itr Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego Na peperze był KTM do Xc za +- 8000 , nie przyglądałem się, można poszukać co to za oferta. Czy rozmiar kobiecy. Cytuj
marcin_ostrów Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego Widziałem, rama karbo z wahaczem alu . 13.1kg , zostaje rama , damper i przerzutka. Wiem , wybredny jestem ...chociaż to w sumie nie ja Cytuj
TheJW Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego A ja dzisiaj znów bez jazdy na rowerze, ale z jazdą za rowerem. Byłem pooglądać na żywo malowania Giantów, które chodzą mi po głowie, z nadzieją, że to mi pomoże podjąć decyzję. I teraz jest jeszcze gorzej... Wracając wpadłem też do sklepu, gdzie reklamowałem obecnego TCRa, obejrzeć ramę którą przysłali na wymianę. I okazuje się, że na żywo wcale nie wygląda tak źle jak w katalogu. To też nie pomaga w podjęciu decyzji... Dodatkowo główny rywal TCR'a, czyli Orca M30i, jest o 2 tys. tańsza niż najtańszy z wybranych Giantów. Pytałem też oczywiście o ceny i w Polsce za TCR Advanced 0 PC chcą 16k, a Pan Niemiec zaproponował mi niecałe 16,5k za wersję Advanced Pro 1 Di2. W ogóle, to ten drugi u nas w katalogu jest 2k droższy niż na zachodzie. Dymają nas bez SRAM Butter. Jak rzyć... 8 minut temu, marcin_ostrów napisał: Wiem , wybredny jestem ...chociaż to w sumie nie ja He-he...się wpasowałem Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Lutego Mod Team Napisano 4 Lutego Już miałem zapytać : co Ty taki wybredny ? Widzę jednak, że jesteś tego świadomy, więc nie pytam Ja niby nie akceptuję niektórych kolorów (biały kolor ramy absolutnie nie wchodzi w grę, czerwonego nie lubię), a jeżdżę jakimś takim rubinowo -buraczanym, który w dobrym świetle przypomina mi dziadowskie okleiny perkusji Polmuz Powiedzmy, że przymykam oko i w półmroku nie widać - dobrze, że nie różowy Może trochę za dużo jaśniejszych przebić - takim, to już chyba tylko po nocy Wczoraj terenowo - miejskie 55 km, czyli od POW na Żerań (wzdłuż Wisły z absolutnie minimalną ilością DDR), a potem powrót drugim -lewym brzegiem, bez zbytniego kombinowania, żeby za dużo km nie nabić, bo z planowanych +/-40 km jeszcze by się 70 zrobiło PS z całym szacunkiem do marki Polmuz, która się reaktywowała, i mam nadzieję ma się dobrze 1 Cytuj
wr81 Napisano Czwartek o 21:38 Napisano Czwartek o 21:38 Rozpocząłem 2 testy: Test 1 - psychologiczny: Z racji nadejścia urodzin rozpocząłem operację ujawniania kupionego dłuższy czas temu Trance'a z bunnyhop. Został zmontowany i wystawiony w garażu. Pomimo kilkukrotnej bytności w tym pomieszczeniu małżonka nie zareagowała. Test trwa. Test 2 - montaż dużego bidonu do Gianta Trance. Podejście 1: Bidon Elite Fly 950ml, koszyk Specialized Zee Cage, najtańszy zestaw do relokacji bidonu z Aliexpress (za 10.49PLN). Efekt poniżej (rama rozmiar M, powietrze z dampera spuszczone). Wnioski: Nie jest dobrze ale mogło być gorzej. Wchodzi stykając się z ramą. Osłona ustnika z Elite w wersji MTB - plastikowa kopułka - zawadza bardzo. Potrzebna będzie dłuższa szyna i albo wykombinowanie do Fly osłonki ustnika w formie gumowego korka (jak w Podium) lub inny bidon z takową. Fly 750 wchodzi akceptowalnie. 2 1 Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 08:32 Napisano Piątek o 08:32 Jak miałem bidon 950mm w trailówce to nie dało się jeździć z pełnym. Pierwszy większy drop i lądowanie z nachyleniem w dół i bidon leciał w krzaki. Trzeba było wypić przynajmniej połowę na dojazdówce. 1 Cytuj
wr81 Napisano Piątek o 10:25 Napisano Piątek o 10:25 @KSikorskiMyslę że na dojazdówce wypiję nadamiar Z ciekawości jaki koszyk wtedy miałeś. Ten Zee Cage trzyma mocno, wyraźnie mocniej niż Elite Cannibal. Jeszcze muszę gdzieś pomacać na żywo Fidlocka choć tam bidony chyba maksymalnie 800ml.. Cytuj
wr81 Napisano Niedziela o 21:38 Napisano Niedziela o 21:38 Testy trwają..: 1. Test psychologiczny - bez zmian, dalej brak reakcji - ale weekend był u teściowej. 2. Próba upchnięcia 2 bidonów w ramie Trance z pomocą kosmicznej technologii Fidlock: 2 fikuśnych bidonów XLC 650ml za 12PLN nie udało się upchnąć. Poniżej kombinacja gdzie są jakieś szanse - 650ml XLC +450ml Fidlock. W XLC nie ma bazy i adaptera, więc odejdzie jeszcze kilka mm od ramy. Damper podpompowany. Nigdy na żywo nie macałem Fidlocka więc ciężko ocenić mi jak będzie z wyjmowaniem i wkładaniem (zwłaszcza z wkładanie które jak rozumiem jest "od góry" gdy wyjmowanie to "przekręć w bok"). Na filmach bidony wskakują same w mocowania .. Muszę pójść do większego sklepu (CenrumRowerowe??) lub zamówić coś.. P.S. To jest Trance 1 rozmiar M, w L byłoby trochę więcej miejsca @Enadxx 2 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Niedziela o 22:24 Napisano Niedziela o 22:24 @wr81 coś pan kombinujesz i kombinujesz. Jeden bidon, a jak dłuższy wyryp, to nerka/plecak z bukłakiem zdecydowanie będą lepszym rozwiązaniem niż szarpanie się z bidonami. Anyway, test psycho ciekawy jest. Żebyś tylko mógł dać znać jak się zakończy 🙃 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 22:40 Mod Team Napisano Niedziela o 22:40 A jak zmieni zasłony, to od razu będzie afera Dzisiaj 44 km po lesie. Cytuj
wr81 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 21 godzin temu, CoolBreezeOne napisał: coś pan kombinujesz i kombinujesz. Jeden bidon, a jak dłuższy wyryp, to nerka/plecak z bukłakiem zdecydowanie będą lepszym rozwiązaniem niż szarpanie się z bidonami. Na razie będzie pewnie ten pierwszy zestaw tj. zee cage + fly 950. Dłuższy adapter już jedzie z aliexpress. Co do tematu fidlocka to nie odpuszczam całkowicie, jednak musiałaby się trafić jakaś okazja. W tej chwili żeby zrealizować zaprezentowaną koncepcję musiałbym wydać z 300 PLN a poziom zaskórniaków spadł do krytycznego (żeby ktoś, coś kupił z rzeczy wystawianych w dziale Sprzedam...). Niestety o ile same butelki są dostepne dość tanio to baza i uchwyt montowany na butelce już nie. Te tańsze zestawy XLC <100PLN na allegro i Centrum Rowerowym mają inną bazę do dedykowanej szyny w Ghostach, Winorach itp. Co do bukłaka to nie przekonuje mnie to ze względów higienicznych ( a bardziej upierdliwości czyszczenia). Jak biorę plecak (mam Shimano Unzen 6 i 14) nie ma sprawy ładuję butelkę/butelki do środka. Od pewnego czasu jednka gdy mogę to preferuję jednak jazdę z "wolnymi plecami", z nerką Bontrager Rapid Pack. Z nerki jestem zadowolony, jakość super, typowo zapakowana przylega dobrze, mieści to co potrzeba ( telefon, klucze, baton, knog milkman itp.) ale z włożonym w środku dużym bidonem już się robi trochę za cięzka i obwisająca (chyba mam zbyt duże oczekiwania). Kiedyś może się przymierzę do Evoca Hip Pack Pro z jej grubym pasem... Cytuj
Sobek82 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Zdjąłem opony z Rometa i przeszczepiłem do Marina I jeszcze kilka innych rzeczy ale mao interesujących więc odsyłam do tematu ZFOR Pozdrow'er😘 1 Cytuj
nctrns Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Takie szybkie pytanie, koledze upadło wolno stojące koło i jakimś cudem przy upadku zszedł cały bębenek razem z kasetą. Jak to możliwe? Kaseta 12s szosowa shimano, koło ursus z rometa Cytuj
Sobek82 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Nie znam się ale pewnie taka jest budowa tej piasty, wkładasz na zapadki bębenek z kasetą i jedziesz, wyciągasz, nie jedziesz, smarujesz.🫠 Cytuj
nctrns Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu No kurde, ja się na serwisie totalnie nie znam, ale dziwne to bardzo jak dla mnie. Cytuj
chudzinki Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Raz miałem krótką styczność z Microspline i tam tak było. Nie zastanawiałem się nad tym, bo rower oddałem. EDIT. @nctrns, nie mam (i nie będę miał) pojęcia jak jest w szosowych. Wspomniałem o tym żeby ewentualnie nakierunkować 😉. Edytowane 1 godzinę temu przez chudzinki 1 Cytuj
marcin_ostrów Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu Konstrukcja bębenka konstrukcją bębenka . Czy to będzie szosa czy MS. Jak jest wciskany to może wypaść . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi