Sobek82 Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Bez mleka na sucho, było walki sporo, połamane dwie łyżki od schwalbe, ciasne te wutebe jak piętnastki.🙃 Pozdrow'er 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Próbowałem znów odtłuścic przedni hamulec, bo znów coś słabo hamuje. I po kolejnych 200 km czyszczenie i smarowanie napędu, bi zaczynał rzęzić na dłuższej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 7 godzin temu, Sobek82 napisał: Bez mleka na sucho, było walki sporo, połamane dwie łyżki od schwalbe, ciasne te wutebe jak piętnastki.🙃 Pozdrow'er Nie wiem jak opony, ale miałem obręcze WTB w Trailu i Gravelu. W życiu się tyle nie namęczyłem z oponami. Po przejściu na DT Swiss, problem nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 U @kazafazapodałem mleko Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Trzymałem koło @Sobek82 gdy odkręcał wentyl i łał do środka sok z krowy 🤡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Patrząc na twórczość @Sobek82, to bym bardziej spodziewał się mleka z byka... 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Byle każdy łapał się tylko za własny wentyl, to będzie dobrze 🤣 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 I oby mleko pozostało w gumie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Dzisiaj Maraton MTB w Morawicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) Bo padłem dzisiaj na twarz. Zrobiłem 50km z kawałkiem a czuję się jak po stówie a może i po stówiepindździsińcu! Edytowane 19 Lipca 2022 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 @RabbitHood w języku polskim jest lepsze określenie na to zjawisko „po setce”, ewentualnie „po połlitrze” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Ta temperatura dzisiaj dawała popalić, Wpadła grupowa 100-tka, ale jakoś tak słabo się jechało. Organizm bronił się przed większym wysiłkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Potrzebowałem korby do singla a patenty uporczywie przeszkadzają przy demontażu Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Zamieniliśmy się na wycieczce ze znajomymi rowerami, bo narzekali, że mają słabe i im ciężko idzie. Fakt, rockrider 120, czy cross gianta to w terenie gorzej niż trance 29 - przyczepność, przełożenia. Ale okazało się, że najtrudniejsze, kamieniste podjazdy szło wyjechać na tanich rowerach i potem patrzeć, jak pchają nasze gianty. Dziś na wycieczkę my pojedziemy rowerami, a oni autem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 To sie nie ma z czego cieszyć. Trzeba samochodziarzy powoli przyzwyczajać do rowerów a nie od razu na 100km po górach zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Trzeba znać swoje możliwości. Ja mimo że jeżdżę regularnie od kilku lat, to jestem pewny że nawet w Górach Świętokrzyskich bym umarł. Jeżeli się nie jeździ po danym typie terenu, to siły opadają bardzo szybko. Także nie wyobrażam sobie, że ktoś kto jeździ mało i rekreacyjnie, nagle da radę w cięższym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Dziś na wycieczce podzieliłem się apteczką z rowerzystą, który wywalił się na szutrze. Miał kask. Powiedział : „jak usłyszałem trzask to tylko pomyślałem - nos czy daszek ? - na szczęście daszek.” Ale kolano i łokieć były mocno poorane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Wczoraj o 22 zamontowałwem tylną lampkę mactronic walle. Dziś wyruszyłem o 7:34 i wyszło 126 km🙂 Co do lampki to bardzo pozytywne wrażenie. Opinie nie są przesadzone. Nikt nie wyprzedzał mnie ma gazetę, mam nadzieję, że to stanie się normą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Przewietrzyłem się dzisiaj 67 km po pracy, w domu duszno 🤣 Średnia 21 km/h - czterech liter nie urywa, ale czuję się w sam raz - trochę zmęczony, ale nie zamordowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Piszę całkiem poważnie, że chyba minąłeś się z powołaniem. Nie wiem czy by się dało z Ciebie zrobić PRO, bo się na tym nie znam, ale wśród amatorów w maratonach pewnie byś nie miał się czego wstydzić. Sam jeździłem sporo, ale te Twoje dystanse dzień po dniu robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 @skom25 Nie sądzę, bo mam słabiutkie zdrowie: dyskopatia, cieśnia nadgarstka i parę innych spraw. Poza tym nie mam pojęcia, ile to dużo, a ile mało, bo mierzę relatywnie, własną miarą 😅 No i nie nadaję temu jakiejś ogromnej wagi, nie utożsamiam się z kolarstwem, po prostu w tym roku bardzo mi się spodobał ten sposób spędzania czasu 🙂 Ale dzięki za motywację do jazdy 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Dzisiaj, a właściwie wczoraj, odkryłem że po przejściu na tarcze hamulcowe TRP, widelec w Esker 4.0 bardzo fajnie wpada w wibracje. Chwilę przed zatrzymaniem, widać jak cały widelec rusza się dość znacznie. Jestem ciekawy czy uda mi się coś z tym zrobić, czy padnę kolejną osobą "wibratora". Dobrze że występuje to tylko przy małej prędkości, a nie przy każdej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 To są pewnikiem dobre wibracje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Trafiłeś w absolutny Top piosenek które mnie irytują Nie wiem czy te wibracje będą takie pozytywne, jak te widelec kiedyś strzeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Żarty żartami ale faktycznie to nic fajnego. Jak zmieniłem opony na takie nowe zwijane, ale przeleżane u mnie ponad 2 lata w oryginalnych pudełkach (i drugie tyle w sklepie pewnie) to nie mogłem sobie poradzić z kartoflem na przednim kole. Opona 40 a czuć było w czasie jazdy jajo na kole. Ze 3 razy ściągałem i zakładałem, ugniatalem, jeździłem na niskim ciśnieniu, potem na wysokim. W końcu kupiłem kolejną oponę bo bałem się że uszkodzę łożysko albo coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi