Gość Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 A co ile wymieniasz linki? Ja ile bym nie jeździł, co sezon wrzucam nowy zestaw i jeszcze nigdy nie miałem takich przygód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Nie wymieniam . Rower ma 2 lat i 13kkm przejechane. To pierwsza awaria linki. Można wiec powiedzieć ze wymieniam co 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 A widzisz. Poświęciłbyś te 15 zł na dwie linki ( czy ile tam u Ciebie kosztują), wymienił w 15 minut i miał spokój i lepiej działający napęd. A tak i tak musiałeś kupić linkę, a dodatkowo siedziałeś pół nocy żeby to naprawić. Ja jestem zwolennikiem regularnego serwisu, a nie dłubaniny jak coś się już rozpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Cytat oświęciłbyś te 15 zł na dwie linki Jedna, mam napęd 1x11. Linkę zapasową miałem. Oryginalną od klamek. Jak składałem rower to zainwestowałem w tytanowe i właśnie ona pękła Teraz się zastanawiam co jeszcze powinienem serwisować okresowo. Jeszcze zimno to byłby czas na jakieś przeglądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Tytanowe linki? A co Ty, bawisz się w @Punkxtr? Co serwisować? Wszystko. Zdemontować, obejrzeć, nałożyć nowy smar na gwinty. Oczywiście bez przesady, nie musisz wybijać łożysk z piast. No ale zajrzeć co się dzieje w kluczowych miejscach ( stery, korba, zaciski, piasty) by wypadało. Lepiej znaleźć początki potencjalnego problemu w zimę i mieć czas na naprawę, niż siedzieć i grzebać w środku sezonu. Ja robię tak od zawsze i właściwie to nigdy w sezonie nie było potrzeby robienia serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Cytat Tytanowe linki? Pomyłka się wkradła. Teflonowe nie tytanowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Nom, tytanowa pewnie by nie pękła 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Czy by nie pękła zobaczymy, moje czekają na montaż w hamulcach 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Ja wpadłem w dziurę, obie dętki rozwalone, GP5000 na tyle rozdarta - ale już i tak na dojechaniu więc nie szkoda. Na przodzie drutowy VeeRubber, nic mu nie jest. Ale co się strachu najadłem to moje, bo to przemysłowa dzielnica Geteborga i tam masa tirów śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Trochę pokręcone po mieście i umówiony serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Przestawiałem rowery bo drzewo trochę do stodoły wpadło Trochę ogarnąłem przed drugą falą, wody trochę wczoraj wpadło do środka. Pozdrow'er 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Po serwisie, wymiana kasety i blatów z przodu, kółeczek przerzutki, łańcucha, suportu, naprawa amortyzatora, cyngla od przedniej przerzutki, linki, smarowanie itp. Rower jak nowy po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Porządki w częściach rowerowych. Mam zwyczaj, że przy zamówieniach dość często dorzucam linki czy pancerze na zapas. Chyba powinienem przestać, bo został mi jeden rower z przerzutkami, a mam chyba 10 linek. Swoją drogą. Mam mnóstwo jakiejś drobnicy, przerzutka czy manetki na części, siodełka, jakiś tam mostek. Ogólnie wszystko to co zostało z kiedyś, nie użyję tego na 99,99% a tylko mi się wala i niszczy. Warto to wystawić na sprzedaż? Nie chce mi się oddzielnie wyceniać i wystawiać, więc rzuciłbym całość za jakąś rozsądną kwotę. Myślicie że jakiś serwis/ mechanik amator to kupi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 A nie lepiej zostawić na "przydasię" linka się nie przeterminuje, może poleżeć, chyba, że przechodzisz na tytanowe 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Nie piszę o linkach ani nowych rzeczach, tylko o całym pudełku używanych części i drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Aaaa no cóż czasem warto mieć jakąś drobnicę, popsuje się jakaś pierdółka, element jakiejś części, czego nie da się dokupić, albo czasem całą niepotrzebną część trzeba kupić dla jednego jakiegoś elementu. Moje zdanie zawsze - leży, jeść nie chce 😉 a może się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Pokaż swoje towary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 @Sobek82 Za tydzień wrzucę całość. Może ktoś weźmie. @Sansei6 wychodziłem właśnie z takiego założenia. Ilość części w kartonie rosła, a miejsca nie przybywało. Mnóstwo sprzedałem albo po prostu wywaliłem. Wolę sprzedać i dostać te 100 zł, niż ma to leżeć przez kolejne lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 W końcu zabrałem się za to, co miałem zrobić już dawno. @Sobek82 @kazafaza @MikeSkywalker Może będziecie zainteresowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Serdecznie dziękuję za pamięć, jak będziesz mieć coś kolorowego to może się skuszę A na poważnie to jedyną rzeczą jaką mógłbym rozważyć to sznurek 10s ale jako że kaseta i szczerbatka już jakiś przebieg mają to najchętniej bym przyjął coś używanego... Sam mam od cholery przydaśków, trzymadełek, wichajstrów i duperelek ale jakoś jak coś potrzebuję to ambafatima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Zerknij na moje ogłoszenie w dziale "Napęd". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Od jakiegoś czasu przednie tarczówki, mechaniczne z klockami metalicznymi, spiekanymi nie hamują mi tak jak bym chciał, czyli ostro,tylko takie trochę masło, więc dziś się wziąłem i tarczę płynem do mycia naczyń dokładnie wyszorowałem, potem drobnym papierem ściernym i jeszcze raz płynem i popłukałem. W tym czasie klocki moczyły się w płynie do mycia naczyń i trochę wody, potem też je przetarłem ściernym i znów w płynie i popłukałem. Czy coś robię nie tak? Wiem, że metaliczne potrzebują dotarcia, ale to nie są nowe klocki ale z drugiej strony jeszcze okładziny trochę jest. Nie mam palnika by wypalić je. Wiem, że metaliczne potrzebują trochę się dogrzać do optymalnego hamowania, no ale mój styl jest raczej płynny i nie mam za dużo zjazdów... Myślę czy by nie spróbować żywicznych?! A teraz trochę oddalone i lecę kręcić ale czekam na wasze opinie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Prawdopodobnie od takiego hamowania je tylko szklisz, zamiast ścierać. Miałem ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Czyli? Jakieś rozwiązanie? Żywiczne? Lubię czasem przycisnąć by zrobić stoppy ale teraz się nie da, choć zobaczymy po dzisiejszym pucowaniu no i jeszcze jakieś docierce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Półmetaliczne. A2Z Eco mam u siebie i jestem zadowolony, ale wydaje mi się że one są żywiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi