Ychu Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 W sumie do i z roboty , jak cały tydzień ale o dzisiejszej jeździe aż warto napisać W drodze do domu usłyszałem klasyczny dźwięk jak by kapeć - głośny , głuchy strzał jaki czasem straszy w lesie Myślałem , że to patyk bo odbiło aż w płot przy szkole. Jadę sobie dalej , wchodzę na winklu w parku i czuję , że coś mnie bierze śmiesznym driftem. W sumie fajne uczucie , ale potem dla testu krótki slalom i tył cały czas pływa. Jechałem ile się udało , przy remizie powietrze było już tylko na górze Próbowałem napompować małą pompką authora , ale dziura była zbyt duża. Najlepsze z tego , że stwierdziłem , że na odcinku jakichś 3 km w jedną stronę nie jestem w stanie złapać kapcia i wyjąłem dętki i cały zestaw awaryjny jako redukcja masy na krótkich odcinkach dom - robota Jednak jestem w stanie Chyba czas pomyśleć o zalaniu dętek mlekiem tak w razie czego No i oponę chyba jutro kupię nową , bo w tej oplot jest przecięty a dziura szeroka na prawie na pół balonu. Zakleiłem dętkę , podkleiłem oponę od środka i wpuściłem trochę kleju w przecięcie , ale zawsze to potencjalny kapeć na trasie. Szkoda po 3000 km wyrzucać dobrą oponę Może tym razem continental? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Miała być szosa ale wyszły taaaaaakie czarne chmury, że postanowiłem zostać w domu. I bardzo dobrze zrobiłem. Wyszła taka ulewa że hej. Wyczyściłem cały rower. Jutro na rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Ha! Mimo dłuższej bytności na tym forum, dopiero teraz zauważyłem wątek. Dzisiaj deszczowo, burzowo Ale wczoraj podszczecińska Puszcza Bukowa i 51km, mało, ale 850m przewyższenia. Pozdrowienia dla bywalców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 i jeszcze doszedł wyskok na młodego trening i działkę a końcówka z małym prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 115 km. Trochę od niechcenia. Bardzo wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Doszły dziś linki przerzutkowe z reklamacji , tym razem nie załamane Także wziąłem się za montaż i jestem co najmniej zaskoczony. Nigdy wcześniej regulacja przerzutek nie była tak łatwa i przyjemna Obie przerzutki ustawione za pierwszym razem z drobną korektą przy manetce. Przód wrzuca elegancko , tył muszę sprawdzić podczas jazdy , bo jak na odwróconym rowerze słabo wbija to podczas jazdy wszystko działa idealnie Potrzebne mi było 5 kawałków pancerza , a dostałem tylko 4 napisy na całym pancerzu 2 m , więc dałem po dwa na tył i dwa na przód , ale strasznie mi brakuje tego jednego kawałka z napisem Następnym razem chyba wezmę 3 m , mimo tego , że nawet przy dwóch wyrzuciłem 40 cm pancerza bo był bez napisu Wczorajsza klejona dętka chyba lekko puszcza powietrze , ale przy wymianie opony i dętkę wymienię. W każdym razie nie kupiłem dziś opony , bo mi się nie chciało w deszczu jechać do sklepu , podklejona opona póki co się trzyma. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Złożyłem jedną kasetę z trzech innych. 8 zębatek na stałe znitowane ze sobą, dwie najmniejsze luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Przed wczoraj: 82 km Dziś: 110,4 km i 2444m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Podjechalem do brata na grilla , ale że pogoda słaba to grill w garażu Po jedzeniu miał być rower , ale znów z racji pogody nie wyszło tak jak miało. Za to na powrocie do domu udało się wbić trójkę i znów jestem w szoku [emoji14] Kilka razy redukowalem do jedynki i wbijalem do trójki , bo nie mogłem uwierzyć , że zmiana przełożenia z przodu nie wymaga teraz żadnej siły Szkoda , że tył tak gładko nie chodzi , ale może tak ciałem pancerz że mało smaru jest w środku. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Dziś po tygodniu przerwy 16 km po bieszczadzkich wzniesieniach koło Wołkowyi, nawet niezła forma. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 2 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Wczoraj 31 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 2 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Wczoraj do południa 40km nowym nabytkiem, niestety skopałem ustawienia licznika. Wg endomondo średnia prędkość 23km/h, kadencja 87rpm. Wieczorem przygotowanie do sprzedaży Krossa - wyczyściłem napęd, umyłem ramę i koła, nasmarowałem łańcuch, linki, pedały i przygotowałem pozostałe akcesoria z którymi Kross będzie sprzedany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 2 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 (edytowane) W sumie pogoda cały czas bliżej jesieni niż lata 16 stopni jak wyjeżdżałem , do tego wiatr ale jednak nie wystarczająco zimno na długie spodnie i bluzę , bo byłem cały mokry Po powrocie do domu 10 minut słońca i znów deszcz ... Stwierdziłem , że tektro coraz bardziej muszę dociskać aby sensownie hamować. Zapewne wynika to z rosnącej masy - jak miałem 57 kg to było spoko , teraz przy 70 kg już nie jest spoko na tarczy 160. Większej zakładać w sumie nie będę , bo amor zajeżdżę całkowicie. Miałem zamiar go zmienić , ale może się wstrzymam i od razu zmienię komplet rama , amor i koła Edytowane 2 Lipca 2017 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 2 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Dziś sprzedałem Krossa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 2 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 21 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 2 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Najpierw bieszczadzkie Drezyny Kolejowe w Uhercach Mineralnych, 14 km, a wieczorem 20 km z Wołkowyi do Polańczyka na cypel i z powrotem, podjazdy od strony Polańczyka dają w dupę. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Wczoraj wieczorem jeszcze mnie brat wyciągnął na rower i pokręcone z 15 km. Zaliczyłem też przejażdżkę jego rowerem , najbardziej ciekawil mnie avid db1 [emoji14] Nie wiem jak On tym hamuje, bo ma 30 kg więcej a ja próbując się katapultowac miałem z tym problem [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Dzisiaj 111 km. Katowice - Żory i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Dziś rooboczy standard i potem wypad na działkedo teściów, niestety powrót bardzo pechowy, zarówno młody jak i najmłodszy z wypadkami, o ile u najmniejszego to drobnostka o tyle u starszego mocne rany i poniszczony sprzęt koło jakoś tak dziwnie pocentrowane, nie wiem jak on to zrobił, niby taki doswiadczony i na w miarę prostej drodze... rany sie zagoją, a sprzet do serwisu i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Dziś rooboczy standard i potem wypad na działkedo teściów, niestety powrót bardzo pechowy, zarówno młody jak i najmłodszy z wypadkami, o ile u najmniejszego to drobnostka o tyle u starszego mocne rany i poniszczony sprzęt koło jakoś tak dziwnie pocentrowane, nie wiem jak on to zrobił, niby taki doswiadczony i na w miarę prostej drodze... rany sie zagoją, a sprzet do serwisu i zobaczymy.Zdarza się najlepszym Też czasem mam glebę bez specjalnych okoliczności [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 ale, że koło się tak pogieło, nie było nigdzie większego zeskoku itp, co najwyżej z brzegu drogi na pobocze, nie wiem czy 5 cm wysokości asfaltu... musiał być dziwny kąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Wczoraj wycieczka do Tarnowa, po drodze zahaczyłem o Słowację 285km i 2563m UP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Wczoraj pierwszy dzień bez deszczu od czterech dni, więc choć wiało nieźle szosa, 97km w żwawym tempie po niemieckich falbankach. Dzisiaj pierwszy dzień pracy po 2-tygodniowym urlopie, rano zbieram się trochę ślamazarnie, przechodzę koło rowerów zawieszonych na wieszakach i widzę pajączka zwisającego z sufitu, "ty draniu" myślę i podskakuję żeby go złapać za odnóże, tracę równowagę i drugą ręką mimowolnie łapię za jeden z rowerów. OK, stoję, w jednej ręce mam przestraszonego na pewno pająka, a w drugiej chyba nie mniej przestraszony rower z wyrwanym ze ściany wieszakiem. Ostatecznie pająk trafił na balkon, a rower stoi koło dziur w ścianie. To też się liczy jako rowerowe, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t1098 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Dzisiaj 32.9km, średnia 23.3km/h, cross:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 22km, czyszczenie roweru, smarowanie łańcucha i pozbycie się trzasków sztycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi