górach Świętokrzyskich, na chwilę do domu w celu poprania garderoby i dalej myk na Mazury a z Mazur znów na chwilę w GŚ i dobre zakończenie urlopu 2 miejsce open w Zagnańsku. Jak ktoś chce to trochę fotek i coś do poczytania na moim blogu: http://kantele.bikestats.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Ja ostatnio poskładałem 3 mtbka do kolekcji kupionego z forum . Raleigh na lx klasyk rama cromo rurki tange bardzo mi się podoba . Naprawiłem też rower którym smigam do pracy . Zmieniłem. tez w nim tylna zmieniarke bo stara poszła do śmieci razem z hakiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) W piątek przed południem ponad 30 km po lesie. Później wieczorem wyszedłem raz jeszcze na rower, ale zrobiłem tylko 10 km. Coś zaczęło strzelać podczas hamowania. W domu doszedłem, że coś jest z tylnym kołem. Przez swoją głupotę zepsułem koło. Chcąc dociągnąć szprychy tak zrobiłem nieudolnie, że koło jutro jedzie do serwisu. Chyba już wyleczyłem się od majstrowania przy szprychach. Z drugiej strony mam chęć kupić sobie centrownicę i nauczyć się centrowania kół. Musiałem przeprosić się ze starym kołem, które założyłem żebym mógł dziś z żoną wyjść na krótką przejażdżkę. Dziś zrobione 27 km. Przy okazji słyszalne są druki w okolicach suportu w Kellysie żony. Jutro zobaczę co i jak. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Pogoda była nawet spoko, ledwo co wyjechałem zaczęło kropić, po 10km już padało mocniej, więc obrałem kierunek dom. Przynajmniej kurtka przetestowana 21km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Dziś: 109,3 km ze średnią 29,7 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 42 wieczornego krecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Rodzinnie w południe leśnymi ścieżkami 20 km, w tym zaliczone 2 zjazdy z czego jeden koś szykował na downhill chyba, bo była skocznia zrobiona... młodemu bardzo sie podobało i chce tam wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 35km. Do tego około 15 km. od domu złapałem kapcia. Dobrze, ze miałem ze sobą dętkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Dziś z rana zawiozłem koło do serwisu w celu centrowana, a także jak podejrzewam wymiany kilu nypelków. Przy okazji kupiłem nowy suport do Kellysa żony. Po powrocie wymieniłem nieszczęsny suport w Kellysie. Korzystając z okazji zabrałem sie również za serwis moich pedałów Shimano PD-M520, bo juz luzy były duże. Przy pierwszym zeszło mi trochę, ale to tylko z uwagi na to, że robiłem to pierwszy raz. Z drugim poszło o wiele sprawniej. Pedały już zamontowane są w rowerze. Udało się pozbyć luzów, a pedał obraca się poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Wczoraj wieczorem lekko 30km z kobieta, a dzis z racji tego ze pada deszcz zrobilem malutki serwis Rebie, wglad w uszczelki i wymiana oleju w dolnych lagach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Pierwsze dwa tygodnie sierpnia urlopowo na Kaszubach. Szosowo niemal codziennie. Przejechane w 10 dni ponad 1100 km i sporo w pionie - Kaszuby są jednak wymagające:) - taka interwałowa jazda. Jutro pierwszy raz po urlopie wybieram się w domu na szosę. W tygodniu lekko pokręcę, bo w sobotę wyścig TdWarsaw - 300 km drużynowo. Dzisiaj zmieniłem bloki look keo (zachodziłem stare podczas wakacji), umyłem rower i zmieniłem łańcuch na nowy. Założyłem też lampki, bo "jesień idzie, nie ma na to rady" https://www.youtube.com/watch?v=2je4MvNfMH0 pozdr Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez parmenides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Pierwsze dwa tygodnie sierpnia urlopowo na Kaszubach. Szosowo niemal codziennie. Przejechane w 10 dni ponad 1100 km i sporo w pionie - Kaszuby są jednak wymagające:) Nieźle , gdzie dokładnie jechałeś? Bo chyba Cie wczoraj widziałem Tak mi się dziwnie ten rower skojarzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr_dave01 Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 80km. 45 lasami szlakiem niebieskim. Z Kielc do Widełek. Awaria felgi 6 szprych wyrwanych. Powrót do Kielc asfaltem przez Makoszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Zakuoy rowerow w Decathlonie : Torba "Kurierska" przecena z 200 na 100zl. Zadecydowala pojemnosc, dobre opinie , niska cena i nadzieja , ze na dojazd do szkoly bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Dziś: 35,1 km ze średnią 23,6 km/h ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Do pracy rano pod wiatr uff.. ale za to wieczorem do domu z wiatrem, yuppi! :-) samo się jechało. Wszystkiego razem 36km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 56 km po dolinkach podkrakowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 10 km do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Wczoraj i dziś po 30 km po mieście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Mycie roweru, serwis, regulacja za 10min przejazdzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Pierwszy raz po powrocie z urlopu w domowych stronach. 68 km z Marcz24. Miało być lekko, ale wiało ostro i lekko nie było. avs 30,5km/h, avhr 140bpm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi