Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Obkleiłem odblaskami pod kolor...

image.thumb.jpeg.f5417bf3ecbe82f6637b225cb33fb42b.jpeg

W miejsce wiszących na szprychach:

image.thumb.jpeg.196e2dec419415b92e92baf212d26844.jpeg

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 5
Napisano

Czekając na otwarcie kliniki weterynaryjnej (kot mi się pochorował) podjechałem po adapter do grzechotki z 1/2 na 3/8" do kupionego na Ali klucza do HT i skrzynkę uciosową do obcięcia rury sterowej.

Potem poodbierałem paczki, jedną w locie "na mieście" od kuriera Pocztexu wyrywając się z roboty, dwie kolejne z Paczkomatu po fajrancie.

Szybki obiad i 1,5 godziny rekreacyjnej jazdy na Gruzie (średnie tętno 101, więc mocno rekreacyjna).

A teraz bawię się nowymi zabawkami. 

Kilkanaście lat w IT, ale jakby mi ktoś jeszcze niedawno powiedział, że będę w swoim rowerze aktualizował przerzutki, manetki i BATERIĘ, to bym go wyśmiał. A tymczasem siedzę i czekam, aż update się zakończy...

Screenshot_20250310_234539_E-TUBE.thumb.jpg.c964fa8b35fbb2f85ca80602996c5ec5.jpg

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

To za wczoraj.
Rozebrałem pół roweru, bo nagle przestał działać mi nowy dropper, użyty tylko raz. Zablokował się na amen, manetka ani drgnęła, kamień.
Gdy na maksa wkurzony nie znalazłem przyczyny w kablach ani manetce przypomniałem sobie, że Revive 3.0 ma taki magiczny zaworek...
zzz.thumb.jpg.29dfc7463dfbc62285ca1acb8dd46d08.jpg
...którego użycie rozwiązało problem w mniej niż sekundę... 🤦‍♂️
:stupid:

Z jazdy, to rano wróciłem rowerem od mechanika samochodowego, a po pracy machnąłem dwie godzinki na fullu po okolicznych lasach, żeby przetestować NAPRAWIONEGO DROPPERA! :D 

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1
Napisano

W końcu po kilku latach planowania się udało a w zasadzie miało całą pętlę wokół Zbiornika Czorsztyńskiego tylko dla siebie. Zero luda, zero jakiejkolwiek otwartej budy i tak dalej. Połowy zbiornika nie ma tak sucho co też robiło spore wrażenie. Cały trip z Ochotnicy do Szczawnicy tam i z powrotem 105 km pykło. 

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

poszedł bajk do serwisu, bo bębenek szlak trafił po 6 miesiącach i 1700km... coś szybko.

Może przejażdżka plażą, to nie był najlepszy pomysł, ale jaka dobra zabawa 😁

Edytowane przez Patron920
edit
Napisano (edytowane)

Akcja "poprawa komfortu w rowerze małżonki" - powyginana bardziej do góry i tyłu kierownica oraz siodełko we włoskim stylu.

image.thumb.jpeg.eb1e8e57aba0d0bef1449f0d4c325003.jpeg

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 1
Napisano

Tydzień temu przebiłem tylną oponę. Mleko na trasie załatało dziurę. Po drodze przyszła nowa opona i w związku z tym:

• przednią Pirelli Cinturato Gravel H przełożyłem na tył (prawie nie zużyta, bez przebić). Przy okazji okazało się, że nie zaglądałem do środka od momentu założenia. Mleko Stans'a zmieniło się w przeźroczystą ciecz. Była więc okazja wymienić mleko i ogarnąć temat. Przy okazji znalazłem w starym tyle kolec ze szkła o długości 1 cm. Był w środku opony. 
  • na przód poszła Pirelli Cinturato Gravel M. Niby na YouTubach mówią, że M na przód i H na tył to świetny wybór.
  • wyczyściłem i przesmarowałem rachet w tylnej piaście, 
  • wykręciłem, wyczyściłem i ponownie wkręciłem praktycznie wszystkie śruby mocujące, 
  • wyczyściłem kasetę i korbę, 
  • założyłem nowy łańcuch - na początek czyszczenie z oryginalnych smarów, potem wosk BIKE7 PRO WAX, 3 nałożenia w odstępie 15 minut,
  • przeczyściłem i sprawdziłem klocki na przodzie i tyle,  
  • wyczyściłem cały rower 😈

Rondel gotów do połykania kolejnych kilometrów. Szkoda tylko, że u mnie pada deszcz ze śniegiem.

• +1 pomógł 3
Napisano

Po tygodniowym zwolnieniu z cyklu "tato mam gorączkę", "tato mam gila", "tato będę rzygał", "tato, ale te tabsy uj...we", "kochanie zrób mi herbę z miodem, bo coś mnie łamie" uciekłem wczoraj do komórki. Zainspirowany pewnym wątkiem o oponach pomyślałem, że może to już pora i w końcu wrzucić Króliki na obręcze i zobaczyć z czym to się je je. Ale po sprawdzeniu ile mleka jeszcze mam, oględzinach Vittorinek, rozpisaniu sobie gdzie się będę tłukł na BM2025 i po głębszym namyśle wymieniłem sobie tarcze :) 

A jakubowe króliki chyba pójdą na handel.

20250315-194608net.jpg

20250315-201648net.jpg

• +1 pomógł 3
  • Mod Team
Napisano

A dla mnie Wiktoria nie bardzo :icon_wink: - żartuję, bo nie miałem, a w pudełkach leżą z 1.5 -2 lata Pirelli Scorpion M, i Goodyear Escape + Peak Ultimate ;) 

Wczoraj i dzisiaj teren z dojazdami i podejrzanymi 3 PR'ami - tym bardziej, że bez specjalnych starań, więc może to prezent od GPS'a :icon_cool:

Zsynchronizowałem też 5 śladów z lX i X '24 :teehee: + 1 sprzed tygodnia (2 ostatnich nie przesłało, więc na razie nie mogę porównać tych domniemanych PR'ów).

Bonus : zaciągnięty i zaklinowany między kasetą, a ramą łańcuch, bo jestem debilem, i mimo ryzyka (domyślałem się, że tak będzie) zacząłem kręcić rozpędzony na 11 -tce do tyłu przy wyłączonym sprzęgle... :wallbash::icon_lol:

• +1 pomógł 3
Napisano

@KrissDeValnor Witaj w klubie, ja tak walczyłem z błotem a raczej lepką gliną - nie zauważyłem zakleszczonego łańcucha i wykręciłem przerzutkę do góry ;) Skrzywiony hak w gratisie ;) 

Powoli kończy mi się termin na odesłanie tarcz i suportu FSA, które zamówiłem na okazję odnowienia ww. roweru :) Właściwie zdecydowałem się odejść od korby FSA i przejść na GRX - przymierzyłem przednią przerzutkę GRX do obejmy i napisałem maila do Marina czy mogę ;) 

Wczoraj utytłałem w tym samym błocie nowego Gianta ale tym razem nie próbowałem przejechać tylko przeniosłem rower 🤣

• +1 pomógł 1