TheJW Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 5 sztuk za 1 zł. Oryginalne pewnie kosztują 50 zł za sztukę... 🤦♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Wątpię, ale zgaduję, że u mnie w robocie (części do elektronarzędzi) jeden podobny kosztuje kilka zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 5 minut temu, TheJW napisał: 5 sztuk za 1 zł. Oryginalne pewnie kosztują 50 zł za sztukę... 🤦♂️ 5 szt. x 1 zł. (wziąłem od razu na zapas) Wysłałem do Reynoldsa prośbę o podanie "specyfikacji" tych oringów abym mógł dokupić bez problemów. Właśnie wysłali emaila, że wysyłają nowy endcap z oringiem 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 37 minut temu, schwinn0 napisał: Wymiana uszczelnienia w endcapie koła przedniego Reynolds 😆 Oczywiścue zwykłe oringi z hydraulicznego nie pasują. Udało się dobrać coś pasującego w specjalistycznym sklepie z uszczenieniami 😋 Na Łopuszańskiej kupowałeś? Faktycznie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Wczoraj znowu złapałem gumę - tym razem gdzieś za Radzyminem. Najpierw zaskoczenie: jak to - w Maratonach od razu guma? Miałem szukać komunikacji i wracać, ale spiąłem się i wymieniłem dętkę w tylnym kole. Opona nietknięta, za to dętka dziurawa... od wewnętrznej strony, czyli bliżej obręczy. Oczywiście było macanie obręczy, szukanie zadziorów, ciał obcych itd., ale niczego niepokojącego nie znalazłem, a oświetlenie było dobre. Nie wiem, jak to się stało i martwi mnie, że się powtórzy. Niby przejechałem następne 30 km po zmianie [razem poszło 60], ale niepokój jest. Wcześniej też na maratonach przejechałem kilkadziesiąt kilometrów. Taka tykająca bomba to nic fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 12 godzin temu, schwinn0 napisał: Wysłałem do Reynoldsa prośbę o podanie "specyfikacji" tych oringów abym mógł dokupić bez problemów. Właśnie wysłali emaila, że wysyłają nowy endcap z oringiem 🤣. I to się szanuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 4 godziny temu, teotym napisał: Wczoraj znowu złapałem gumę - tym razem gdzieś za Radzyminem. Najpierw zaskoczenie: jak to - w Maratonach od razu guma? Miałem szukać komunikacji i wracać, ale spiąłem się i wymieniłem dętkę w tylnym kole. Opona nietknięta, za to dętka dziurawa... od wewnętrznej strony, czyli bliżej obręczy. Oczywiście było macanie obręczy, szukanie zadziorów, ciał obcych itd., ale niczego niepokojącego nie znalazłem, a oświetlenie było dobre. Nie wiem, jak to się stało i martwi mnie, że się powtórzy. Niby przejechałem następne 30 km po zmianie [razem poszło 60], ale niepokój jest. Wcześniej też na maratonach przejechałem kilkadziesiąt kilometrów. Taka tykająca bomba to nic fajnego. Nie możliwe na Marathonach MTB Plus? Kurcze nie strasz, ja jeżdżę bez łatek bez niczego, choć czasem boję się, że wentyl może paść jak kiedyś u młodego miałem no ale trudno jest adrenalinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Może za małe ciśnienie i dobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Ciśnienie 3 atmosfery, a producent podaje między 2 a 4. Poza tym delikatna jazda, żadnych dużych przeszkód i uderzeń. Winy dopatruję w punkcie styku dętki z taśmą, ale nie mogę dopatrzeć się żadnego zadziora itp. Owszem, taśma jest krzywo założona [fabryka, nie ja], jednak na poprzednich oponach przejechałem setki kilometrów i od środka nigdy mi nie zrobiło dziury. Miałem 2 dziury: raz kij w szprychach wyłamał wentyl, drugi raz kolec rośliny - wtedy jeszcze nie miałem Maratonów. Przynajmniej znałem przyczyny. Tym razem nie wiem, ale logika podpowiada, że to raczej wina styku z taśmą/obręczą, bo opona nietknięta, a miejsce przebicia tam, gdzie opona nie styka się z gruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Widocznie gdzieś Ci się podwinęła taśma jak zakładałeś dętkę, kiedyś byłem tak szybki że zakładając nową dętkę i oponę zapomniałem o taśmie, jakie było moje zdziwienie kiedy wracając na ostatnim kilometrze ni stąd ni zowąd złapałem gumę na asfalcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Zrobiłem sobie tapeciakiem z jednego korka po winie dwa korki taczer, malowane od ręcznie Nie zapiąwszy to reby wypadł mi na fatality asfalt obiektyw, na szczęście działa Jechałem tym że kasztanem Tego Peudeota dostałem Pozdrow'er 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Wziął się za wymianę opon, hebli i sterów w rowerze pierworodnego ale osłabł po pół godzinie ze względu na resztki anginy, którą wyhodował zbijając udar cieplny. Jedyny plus wysokiej gorączki w upały jest taki że żar nie doskwiera 🤡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 @Sobek82 Nie myślałeś, żeby zmienić skrzynkę na taką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Dzisiaj w drogę ruszyła paczka ze świeżymi częściami. Oczekiwanie w toku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Pokręcone do pracy, po pracy na działkę, a wieczorkiem jeszcze z najmłodszym tak po małe zakupki o zmierzchu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Marian dostał nową korbę, blat i suport. Zamiast fabrycznej korby i suportu FSA wpadła korba Shimano M8100 + blat Shimano M8100. Do tego suport Tokena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Jeździłem w najgorszy deszcz, wszystko mokre, rower upaprany, mało satysfakcji. Dobrze, że chociaż dętki całe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Sadłomasłochista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Na usprawiedliwienie - od roku mam remonty w bloku, w soboty zaczynają ryć od 8 rano. Jak miałem tego słuchać, wolałem wyjechać w deszcz. Poza tym zjadłem opakowanie 300 gramów krówek i musiałem czymś złagodzić poczucie winy 😅 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 A ja wróciłem z lasu tuż przed tym jak się bardziej rozpadało, więc nie zdążyłem się za bardzo ubrudzić, a tylko trochę zmokłem - wyszedłbym nieco wcześniej, to dojechałbym suchy, a gdybym wyszedł później, to wróciłbym cały w leśnym piaskowo - ściółkowym syfie, więc wyszło w miarę OK Startowałem o 9 -tej, ok. 40 km w 1:38, zachowawczo, tylko po pożarówkach (noc przedrzemana na kilka razy)... PS to więźniarka z Cytadeli ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) @KrissDeValnor Nie wiem, to automatycznie dodawane zdjęcie, nie moje. Bardzo możliwe, bo domyślnie program dodaje coś z Żoliborza, skąd startuję. W każdym razie to nie jest sprzęt, którym jeżdżę 🤣 Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez teotym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Dokończyłem rower młodego i zabrałem się za kombinowanie felera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Ja przeczekałem deszcz i wyruszyłem dopiero o 16, ale 55 km udało się zrobić. Jako, że pogoda prawie jesienna to testowałem nowe spodenki 3/4 rogelli basic de luxe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Mnie już nosi, żeby jutro zrobić setkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi