wkg Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 O, a wrzuć proszę linka do tej praski ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Mojej oferty już nie ma, ale to taka sama niebieska praska jak poniżej: https://a.aliexpress.com/_vtzOMX Tylko uwaga! Pierwszą otrzymałem z nieprawidłowym gwintem do ramion. Po mailu do sprzedawcy, druga przyszła taka jak powinna za free. Taki ryzyk fizyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 22 godziny temu, TheJW napisał: Karbon... TCR, nówka sztuka, lekko ponad 1000 przebiegu dopiero. 😕 .. Jutro będzie rzeźnia, wiatr ma być u nas do 30km/h. Aż strach się bać co będzie po 10 000 km. BTW U mnie dziś była rzeżnia - porywy do 60 paru km/h. W tych warunkach poszło 137 km w grupie, ale powrót pod wiatr był ciężkawy mimo średniej raptem na poziomie 30 km/h 🤪,. Inna sprawa, że zrobiłem sobie kilka solowych akcentów... a polar dalej swoje: Obciążenie podczas tej sesji 3 dni 4 godz. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Trochę wiało, ale z młodym troszkę pokręciliśmy i jeszcze kombinowanie z jego tylnym błotnikiem, bo blaszka padła no to na trytytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 43km klasyka pasem teńczyńskim to zamku w Rudnie... Ciężki weekend... w piątek 1300km autem i ogolnie ciężki dzień trwający 23h... w sobotę po 4h snu narty... A dzisiaj zabawy w błocie. Naszczescie nie było go nadmiernie dużo tylko tak w Sam raz 🤣. Dzisiaj dla mnie to w sumie regeneracja taka dla umysłu. Dla młodej oswajanie z nowym rowerkiem. Ale kilka fajnych i trochę ścieżek leśnych zaliczone w tym zjazd spod zamku. No i trochę podjazdow... wiatr w drodze powrotnej w plecy 😁.Jechaliśmy większość czasu niby w osłonie i wydawało się ze nie spowalnia nas ale jak wracaliśmy to w lesie się samo jechało. Prędkość poszła na tych samych odcinkach +10 i to bez wysiłku... Dodatkowo po raz kolejny się przekonałem że ta bezsensowna jazda zimowa dużo daje. Kopne błota które powinny już mnie zatrzymać coraz łatwiej się przejeżdża. Im gorsza zima tym mniejszy problem potem jest z błotem. Balans ciałem i radzenie sobie z uślizgami w rozjechanej totalnie drodze bardzo się u mnie poprawił. Dzisiaj przejechałem wszystko. Ta zima obfitowała w jazdę po śniegu i to mocno ułatwia życie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 14 minut temu, Zigfir napisał: BTW U mnie dziś była rzeżnia - porywy do 60 paru km/h. W tych warunkach poszło 137 km w grupie, ale powrót pod wiatr był ciężkawy mimo średniej raptem na poziomie 30 km/h 🤪, Daj Pan spokój... Planowałem setkę machnąć, a zrobiłem ledwo 73 km ze średnią 30km/h. Tak mnie ten wiatr umęczył, że gdybym nie zjadł żela, to bym nie dał rady do domu wrócić... Uroki jazdy solo - cały czas przyjmuje się wiatr na siebie, nie można odpocząć. Może w przyszłym tygodniu będzie lepiej. A jak nie, to chciałbym zdążyć MTB poskładać, żeby móc do lasu uciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) A ja sobie zrobiłem spacerek 24km z lepsza połową w tempie 13 km/h. Średnia moc koło 70W. Wiatr przy takich szybkościach mniej dokuczliwy. Miało być więcej ale deszcz się zrobił i kazała wracać. Ale zadowolona bo ma nowy kask Edytowane 14 Marca 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 13 minut temu, TheJW napisał: zrobiłem ledwo 73 km ze średnią 30km/h. Było zrobić 100 że średnia 25 😉 jak się jedzie wolniej to wiatr mniej zatrzymuje. Niestety wiatr potrafi napsuć krwi. Ja ostatnia 100 w tym syfie robiłem i mam na razie dość kopania się z oknem szczególnie ze jak założę że przejadę dystans to przejadę nawet jak bym się mial czołgać... W przyszłym tygodniu powrót zimy więc ta lepsza pogoda może nie nadejść szybko... już szukam gdzie na zimowy wypad w góry jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Szklarska jest fajna. Jakuszyce wymiatają Można pożyczyć biegówki, w Szklarskiej jest kapitalna wypożyczalnia skiturów z dobrym sprzętem na wiązaniach pinowych a tam jest gdzie łazić po polskiej i czeskiej stronie. Zakopane - niezłe, bilet na gondolke można kupić z wyprzedzeniem, Gąsienicowa bez kolejek. Edytowane 14 Marca 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 @wkgbardziej na myśli mialem jakiś wypad rowerowy 😀 myślę nad Gorcem przez Turbacz ale nie wiem jak z zjazdem z górką do koninek przez przełęcz Borek z pominięcie Turbacza... muszę to rozkminić. Narty pewnie w Wiśle kasprowy by wyłączył mi najmłodszą bo nie lubi stromizny. No i z nartami sensownymi dla kogoś mającego 149cm i ważącego 40kg nie jest wcale łatwo. Dodatkowo Karolina zryla kolana i też kasprowy by ją dobił. Szczególnie gąsienicowa. Więc z nimi odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Kozystając z dobrej pogody zrobiłem pierwsze w tym roku 100+. Od jutra ma padać, więc rozkręce stery. Zauważyłem jakiś luz 😥. Niestety śruby mostka "obrobiłem" kiepskim imbusem, więc rozwiertak bedzie testowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 A ja dziś ramkę przerzutki spawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Spaw najwyższej próby, pękła po długości że tak ciagnołeś w nieskończoność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) Łańcuch przetarł na wylot. Musiałem zacząć dużo wcześniej żeby wygrzać metal prądem 16A, niestety łuk był niestabilny i wycukrzyło i brzydko wygląda. Wtedy jak wyczułem ile ciepła można załadować to zacząłem sie zbliżać do tego przetarcia. I tak kropelka po kropelce. Nie mogłem przywalić plazmą prsoto w metal bo bym przeleciał na wylot więc topiłem drut i spuszczałem kropelkę po kropelce. Tak samo nie mogłem po rancie pojechać bo by stopiło krawędź. To tak ma, że zawsze plazma lepiej żre rogi materiału. Od wewnątrz wyszlifowałem, wyprowadziłem płaszczyznę oryginalną - działać działa. Edytowane 15 Marca 2021 przez Electronite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Przydałoby się obsadzić spaw kamieniami Swarovskiego. Pytanie nie z tej ziemi, jak łańcuch przetarł, bo na Marsie kolega kolegi zachodzi w twarzoczaszkę jak mogło do tego dojść, u nich korba jest z tyłu ale zasada działania podobna do tej co na Jowiszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Normalnie rozregulowane było. Tarcze 50ke obmieliło na gładko to na małej jeździłem. A że cisnąć trzeba no to napęd wąchał najwięsze przekosy, to i zeżarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 @KrisK jak ogarniesz ten wypad to napisz proszę jak to wygląda Bo nie będzie sensu pisać zapytania czy warto, bo wiadomo, że warto Na Turbaczu rowerem byłem w ubiegłym roku pod koniec maja. Nie trafiłem kompletnie w pogodę i większość czasu jechałem w deszczu. Widoków kompletne zero. Ale i tak było warto. W pierwszą sobotę marca byliśmy z żoną na Turbaczu z buta. Wydaję mi się, że trochę minie jeszcze czasu zanim będzie można komfortowo jeździć po szlakach w Gorcach. Dopóki śnieg był / jest ubity to jeszcze można się pokusić. Żeby nie robić OT. Dziś pyknąłem pięć dyszek po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Wytłumacz proszę mojemu majfrendowi przekos do zewnętrznej strony ramienia, u nich w latach siedemdziesiątych były kasety od słonecznej strony suportu, ale to go bardzo nurtuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Dzisiaj wieczorne 20km kręcenia się po mieście między kościołami krakowskimi. Ale rano szybka decyzja i wypad po kolejnego marina. Trzeba było korzystać skoro była bezpańska S Tym razem riff zone 1... Tak że żona z Karoliną mają współdzielonego fula 🤣muszę donniego tylko myk myka skołować. W "gratisie" wpadła lampka lezyne ale jest to drogi badziew.... Nie warta swej ceny. A i ja sobie zanabyłem spodnie endury z odpinanymi nogawkami. @siemalysy ale co dokładnie Cie interesuje? Bo tam byłem w lutym w czasie odwilży. Jechaliśmy z Rdzawki I było wesoło. A teraz wybieram się bo ma być sensowny mróz i liczę na twarde pod kołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Ważyłeś go ? Z ciekawości pytam bo nie podają wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) @wkg głupie pomysły podsuwasz... myślałem, że poniżej 15 jest i sie zawiodłem wychodzi na to ze 15,3 z pedałami, koszykiem na bidon i pustym bidonem Troszkę sporo... Ale ważne ze dziewczyny zadowolone. Poza tym mają wrażenie, że rower jedzie lekko.. I jest dynamiczny... PS Zważyłem mojego Hauk Hila2 i o dziwo jest lżejszy... To znaczy tyle samo warzy z koszykami na widelcu jakimś pseudo zapięciem na ramie przypiętym i jakimiś innymi pierdołami. Albo błąd warzenia, albo ... Może to opony cięższe ? Edytowane 15 Marca 2021 przez KrisK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Spoko .. w górach waga ma mniejsze znaczenie ... trakcja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 W górach waga ma znaczenie jak się kończy noga 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi