Greg1 Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 12 godzin temu, Wojcio napisał: Potem jeździłem po podziemnym garażu. Wreszcie przestało padać. To u Ciebie nawet w podziemnym garażu pada? 😱 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Jak już wspomniałem w innym temacie, 26 marca wreszcie zacząłem ponownie jeździć rowerem. Od tego czasu zrobiłem już ok. 200 km - tylko w czwartek zrobiłem ok. 36 km, a dzisiaj weszło jakieś 18 km. Ponadto dzisiaj wywaliłem owijki Bontrager od szosówki i ponownie zamontowałem chwyty, tym razem Bontrager SE Elite Recycled w kolorze Mulsanne Blue. Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez mulek1985 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 30 km pomiędzy porządkami i szukając wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Kwietnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 @TheJW Wydaje mi się, że nie chrzciłeś sprzętu tym szampanem, czy co tam masz - stąd te początkowe niemiłe incydenty Byłem dzisiaj na górkach Lotnika (oficjalnie to Góry) i Sobotów - na tej pierwszy raz, jak na najbliższe okolice, to już kawał góry, a zjazdowo -podjazdowo to już nieco inna bajka niż w Chojnowskich miejscówkach Bonus to końskie kloce w wielu miejscach na północ od Emowa - jak ktoś nie uważał, to pewnie centralnie zaliczył Wyszło 66.6 km według Brytona, i 68.5 km według smartfonowej Stravy. Biorąc pod uwagę, że wypiłem tylko niecałe pół litra (wody oczywiście ), i po drodze nic nie jadłem (3:22 -3:27 jazdy), to dojechałem jeszcze w miarę świeży (pierwsze słodkości w postaci 3 ciast dopiero po ok. 7 g. od śniadania, które było jednak dość konkretne : nerkowce, daktyle, banan, dwie grube kromki chleba z serkiem). W sumie, to współczuję tym, którzy teraz zaczynają jeździć, i 30 km po DDR' ach stanowi problem... Nawet poczułem wiosnę, co mnie w sumie zaskoczyło, bo ostatnio to raczej zimowo - jesienne klimaty (takie białe pachnące kwiatki, i to praktycznie w mieście). Jutro luźne 4 dychy, chyba że będzie paskudnie, to odpuszczę (tydzień temu zmokłem w sobotę i niedzielę, zwłaszcza w niedzielę było słabo, bo po powrocie nie mogłem wyciągnąć smartfona zgrabiałymi rękami - niby 3 na plusie, ale odczuwalna -4, i rękawiczki na nic się zdały, choć bez nich pewnie byłaby tragedia). PS po drodze przypadkowo (miałem wyłączoną nawigację, a orientowałem się głównie po słońcu) natknąłem się na furtę "Villa Feiner" do nieistniejącej przedwojennej willi (mam fotkę, ale na smartfonie nie bardzo ogarniam)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 Dzisiaj uroczyście i z bananem na twarzy wróciłem na rower po marcowym spotkaniu z asfaltem. Po miesiącu prostowania łokcia i kopania się z bólem, w końcu dałem radę Łokieć jak łokieć, nie pozwalał o sobie zapomnieć, ale... "tył" odzwyczaił się od jazdy. Tak czy siak, fajowo było. Pogoda git, wiosna powoli się przemaga i takie lajtowe rehabilitacyjne 32kmy wpadły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Dałem się oschwalbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Nie licz balona, tylko łącznie z bocznymi klockami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Jak policzę z klockami, to Holy Roller którego mam w innym rowerze ma jakieś 2.7", zamiast 2.4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Rapid rob 57 ma na dziewiętnastce 52mm Smart sam 47 ma na siedemnastce 47mm G-one 57 ma na dwudziestcepiątce 57mm Resztę mam Wtb lub Continentale i też jest różnie ale bez dramatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Szybka przekładka kasety pod koła z oponami G-one 2,25'' i w las, ależ te oponki idą, lekko zdziwiony jestem ale w sumie coś tak czułem że ta sałatka świąteczna pomogła 😉 Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 W dniu 7.04.2023 o 22:49, TheJW napisał: I po grzyba wieszać na ścianie jakąś tam "Paniulkę z łasiczką" Leonarda jak można dzieło co bardziej oko cieszy 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Szybkie odelżenie 18'era Marianek prawie gotów Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 W sumie to już poświąteczne 30 km na spalenie jajek z majonezem u sałatki. Rowerzyści wylegli na drogi i miło, że odwzajemniają pozdrowienia. Czy to dlatego, że dla wielu to dopiero początek sezonu i jeszcze mają zapał plus piękna pogoda?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Testowanie nowego siodełka w mtb - po początkowych obiekcjach cztery litery zaakceptowały siodełko i 2 godziny minęły bez problemu 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Wpierw po lesie na górskim, a potem do teściowej na obiadek na miejskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 10 Kwietnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Ale się usyfiłem torfikiem - błoto to przy tym nic szczególnego, bo jakoś tam się zeskrobie i wypłucze, a tego cholerstwa nie można dobrze wypłukać (fajne czarne ślady na białych szelkach, które były pod koszulką + pełno syfu na i w japie)... Niby mocno nie padało, a do tego krótko, a woda miejscami stała - dziwne (chyba, że lokalnie padało mocniej, w co jednak wątpię, a ulewy nie było)... A to peszek - zabrakło ok.10 minut, żeby wrócić czystym... Mimo tego dłuższy weekend wykorzystany - jeździłem 3 dni z rzędu, więc niedosytu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Się na rzeź biłem z 11.5kg na 9,5kg i przesmarowałem, klamka, hamulce, kierownica, mostek. Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Wczoraj wieczorem rozdziewiczyłem się w temacie linek i pancerzy. Sprzęcicho na stół i do roboty. Okazało się, że nie taki diabeł straszny. Odcinki linek bez pancerza (wewnętrzne i zewnętrzne) ożeniłem z rurką Jagwire Speed-Lube. Na stojaku wszystko działa jak na XTka przystało - klik i zmiana góra/dół. Nawet przednia przerzutka odżyła. Dzisiaj miało być testowane pod obciążeniem w terenie, ale pogoda na zachodzie do bani. Może coś później się przetrze. Ps. 0%, żeby mi się linki nie poplątały 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Rozruszalem tłoczki w tylnym zacisku bo się zrobiły strasznie leniwe po zimie 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Wkręciłem 38 nowych pinów w platformy. Mam nadzieję, że w fabryce mają do tego jakiś automat, bo żal mi Chińczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzisiejszy rowerowy dzień zacząłem od "rege ride" na szosie - 44km, 1godz.30min. Średnia wyjątkowo poniżej 30km/h, naprawdę mocno się pilnowałem, żeby było to rege z prawdziwego zdarzenia bez żadnych szarpnięć i kombinacji. Później odebrałem z serwisu naszego forumowego kolegi koło, które wczoraj oddałem do centrowania. Jak już miałem koło, to wyczyściłem z opon to g***o Trezado, które na wzór prawdziwego mleka po miesiącu w oponie rozdzieliło się na wodę i przyklejony do gumy twaróg... Po kilku godzinach czyszczenia tego syfu zalałem czyste opony cukierowym Muc-Off, założylem koła i przy okazji nasmarowałem łańcuch. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Test FTP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Sprzedałem rower, na szczęście 2 mi zostały. I zmieniłem tarczę z 32 na 30 w MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 G-one 40c na obręcze Thunder'a 32mm wew, pasują jak ulał 😉 A że do krossa koło tył idzie tydzień to wsadziłem na próbę do 24era Wspomnę jeszcze o przeróbce korby dziecięcej pod NW Pozdrow'er Docelowo wpadła już czerwona Deckas'a 34t, wygląda lepiej chowając się za oryginalną 36t 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 Podczas wycieczki skułem pęknięty łańcuch spotkanemu w lesie chłopcu i przy okazji spuściłem mu trochę powietrza z dampera, bo miał ustawiony na zero SAGu. A! I trochę skakałem (jak młody indyk) i pumptrack był i piwo 0% - chill. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi