kazafaza Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja Nie potrafię ustosunkować się do skarpecianego posmaku, dlatego na pół litra czystej daję solidną szczyptę soli himalajskiej (lub innej podobnie „cudownej”), kilka kropel cytryny/limony/pomarańczy i łyżeczkę miodu. Jak mi się latem chce/pamiętam to jeszcze dam z liścia mięty. Kiedyś próbowałem wodę z kurkumą i pieprzem - w zimę fajnie robiło. Kuchnia jest pełna przydasiek które zadziałają równie dobrze, jeśli nie lepiej, od gotowego pudru konsumpcyjnego. Ale znam lajkrowców, co uważają pudry za cudowny efekt pracy laborantów bez których KOMy nie wpadną a ich pro-imydż runie jak się wyda, że spijają babciną miksturę. Dziś zrobiłem rowerowy montaż nowego bidonu z TiKejMaxxa do koszyka. Wystarczy roboty na dziś. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja @kazafaza widzę , że jak i ja jesteś Thomsonowym dewiantem 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja Nawet młodszysyn ma mostek tomka bo akurat brzydszego nie miałem pod imbusem 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja Aednak. Zrobiłem jeszcze coś. W pokoju obok wisi taka: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja Przechyba - pierogi - szlak żółty w dół i nie było burzy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Jadąc do pracy na Rynku Głównym zobaczyłem takie terenowe pojazdy, rozpadły się spodnie przeciwdeszczowe . Lało dzisiaj jak diabli i cały zmokłem. Edytowane 4 Czerwca przez Jurek63 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Lało i jeszcze będzie lało, do wieczora: Południe Polski pod wodą. Deszczu przybywa w zastraszającym tempie [RELACJA] - Wiadomości (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Siedzę w Bielsku - to patrzę na deszcz, to na rower, ale wczoraj było psycho! W paczkomacie czeka nowa opona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) P.S. Okazuje się, że wczoraj było jeszcze bardziej psycho, bo na Twisterze spotkaliśmy Dawida Godźka! Córka go poznała, ale nie była pewna, dziś Facebook potwierdził. Sam Szymon Godziek na Twisterze i to na elektryku! Edytowane 4 Czerwca przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Czerwca Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca Wczoraj na ok. 35 km kręcenia (z dojazdem 63) między Józefowem, Wiązowną, a Zagórzem i Starą Miłosną widziałem w lesie 3 rowery - zero biker'ów, czyli cały las mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Cytat widziałem w lesie 3 rowery - zero biker'ów Rowery same jeździły? 😱😱😱 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca W końcu się zebrałem.. SID z kontrowersyjnego outletu wskoczył w miejsce Suntoura XCR-Air. Trochę ponad 0.5kg masy mniej. Przy okazji okazało się że po pierwsze - podkładki pod mostek Merida daje plastkowe ... na szczęście miałem coś w zapasie.. Po drugie kandydat na partnera dla Sida o wdzięcznej nazwie Twistloc coś nie bardzo pasuje z klamką shimano w standardzie i spec-ev.. więc wskoczył na jego miejsce rodzony brat Oneloc Nie jest zdecydowanie najpiękniejszy ale nie jest aż tak źle. Działa dość przyjemnie, delikatnie, bez efektu walnięcia jak w suntourze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Na razie się przymierzamy 🫠 Pozdrow'er 😘 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca Extraction Pozdrow'er😘 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca Ogarłem trzymadełko na kółka: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca A ja pojechałem z żoną i córką na wycieczkę. Na rowerach białkowych. Bielsko, Szyndzielnia wyciągiem, dalej Klimczok, Beskid, Biały Krzyż, trawers Malinowa, Małe Skrzyczne, zjazd Hip-Hopą, Szczyrk i powrót opłotkami do Bielska. Straszna wyrypa, kamiory, wypychy, a moja żona i córka nadal uśmiechnięte, mimo, że kwaterę mamy pod Łysą Górą i dojazd jest mocnym akcentem na koniec. 50 km i 1300m w nogach. Na szlaku spotkaliśmy 1! rower zwykły i całe gromady elektrycznych. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Odkurzyłem swoją stalową szosówkę (taką właściwą, z baranem) Jamis Satellite i dziś trzecia jazda w tym roku (na co dzień śmigam fitnessami, czy jak inni wolą szosami z prostą kierownicą). Po pierwszej jeździe mostek dałem na plus, bo proste kierownice trochę mnie odzwyczaiły od mocno pochylonej pozycji. Jednak wolę wyżej. Różnica w oporach powietrza baranka względem prostej u mnie nie jest duża, ale jednak w końcu dziś udało mi się przebić średnią 30 km/h na trasie 47 km (moja ulubiona, górzysta Krasnystaw - Stryjów - Wierzba - Stary Zamość - Krasnystaw). Dst. 47 km Vśr. 30,1 km/h Vmax. 70 km/h Cad śr. 79 obr/min. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Założyłem cri izery 45c przód na 19mm ma 43mm tył na 24mm ma 44mm Pozdrow'er😘 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Pozdrow'er😘 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Dzisiaj byłem dać sobie popalić na Bike Maraton 2024 - Złotoryja. Ujeździłem się co moje. Trasa git. Nakręciłem 51,37km i 1447m przewyższeń. Nogi i flaki jeszcze nie wróciły z wypadu, ale i tak było fajowo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Bielsko - Daglezjowy, Twister, kolejka, Rockendrola, Twister, kolejka i Dębowiec (tylko z córką). To w towarzystwie córki, żony i 3 kolegów, z których jeden był drugi raz na rowerze na trailach, drugi był pierwszy raz, a trzeci trochę pojeździł, ale żaden z nich nie miał własnego roweru. Nie wiedziałem co z tego wyjdzie, ale było dobrze. Ten co był pierwszy raz, był wybiegany i dobrze podjeżdżał, ale był spięty na zjazdach i raz zaliczył glebę. O tego co był drugi raz, to się bałem - trochę za szybko jechał, ale udało się. Reszta bez uwag. Dębowiec oglądałem pod kątem ambitnych początkujących- jednak bym nie polecał. Jako pierwszego naturalnego szlaku, z ostatniego razu zapamiętałem go jako łatwiejszy, choć sam sprowadzałem rower, w tym roku przejechałem płynnie, ale dostrzegłem, że atrakcji jest jednak sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca (edytowane) Czwartoklasistom udało się zdobyć Kartę Rowerową, mają głowy pełne wakacji. Sukcesik. A więc poproszono mnie abym odwiedził lokalny Środowiskowy Dom Samopomocy i udzielił rezydentom wskazówek odnośnie konserwacji roweru i bezpiecznego poruszania się po drogach. Była masa śmiechu i radości a na koniec dostałem prezent w postaci świecznika wykonanego przez ekipę. Rozświetla rowery w garażu Edytowane 11 Czerwca przez kazafaza pliki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca A gdzie zdjęcie świecznika? 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Wiedziałem, że ktoś mnie wywoła i będę się turlał machać brakującą fotę 😁 Świecznik w wersji bezpiecznej, jak się lont baterii skończy to zaleję szkło woskiem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Do świecznika włóź Cateya i zawieś pod siodło do roweru na suche dni kruzerio del citydad , Dino tansgalaktyka co ma koszyka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi