Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 18

Rekomendowane odpowiedzi

@Sansei6 nie jesteś osamotniony 😉. Mój Unibike nie dość, że piszczy to jeszcze strzela focha. W suport chyba, bo stamtąd dźwięki. Mam jednak podejrzenie, że stara Acera już się wyjechała do zera i kółeczka są do wymiany, bo telepią się w wózku okrutnie, przenosząc "strzały" na cały rower. Po konwersji z trzech do jednego blatu, potrzebuję z tyłu łożyskowanych, sztywnych kółek. 

Na Twoim miejscu rozpocząłbym poszukiwania od wyczyszczenia zacisku sztycy. Często dostają się tam drobiny piasku, które nie umilają jazdy. 

Edytowane przez Marinbiker

Mi w nowym rowerze coś strzelało. Najpierw myślałem że standardowo sztyca, ale częściej problem występował przy jeździe na stojąco. No to kombinuję dalej, "the usual suspects" - korba, tylne koło, stery. Ale na następną przejażdżkę pojechałem z jednym bidonem a nie z dwoma - cisza! Okazało się że trzeba było poprawić koszyk na podsiodłowej :D

• +1 pomógł 1

No co Ty na rowerze nie umiesz jeździć?  🤪  Masz rację - w tej formie to tylko czteropak, potem trzeba się szpachlować i lakierować. 

Plan: poszerzę ogon, dodam gąsienice lub chociaż koła, otwieracz, podnóżek, bagażnik na towar niezbędny lub choćby podsiodłówkę, diody, lasery...

• +1 pomógł 1
  • Haha 1

Hokerower zyskał szpej.  Jest dzwonek aby przywołać lokaja gdy zabraknie napoju w zbiorniku głównym, otwieracz gdyby kelner zapomniał otworzyć, składane frisbee Shimano które po japońsku lata jako-tako tylko przy bezwietrznej pogodzie, torba na snikersa, książkę i narkotyki wraz z lampką umożliwiającą nocne użytkowanie.  Całości dopełniają ośmiocalowe slicki na froncie z płozami na zadzie - wszak to sprzęt całoroczny.  Prawa patentowe wygasną za dziesięć lat lub w 2035, cokolwiek nastąpi szybciej.  Normalnie w tym miejscu nastąpiła by przerwa na reklamę ale sponsora brak. 

IMG-8128.jpg

IMG-8129.jpg

IMG-8130.jpg

IMG-8131.jpg

Edytowane przez kazafaza
  • +1 pomógł 5
  • Haha 2

Wyłaź mie Pan spode skały, leć do salonu orancza czy innego pleja i zakupując uzrządzenie telekomunikacji bezprzewodowej otworzy sie przed Waszmością kraina socjalmediowej Sodomy i Gomory.  Pan de mia wywalił stoł z bronkiem w barze to go sobie ludki na kamerkah odbudowali ;) 

Swoją drogą, dzięki @spidelli, zainspirowałeś mnie do takowego siedzaka machniętego z tandema.  Przyjadę ku Tobie i stestujemy go jak należy! 

• +1 pomógł 1
  • Haha 2