Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No, idealny weekend - wczoraj narty (Wisła), dzisiaj rower (Warszawa). Za umożliwienie tego szczególnie dziękuję kolejarzom Inter City i Kolei Śląskich oraz Żonie i Córce - inicjatorkom. 

• +1 pomógł 2
Napisano

@pecio Śrubka ograniczająca wózek wkręcona, żeby nie zgubić, czy rozbierasz przerzutkę w ten sposób? :D Przypomniało mi się, jak ostatnio nową XT smarowałem i byłem zdumiony przeskokiem jakościowym między, nią a XTR.

Ja, mimo bólu kolana, nie wytrzymałem i wybrałem się na rower. 50km po płaskim, żeby go nie przeciążać. Wcześniej w tygodniu dwa razy wsiadłem na trenażer, żeby sprawdzić, czy w ono w ogóle ruchawe jest. ;)

• +1 pomógł 1
  • Mod Team
Napisano

U mnie coś kiepsko się zaczyna - jakby zatoki, albo świrus... Jednego dnia nawet fajnie się jeździło po lasach (ok. 48 km, mały minus za przykurcze palców stóp na kilku km w pierwszej połowie trasy, poza tym OK), a następnego złe samopoczucie...

• Smutny 1
Napisano (edytowane)

@TheJW w ten sposób rozbieram , a potem lepiej / szybciej  zakłada mi się wózek. Wkładam , naciągam , dociskam i już.😁 A tak to się mocuj z wózkiem i z wkręcaniem dynksa.

Są różne szkoły ...ja akurat hołduje tej 😉

Edytowane przez pecio
Napisano

No ale jak naciągasz, jak trzeba zrobić pełen obrót wózkiem, żeby napiąć sprężynę? A z tą śrubą przecież go nie obrócisz. 🤔 Chyba, że masz na to inny sposób.

Napisano (edytowane)

@TheJW Napisałem....wkładam, naciągam ,dociskam . Czyli  bardziej szczegółowo- wkładam ale nie do końca , tak aby tylko sprężena siadła w gnieździe , potem szybki obrót naciągający za ogranicznik i jak tylko go minę wpycham wózek na maksa. Potem torxem przytrzymuję a z drugiej strony dokręcam imbusem ośkę.

Edytowane przez pecio