next Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Dzisiaj zrobiłem se serwis dwóch rowerów,a teraz piję napój schładzający myśląc cóż jeszcze mógłbym se poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Dziś rano 32 km w ciężkim terenie z mocną glebą przez kierownicę pod koniec, później 16km rege z rodziną. Noga obolała po upadku. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Dzisiaj z bratem powoli pokręcone po górkach na kalwarii. Generalnie byłem bliski zgubienia łańcucha [emoji14] Jechaliśmy pod lekką górkę , odpuscilem i redukcja. Słabo wyregulowane przerzutki dały o sobie znać - łańcuch spadł po za korbe bo nie dałem mu czasu na dobre wejście na zebatke i nie chciało mi się go założyć ręcznie , to dałem dwójkę i zacząłem kręcić w powietrzu. Trzy razy zaciągnął całą przerzutke tylną i wskoczył. Zaczął dziwnie chodzić , więc odwracam i patrzę co to. Myślałem , że spinka się rozpiela, ale próbuje rozpiac całą i nie idzie. Potem doszedłem, że to jednak ogniwo pękło. Wziąłem sobie dwa kamienie i scisnalem ile się dało. Jadąc na 2x4 jakoś dojechaliśmy do domu , ale jutro muszę po szkole skoczyć po spinki - wezmę trzy , bo dwa ogniwa muszę wymienić a jedną dojdzie we wtorek to będę miał dwie na zapas. Zawsze mówię , że jestem pewny co do swojego sprzętu i nie biorę nic na zapas i dalej tak będę twierdził. Tutaj zawiodła moją głupota [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Wczoraj: 203,9 km ze średnią 26,3 km/h Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Wczoraj w rolach głównych Przełom Dunajca, Czerwony Klasztor i Stara Lubovna, 280km i 3061m UP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SofiK Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) 32,7km po okolicznych lasach, 879m up, AVS 20,7km/h. Teraz czeka mnie wymiana uzębienia na startowe. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez SofiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Wczoraj 100 km. z Załęcza Małego do Byczyny i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Dzisiaj 29 km - to najniższy pokonany dystans w tym roku, ucieczka przed deszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Po szkole od razu poszedłem do rowerowego po spinki i po powrocie do domu montaż W sumie łańcuch naprawiony , że tak powiem Na pewno te spinki , które kupiłem na miejscu nie są za fajne ( YBN produkuje je dla Kross-a ) bo strasznie ciężko je zapiąć - trzeba zaciągnąć ręcznie ile się da i potem ustawić spinkę na górze i depnąć mocno na pedały aby ją zapiąć , bo rękami nie ma szans. O rozpięciu nie wspomnę , ale rozpinać będę na spince kmc , która rozpina się bez problemu. Ogólnie mocno się skrzywiło to ogniwo , które trzymało łańcuch w jednym kawałku , ale kmc się nie poddał nawet pomimo tego , że dałem porządnego buta pod domem Trzy spinki w jednym łańcuchu - w tym szaleństwie jest metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Dziś: 58,5 km ze średnią 28,4 km/h Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 75km ze średnią 23km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 86 km. Zleciało całe mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Dziś czyszczenie roweru. Przy tym znalazłem uszkodzenie łańcucha - jedna strona spadła z pina. Chciał nie chciał jutro musze kupić albo łańcuch albo chociaż spinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Wczoraj roboczo do pracy i z pracy a późnym wieczorem pętla Kopernika, niestety nie dojechana, pary nie starczyło na 10 kółek. Wcześniej serwis przerzutek. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Dziś czyszczenie roweru. Przy tym znalazłem uszkodzenie łańcucha - jedna strona spadła z pina. Chciał nie chciał jutro musze kupić albo łańcuch albo chociaż spinkę. jesli reszta łancucha jest Ok to nie widze sensu wydawania zbednie kasy na nowy lancuch(chyba ze ten już leciwy) ja bym założył spinke,mam w łancuchu mtb 2 spinki i jest ok. wczoraj zmiana wysłużonej kasety i łancucha na nowy i 70km na testy Edytowane 14 Czerwca 2017 przez pokerman9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Wczoraj wyczyściłem napęd , nasmarowałem łańcuch i na dziś zostało tylko przetarcie szmatą i jazda Ja póki co mam trzy spinki w praktycznie nowym kmc [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Wczoraj 34 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 @ Ychu Trzy spinki to za mało, więc dołóż jeszcze ze trzy kolejne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 76km że średnią 27,8km/h. Powrót po tygodniowej przerwie spowodowanej zapaleniem korzonków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 W końcu pierwszy tysiąc w tym roku... jakosstrasznei mozolnie to idzie, gorzej niż w ubiegłym... nie wiem czemu... chyba przez pogodę.. ogólnie rodzinne kręcenie po polnych ścieżkach było... koło 15 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Wczoraj jadąc do pracy zgubiłem swoją SIGME 12.12 STS, 120 zł poszło się je*** Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Gawel76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 jesli reszta łancucha jest Ok to nie widze sensu wydawania zbednie kasy na nowy lancuch(chyba ze ten już leciwy) ja bym założył spinke,mam w łancuchu mtb 2 spinki i jest ok. Łańcuch jest już niestety wyciągnięty i wypadałoby go wymienić łącznie pewnie z kasetą, ale rower planuje zmienić i nie chcę w ten więcej inwestować. Na tą chwilę spinkę zakupiłem, zamontowałem i jest ok. Wczoraj dokończyłem czyszczenie i nasmarowałem łańcuch. Dziś 56km ze średnią 23,5km/h, kadencja 90rpm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Dziś Mazovia MTB w Puławach, fit 30 km, piękna trasa, wąwozy dały w tyłek. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Rano 15 km. z bratem a później 43 km. z kolegą. W tym roku już lekko ponad 1500 km. Edytowane 15 Czerwca 2017 przez FigoiFago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 No to pod kątem ilości km w tym roku to sam siebie nie poznaję, ostatnio stuknęło mi 2600. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi