Sobek82 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Koronę królów zeszlifowałem bo wystawała poza obrys misek. Szlifowanie całego widelca żeby nie był Rudy jak Donald 🫠 Pozdrow'er 😘 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego No więc ja tego Author'a sobie składam.🫠 Pozdrow'er😘 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Po wymianie mostka na krótszy i ustawieniu pochylenia kierownicy chyba dość bikefittingu na ten sezon 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Ja wyszorowałem i nasmarowałem poczciwego Tribana 100 w ramach przygotowania do sprzedaży, taki czysty nigdy nie był... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Dzisiaj przyszły tarcze hamulcowe, więc nareszcie poskładałem do końca nowy komplet kół do szosy. Zamleczyłem je, musiałem tradycyjnie wpakować się w samochód i jechać na stację pod kompresor, bo pompką podłogową nie dałem rady wstrzelić opon. Miałem też trochę zabawy z wentylami, bo nie do końca dobrze mi te gumowe stożki pasowały i musiałem pokombinować, żeby było szczelnie. Założyłem tarcze, przełożyłem kasetę ze starego koła, w międzyczasie standardowo wszystko 5 razy ważyłem i robiłem zdjęcia...tylko po to, żeby za tydzień je usunąć. Jak już rower był gotowy, to się zorientowałem, że...nie zważyłem go przed wymianą kół!!! 🤦♂️🤣 Nie darowałbym sobie, więc musiałem z powrotem zdjąć kasetę, żeby zważyć wszystko w starej konfiguracji. Jak drugi raz poskładałem rower do kupy to stwierdziłem, że w sumie mogę jeszcze urwać parę gramów przekładając w miejsce M520-tek pedały M8000 z nieużywanego obecnie roweru. Gdy skończyłem, postawiłem go w salonie obok telewizora i przez 15 minut podziwiałem swoje dzieło i wymuszając na swojej starej aprobatę. 😜 Finalnie odchudziłem rower o 520 gramów i obecnie, w konfiguracji do jazdy (czyli z pedałami, uchwytami, koszykami itp.), waży 8,58kg. I wygląda szybko. Jakby co - posta zacząłem pisać wczoraj, więc "dzisiaj", to nie dzisiaj, tylko wczoraj. Czy jakoś tak. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Starą dziewiątkę przetarłem i bawiłem się łańcuchem ale resztę musicie zobaczyć na ZbędnaFotografiaOkołoRowerowa Pozdrow'er😘 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego oddałem maszynę do serwisu na przegląd gwarancyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego (edytowane) A dziś... dziś to jedynie taka sobie wyprawę rowerowa po Europie zaplanowałem... https://fb.me/e/39SPdhcbt choć ta bardziej kusi https://www.naviki.org/pl/naviki/zaplanuj-trase/?tx_naviki_pi_way[uuid]=d2b670e2-6209-4322-895f-f59e7576f70e#origin=way_list&p=46.645093578081,12.896952734766273&z=6 Edytowane 27 Lutego przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Drobne modyfikacje nowego Chisela pod siebie: 1. Zmiana platform na assiomy Uno MTB bo tak sie przyzwyczaiłem na trenażerze do pomiaru mocy że zaczęło mi go brakować w realu. 2. Zmiana siodełka stockowego specialized na .... niestockowe specialized na dłuższe trasy 🤣 (różnica w komforcie ogromna). 3.Zmiana krótkiego mostka specialized na mostek meridy dłuższy o 2cm. 4. Zmiana kiery stockowej (spec) 740mm na flatbara Canyona 720mm Dla mnie jest lepiej 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Pojechałem do pracy (wielkie Mecyje!) na kupionym wczoraj nowym rowerze Marin DSX 1 - do nocy rzeźbiłem błotniki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kazafaza Napisano 29 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 29 Lutego Męczyłem czwartoklasistów wiedzą o serwisowaniu i bezpiecznym poruszaniu się po drodze. Taka rozgrzewka przed egzaminem na Kartę Rowerową oraz planami zbudowania toru do szkolenia techniki jazdy… 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego (edytowane) Profesurly Kazania. Edytowane 29 Lutego przez Sobek82 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Testowałem nowego grawela - pierwsze 25 km zrobione, nawet test tetenowo-błotny przez przypadek zaliczony 😁 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca Czasu mam mao to szaszłyki założyłem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca Zamiast zrobić parę kilometrów szutrami to wziąłem się za serwis tylnej piasty, bo podejrzewałem, że kulki brykają po bieżniach na sucho. Wiele się nie pomyliłem... Reszta fotek w dziale ZFOR... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Była sesja ćwiczeń równowagi w garażu i flush hamulców. Tyle przy przeziębieniu to i tak sukces. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Podmieniłem kółka w grawelu i próbowałem wyregulować tył rzutkę, okazać się musiało że haka wyginało. Prostownika do haka nie mam a mam napinacz łańcucha i coś na dźwignię, zaraz mi w rękę sztyca wpadła, no i wyprostowała sny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Zmieniłem opony na mezcale przejechałem 35 km i zmieniłem opony znów na swoje stare , mezcale jak dla mnie nie jadą 🧐 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Cuś tam się nie wgrało. Pozdrow'er 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Jako, że srebrne, wielokierunkowe bloki SM-SH56, mimo prawidłowego dokręcenia kluczem dynamometrycznym, jęczały nieprzyzwoicie podczas ciśnięcia na kultowe SPD 520, co doprowadzało mnie do pasji i niezdrowego podnoszenia tętna, to "żem wziął" i wymienił je na czarne SM-SH51, dokręcając z momentem 5,5 Nm. Uff... Cisza jest 💪🚲😎 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca Smarowałem ebajczynę małżonki. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca Oj ten kontroler to nie podziała W dniu 3.03.2024 o 19:09, Marinbiker napisał: Jako, że srebrne, wielokierunkowe bloki SM-SH56, mimo prawidłowego dokręcenia kluczem dynamometrycznym, jęczały nieprzyzwoicie podczas ciśnięcia na kultowe SPD 520, co doprowadzało mnie do pasji i niezdrowego podnoszenia tętna, to "żem wziął" i wymienił je na czarne SM-SH51, dokręcając z momentem 5,5 Nm. Uff... Cisza jest 💪🚲😎 Mie woda szła przez śruby to żem zaszpachlował sylikonem dekarskim, a śruby dokręcałęm z "prawidłowym momentem" - też jęczały, ale podczas dokręcania. A w czasie jazdy to czasem zaleje olejem od łańcucha i jest spokój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragster Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca 8 godzin temu, Sobek82 napisał: Odczuwasz pewną harmonię pomiędzy pieśnią będącą tłem dla prezentowanego zacnego rękodzieła, a odgłosami zaniepokojonego potomka wilków dobiegającymi z zewnątrz? Ja takowoż odczułem 👂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca Cztery dni temu wzięliśmy wałęsające się bez pana młode bydlę. 🫠 Pozdrow'er 😘 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi