Wojcio Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Super trasa Smolniki-Gołdap - czyli „Dookoła Chojowego Bagna” (tak, jest tu takie). Było wypatrywanie specnazu w Puszczy Rominckiej, był świetny obiad w hotelu Ventus i drzemka w ogrodowej altanie hotelu (podziękowania dla pana kierownika), dziura w dętce i potem powrót pod wiatr zakończony kąpielą w jeziorze po zmierzchu. 101km, 780m i tylko 31km asfaltu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Siadłem i do gdańska z goteborga pojechałem. 2 dni mi się zeszło, spanie na ławeczce przystanku autobusowego Wyjechałem za późno, więc mi pozamykali stacje benzynowe. Przez co mało ujechałem pierwszego dnia. Następnego musiałem nadganiać, żeby na prom zdążyć. Ostatnie 100km trzymałem 32-37km, aż coś ło w lewym achilesie i zatarłem torbę, słabo, boli. Ostatecznie na prom zdążyłem, ale epickim fartem były roboty drogowe na samym wjeździe do Karlskrony no i stały TIRy na czerwonym świetle i zapukałem do Polaków w szybkę i ostatnie 20km dojechałem "autostopem". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Kto nie smaruje ten nie jedzie? No to ten pacjent chyba się do lotu zbierał, międzyplanetarnego 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Moja też tak wygląda. Standard. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Września Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września Przecież zakonserwowana jak trza - przynajmniej ruda nie weźmie Nie pamiętam nazwy kanału, ale kilka lat temu na yt młody gościu paćkał mazią na kasetę, i potem efekt musiał być podobny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Nooo, najlepsze były jednak pacjenta skargi na wyjące / niedziałające heble. Ciekawe dlaczego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Września Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września Bo za mało posmarował, proste. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września https://youtube.com/shorts/c8miN5EliUU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września (edytowane) Odebrałem nową zabawkę . Nawet to jeździ Edytowane 12 Września przez marcin_ostrów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Korzystając z pogody, po pracy spokojne 56 km ze słońcem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Z sąsiadem (prezesem wspólnoty), w półtorej godziny przykręciliśmy wieszaki na 13 rowerów w blokowej rowerowni. Nagle w zagraconym pomieszczeniu zrobiło się jakby pusto - da się wejść. Siła SDS+. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Szkoda że nie załączyłeś zdjęcia, wyobraźnię mam bujną ale nie na trzynaście wieszaków 🫠😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września W związku z tym, że cały dzień pada, byłem w garażu i popatrzyłem na rowery. No i skręciłem mały stojak serwisowy, który kupiłem aby mieć w mieście gdzie pracuję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Września Udostępnij Napisano 15 Września Coś wymieniłem, coś poprawiłem i coś popsułem: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Tydzień po ostatnim umordowaniu się na BM2024 w Szklarskiej Porębie, poszedłem pokulać się rowerem po okolicy. Akurat okienko pogodowe było więc hopsa w teren. Szło lajtowo, ale na powrocie coś heble na tyle zaczęły ponadstandardowo popiskiwać. Przy jeździe na bazę to już pisk w wersji "cała ulica słyszy, że wróciłeś z... (można sobie coś tam wstawić)". Szybka diagnoza - coś cieknie. Czasu nie było maszyna do kanciapy. Dzisiaj z rana inspekcja i...: Zdecydowanie wyciek. Cieknie z prawego tłoczka. Prawy klocek zalany. Z lewej sucho. Tłoczek po zewnętrznych oględzinach wygląda ok. Opcje: 1. Kulać się do Shimano Serwis Center zostawiać rower na kilka dni (przy sprzyjającym obłożeniu) i niech temat ogarną? 2. Samodzielna wymiana zacisku i duma z nowego skilla na warsztacie? 3. Ad.2 plus oddanie uszkodzonego zacisku na gwarancje - gdzieś? Ach, coś mi nie po drodze z M8100. Ostatnio klamka, teraz zacisk. Przy starych SLX M7000 i zdecydowanie większej ilości sytuacji mogących popsuć heble nie było problemów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września #tydzieńpsucia trwa w najlepsze - dziś zabiłem pompkę, miała już ponad dekadę na zegarach, ciekawe ile atmosfer wydmuchała. Już wiem do czego użyję części, muszę tylko teraz zbudować kabinę prysznicową na dole 🤡 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Podziwiałem a macałem cuda i cudeńka w najsławniejszej szopie na forumie, a to jeszcze nie koniec dnia 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Pojechałem kupić sobie nowe buty spd, niestety jak wracałem to przywaliłem przednim kołem w wystającą studzienkę, typowy snake, powietrze momentalnie uleciało - na szczęście okoliczności przyrody były bardzo sympatyczne i się miło kleiło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września (edytowane) Takiego 26calowego pacjenta na warsztat przyjąłem. Przyznam całkiem fajna maszynka. A dłubane było przy hamulcach ZEEeee. Przekładka klocków: dobry metal z tyłu trafił w miejsce umarłych resin'ów z przodu. Na tył wleciały nowe metaliki z kaloryferami. No i nowe skille warsztatowe zdobyte: gravity bleed i wyginanie tarczy I ciągle jestem na znaku zapytania ze swoim sprzętem. Walnięty zacisk, nowy zakupiony, zgłoszona reklamacja, jeździć się chce, sam bym ogarnął wymianę, czekać, nie czekać, wymieniać i jechać...? Ach... chyba się jutro rzucę na żywopłot z tego wszystkiego. Edytowane 21 Września przez CoolBreezeOne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września Wymieniłem korbę i platformy w Unibajku i... zaciski QR w Marinie. DT Swiss RWS są trochę jak sztywne osie, mega wygodne 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września Krzesło barowe z wystawki* przyczyniło się do ponownego ogarnięcia biurka i podłączenia laptopa w miejsce padniętego PeCeta. No to teraz jeszcze rzadziej będę łapska brudzić *mam nadzieję, że z wystawki a nie z sięgania po gruszki zza płotu… 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Zdemontowałem zacisk hamulca, zapakowałem w pudełko w celu odesłania do CR na diagnozę w ramach gwarancji. Przy okazji odpaliłem palnik i wziąłem się z olane klocki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października U @kazafaza na rejonie składam wyścigówkę 🫠😉 Pozdrow'er 😘 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października Mniej więcej w tym samym czasie powstał facik: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi