Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

@Greg1 O koniach nigdy nie myślałem, chyba że w dzieciństwie, podczas wizualizacji bycia rycerzem na cwałującym koniu ;) Jakby ktoś był zainteresowany, to w Jaroszowej Woli mijałem boisko do polo - kiedyś widziałem jak grają, ale to droga impreza...  To potencjalne hobby (na razie bardziej zachcianka - podobnie jak model RC w skali 1:10) jest rewolwerem - wiatrówką kaliber 5.5 mm (trochę kicha, bo koleżanka zrobiła pozwolenie na ostrą) :rolleyes: Jedyny jaki miałem do tej pory, był plastikową zabawką, z którą przeżywałem serial "Na kłopoty Bednarski" :icon_wink:

Z psami i ich właścicielami bywa różnie - podczas tej samej jazdy dwukrotnie psy były przytrzymane, a właścicielki same zareagowały (jednej podziękowałem), mijałem też dwie kobiety z 3 -4 psami, ale te były grzeczne nawet bez reprymendy ze strony pań. Nie trawię natomiast, kiedy psy za mną biegną i się rzucają - wtedy puszczają mi nerwy...

Napisano
Godzinę temu, Eathan napisał:

@Maciorra błotniki to zbędny balast ;) 

Są brzydkie i wkurzają, zwłaszcza jak się  zahaczy butem o przedni przy jakichś ciasnych manewrach, ale do gravela co roku je montuję na całą zimę i cieszę się suchym zadkiem nawet jak pada deszcz ze śniegiem:)

Napisano (edytowane)

Pike Ultimate zerówka i konwersja 150mm->130mm . Fabrycznego oleju było dość dużo, smar na kurzówkach również był obecny. Co Ultimate to Ultimate.

image.thumb.jpeg.ab19e521e00fa0877ca01c95a70d296a.jpeg

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 6
Napisano

Wymieniłem kółka w przerzutce. Zmiana z tulejek na łożyska doda mi 0,06km/h. Nasmarowałem łańcuchy żonie i córce, zaplanowałem trasę w Komoocie i jestem gotowy na jutro.  

IMG_6664 Medium.jpeg

• +1 pomógł 6
Napisano

Po dwutygodniowym urlopie, o 5:30 wsiadlem na rower i pojechalem do pracy. Nie wiem czy sie cieszyc, czy plakac :D :P 

• +1 pomógł 2
  • Haha 1
Napisano (edytowane)
W dniu 5.03.2025 o 09:40, CoolBreezeOne napisał:

usuń opis z poprzedniego postu. Wrzuć tylko dwa zdjęcia "przed" i "po" z dopiskiem "znajdź x różnic" - będzie weselej

Coś mi zmuliło forum, więc z opóźnieniem - Obrazek A:

IMG_8349.thumb.jpg.0a536f05dda56a2f62c1c62d04f5a6af.jpg

I "Po" obrazek B:

image.thumb.jpeg.e748ed3d6ff24545390539b6a1656cd5.jpeg

Znajdź róznice ( w rowerze, kierownica w położeniu transportowym na pierwszym zdjęciu się nie liczy ;))

Edytowane przez wr81
Napisano (edytowane)

@spidelli Tak ale nie tylko

@Sobek82Tak ale nie tylko

@uzurpatoraparat ten sam ale może inne oświetlenie, no i może po odpakowaniu ręce drżały z emocji..

Opiszę od razu jak to wyszło pod kątem wagowym, bo było kilka tego typu rozkmin co do Trance na forum w różnych tematach nt. fulli trail/downcountry w ostatnich kilku miesiącach . @Enadxx @chudzinki

Przy okazji Trance 1 w bunnyhop.de ciągle dostępny za 1599EUR (już tylko M).

Rower po wyjęciu z pudełka ważył niecałe 14.7kg

Dołożone zostały

-ugniatacze mocy (tymczasowe) ok 310g

-koszyk zee cage z relokatorem z aliexpress (klon wolftooth b-rad) ok 90g

Na dolnym zdjęciu waży niecałe 14.2kg czyli po odjęciu powyższych  - porównując do danych katalogowych jest jakieś 13.8kg

Wymienione zostały:

- ugniatacz 34 Performance ->Pike Ultimate - doszło 50g..

- koła (obręcze LP + opony + dętki)  - względem giantowych kół masa spadła o ok 1kg (Koła fabryczne + maxxisy 2.5 +mleko prawdopodobnie 60ml na koła vs Koła LP +maxxisy 2.4 +dętki maxxis welter 200g ). Tutaj doszły jeszcze adaptery DT CL->6 śrub (2x50g) - przełożyłem tarcz Tektro fabryczne.

-mostek na 50mm Crankbrothers - doszło 10g..

Podsumowując bardzo lekko nie wyszło ale te 13.5 zakładane (bez pedałów) spokojnie można osiągnąć przy innych oponach (tutaj 850 i 825 g odpowiednio) i ew. mleku zamiast dętek.

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 5
Napisano

Testy nowej zabawki. Waga z pedałami i koszykiem 10.69 , więc deczko ponad plan. Z budżetu zostało 174 PLN :P

Generalnie wracając moja pani delikatnie zapytała kiedy starego HT wystawię na sprzedaż , więc chyba przypasowało :)

IMG-20250412-164904.jpgIMG-20250412-164913.jpgIMG-20250412-164921.jpg
IMG-20250412-164921.jpg

• +1 pomógł 5
Napisano

Kumpel już drugi sezon namawia mnie na zabawę w Bike Adeventure. Ja staję okoniem, ale objazd trasy... czemu nie? Pojechaliśmy wczoraj. Wszystkiego było po trochu - jak to w Izerach: od szutrów premium do niezłej nawalanki w dół. Nie wiem ile bomb zaliczyłem po drodze, ale przejechałem etap 3 (2024) i jeszcze kawałek, żeby wrócić na start. Dzisiaj powoli dochodzę do siebie :) 

strava4170123943652167106net.jpg

• +1 pomógł 4
Napisano

Taka mała konwersja. Części kupowałem przez pół roku na promocjach. Nie obyło się bez wpadki (będę miał na sprzedaż nieużywaną GRX FC-RX600-2) - w końcu ostatnio jak jeździłem i grzebałem przy rowerze z barankiem to miał przerzutki na dolnej rurze. Jestem zaszokowany jak fajnie dzisiaj działają klamkomanetki. Inny szok to jak bardzo grawel jest... przereklamowany. W porównaniu z fajnym XC albo hardtailem - całkowicie mi na nim brak kontroli na czymkolwiek co przypomina techniczny kawałek. Na piasek po prostu boję się wjechać.. Może to kwestia przyzwyczajenia i nabrania innych odruchów niż w MTB (z którego pochodzę) ale jak na razie to będzie dla mnie rower do jazdy po wiejskich drogach a nie leśnych singielkach.
3VMznzG.jpegb6QXBHS.jpeg

• +1 pomógł 1