wr81 Napisano 7 Marca Napisano 7 Marca (edytowane) Obkleiłem odblaskami pod kolor... W miejsce wiszących na szprychach: Edytowane 7 Marca przez wr81 5 Cytuj
TheJW Napisano 10 Marca Napisano 10 Marca Czekając na otwarcie kliniki weterynaryjnej (kot mi się pochorował) podjechałem po adapter do grzechotki z 1/2 na 3/8" do kupionego na Ali klucza do HT i skrzynkę uciosową do obcięcia rury sterowej. Potem poodbierałem paczki, jedną w locie "na mieście" od kuriera Pocztexu wyrywając się z roboty, dwie kolejne z Paczkomatu po fajrancie. Szybki obiad i 1,5 godziny rekreacyjnej jazdy na Gruzie (średnie tętno 101, więc mocno rekreacyjna). A teraz bawię się nowymi zabawkami. Kilkanaście lat w IT, ale jakby mi ktoś jeszcze niedawno powiedział, że będę w swoim rowerze aktualizował przerzutki, manetki i BATERIĘ, to bym go wyśmiał. A tymczasem siedzę i czekam, aż update się zakończy... 2 Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 08:54 Napisano Wtorek o 08:54 @TheJW bo jesteś starej daty programistą. Czasy ZX Spectrum dawno się skończyły. 🤣 Ja nie dawno musiałem Rubina i Polara aktualizować. Cytuj
TheJW Napisano Środa o 13:14 Napisano Środa o 13:14 (edytowane) To za wczoraj. Rozebrałem pół roweru, bo nagle przestał działać mi nowy dropper, użyty tylko raz. Zablokował się na amen, manetka ani drgnęła, kamień. Gdy na maksa wkurzony nie znalazłem przyczyny w kablach ani manetce przypomniałem sobie, że Revive 3.0 ma taki magiczny zaworek... ...którego użycie rozwiązało problem w mniej niż sekundę... 🤦♂️ Z jazdy, to rano wróciłem rowerem od mechanika samochodowego, a po pracy machnąłem dwie godzinki na fullu po okolicznych lasach, żeby przetestować NAPRAWIONEGO DROPPERA! Edytowane Środa o 13:15 przez TheJW 1 Cytuj
Tyfon79 Napisano Środa o 22:01 Napisano Środa o 22:01 W końcu po kilku latach planowania się udało a w zasadzie miało całą pętlę wokół Zbiornika Czorsztyńskiego tylko dla siebie. Zero luda, zero jakiejkolwiek otwartej budy i tak dalej. Połowy zbiornika nie ma tak sucho co też robiło spore wrażenie. Cały trip z Ochotnicy do Szczawnicy tam i z powrotem 105 km pykło. 3 Cytuj
Patron920 Napisano Środa o 22:39 Napisano Środa o 22:39 (edytowane) poszedł bajk do serwisu, bo bębenek szlak trafił po 6 miesiącach i 1700km... coś szybko. Może przejażdżka plażą, to nie był najlepszy pomysł, ale jaka dobra zabawa 😁 Edytowane Środa o 22:40 przez Patron920 edit Cytuj
wr81 Napisano Piątek o 21:30 Napisano Piątek o 21:30 (edytowane) Akcja "poprawa komfortu w rowerze małżonki" - powyginana bardziej do góry i tyłu kierownica oraz siodełko we włoskim stylu. Edytowane Piątek o 21:46 przez wr81 1 Cytuj
Sobek82 Napisano Piątek o 22:11 Napisano Piątek o 22:11 https://www.instagram.com/reel/DHMR7azgWVY/ 🙃 Pozdrow'er😘 1 Cytuj
Eathan Napisano Sobota o 07:06 Napisano Sobota o 07:06 Tydzień temu przebiłem tylną oponę. Mleko na trasie załatało dziurę. Po drodze przyszła nowa opona i w związku z tym: przednią Pirelli Cinturato Gravel H przełożyłem na tył (prawie nie zużyta, bez przebić). Przy okazji okazało się, że nie zaglądałem do środka od momentu założenia. Mleko Stans'a zmieniło się w przeźroczystą ciecz. Była więc okazja wymienić mleko i ogarnąć temat. Przy okazji znalazłem w starym tyle kolec ze szkła o długości 1 cm. Był w środku opony. na przód poszła Pirelli Cinturato Gravel M. Niby na YouTubach mówią, że M na przód i H na tył to świetny wybór. wyczyściłem i przesmarowałem rachet w tylnej piaście, wykręciłem, wyczyściłem i ponownie wkręciłem praktycznie wszystkie śruby mocujące, wyczyściłem kasetę i korbę, założyłem nowy łańcuch - na początek czyszczenie z oryginalnych smarów, potem wosk BIKE7 PRO WAX, 3 nałożenia w odstępie 15 minut, przeczyściłem i sprawdziłem klocki na przodzie i tyle, wyczyściłem cały rower 😈 Rondel gotów do połykania kolejnych kilometrów. Szkoda tylko, że u mnie pada deszcz ze śniegiem. 3 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Po tygodniowym zwolnieniu z cyklu "tato mam gorączkę", "tato mam gila", "tato będę rzygał", "tato, ale te tabsy uj...we", "kochanie zrób mi herbę z miodem, bo coś mnie łamie" uciekłem wczoraj do komórki. Zainspirowany pewnym wątkiem o oponach pomyślałem, że może to już pora i w końcu wrzucić Króliki na obręcze i zobaczyć z czym to się je je. Ale po sprawdzeniu ile mleka jeszcze mam, oględzinach Vittorinek, rozpisaniu sobie gdzie się będę tłukł na BM2025 i po głębszym namyśle wymieniłem sobie tarcze A jakubowe króliki chyba pójdą na handel. 3 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 godzin temu Mod Team Napisano 9 godzin temu A dla mnie Wiktoria nie bardzo - żartuję, bo nie miałem, a w pudełkach leżą z 1.5 -2 lata Pirelli Scorpion M, i Goodyear Escape + Peak Ultimate Wczoraj i dzisiaj teren z dojazdami i podejrzanymi 3 PR'ami - tym bardziej, że bez specjalnych starań, więc może to prezent od GPS'a Zsynchronizowałem też 5 śladów z lX i X '24 + 1 sprzed tygodnia (2 ostatnich nie przesłało, więc na razie nie mogę porównać tych domniemanych PR'ów). Bonus : zaciągnięty i zaklinowany między kasetą, a ramą łańcuch, bo jestem debilem, i mimo ryzyka (domyślałem się, że tak będzie) zacząłem kręcić rozpędzony na 11 -tce do tyłu przy wyłączonym sprzęgle... 3 Cytuj
spidelli Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @KrissDeValnor Witaj w klubie, ja tak walczyłem z błotem a raczej lepką gliną - nie zauważyłem zakleszczonego łańcucha i wykręciłem przerzutkę do góry Skrzywiony hak w gratisie Powoli kończy mi się termin na odesłanie tarcz i suportu FSA, które zamówiłem na okazję odnowienia ww. roweru Właściwie zdecydowałem się odejść od korby FSA i przejść na GRX - przymierzyłem przednią przerzutkę GRX do obejmy i napisałem maila do Marina czy mogę Wczoraj utytłałem w tym samym błocie nowego Gianta ale tym razem nie próbowałem przejechać tylko przeniosłem rower 🤣 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi