TheJW Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia (edytowane) U mnie dzisiaj tak, jak planowałem - 4 godziny jazdy, asfaltowe MTB po płaskim. No, może wyszło trochę więcej, bo wracając zajechałem do miasta wrzucić do dwóch puszek małym dziewczynkom. Czas brutto dłuższy, bo mniej więcej w połowie trafiłem swoją kobietę z jej ekipą na biegu WOŚP, więc porobiłem im trochę zdjęć. Edytowane 28 Stycznia przez TheJW 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia U mnie skromne 45 km - pierwsza jazda od gleby 10 l 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia A ja drobne 25 km po robocie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia Chyba się starzeję, bo ostatni raz po robocie jeździłem ze 3 lata temu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia @KrissDeValnor czyli jeździsz przed robotą? Ja musiałbym wstać o 3.00 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Ja dziś po pracy musiałem odstawić auto do mechanika, trochę ponad 12 km od domu...no to rowerek do auta i po odstawieniu auta...jazda o zachodzie słońca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia @Marinbiker Nie jeżdżę wcale, kiedy pracuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego Dokończyłem rozpoczęty wczoraj wieczorem serwis przerzutki RD-M9100. Tzn. dzisiaj wyregulowałem tylko opór sprzęgła, więc niewiele się narobiłem. 😜 Ale jak widać ogólnie było co robić. Na szczęście wewnątrz czysto, ostatnio się przyłożyłem i się opłaciło. Można było oczywiście rozłożyć bardziej, ale nie ma to sensu. Potem serwis pedałów M8000. Swoje lata mają, ale jeszcze polatają. Jak widać w środku całkiem znośnie i nawet smar nie przepracowany (chociaż niewiele go zostało), co świadczy o tym, że i ich ostatni serwis poszedł mi całkiem nieźle. A zapewniam - łatwo nie miały... Nie mam gdzie zamocować imadła, więc radzę sobie w inny sposób. Jak już wylazłem z dziupli serwisowej, to wyjrzałem za okno i... rozłożyłem trenażer. Zrobiłem jedyny Melanż, na jaki mogę sobie pozwolić w moim wieku. 😆 A teraz zasłużone piwo i Xbox. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Work in bardzo powolny and jeszcze mocniej pod górkę progress 🤗 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 38t od zewnętrznej, odważnie, bardzo ładna linia Maginota.🫠 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego @Sobek82 na razie jest od zewnątrz, bo przy założeniu od wewnętrznej strony zostaje dosłownie ze 2-3mm do wahacza. Będę kombinował z podkładkami suportu jak założę łańcuch i zobaczę, jak to faktycznie wygląda, a nie liczył w ciemno "chyba tak będzie dobrze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Zgłębiałem technikę podnoszenia i opuszczania siodełka w moim nowym TCR Advanced Pro Disc 1 AR Charcoal Plum 2023... 😙 nawet udało się licznik zamontować... 😃 o pompce nie wspominając 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego @Sobek82 dla informacji: na moje krzywe oko łańcuch idzie równo w okolicy 4 (powiedzmy, że przedział 3-5) zębatki. Zobaczę, jak się będzie jeździło pod obciążeniem i zwłaszcza jak będa wchodziły biegi 8-9-10. Jeśli w miarę dobrze, to zostaje tak, jak jest, bo i tak one będą używane głównie jako rezerwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) nie dziś bo wczoaraj, ale kombinowałem gdzie trzymać kolejne rowery, 6 miejsc w garażu to już za mało 😉 Edytowane 9 Lutego przez Mentos 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Dzisiaj wymieniałem u siebie dwa koła - jedno swoje jedno u osiedlowego "dziadka". U klienta przednie koło - stare było pod ośkę 8mm, nowe pod 9. Myślę sobie najpierw - wymienię ośki i będzie ok. Po rozebraniu starej piasty patrzę, że bieżnie tak przetarte, że wszystko wisi na ostatnim włosku. No cóż. Wziąłem pilnik i przerobiłem za pomocą młotka widełki na nowy standard. Jak mi się dziadek zabije na rowerze to stracę dobrego klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Dokręcanie, regulowanie, skracanie linek itpd w nowym okazyjnym Felcie. Zostawiłem sobie jeszcze do demontażu jutro plastik spod kasety - trzeba dozować przyjemności. Cały czas się przyglądam i dalej zadowolony jestem aczkolwiek mam już pewne pomysły na zmiany i ulepszenia...(sh*t here we go again). Wszystko było dobrze zmontowane i skręcone i to co sprawdzałem nasmarowane. Komponenty w dużej części (w miarę) firmowe (shimano, tektro, zoom, vp, selle royal, kmc itp). Jedyna rzecz z którą trochę walczyłem to przednia przerzutka - chyba działą najgorzej w rowerach którymi teraz się opiekuję, ale po pierwsze tutaj są największe blaty, po drugie to jedyny tourney.. No i ja mam cały czas w pamięci gripshifty z "półbiegami" z przodu... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego - Mam dwie wiadomości. - Zacznij od złej. - Nie wszystko działa. - Hmmm... a dobra? - Zbudowaliśmy go! 🤩 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Ja też zbudowałem ale upubliczniam u siebie w wątku ZbędnaFotografiaOkołoRowerowa🫠 Pozdrow'er 😘 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego w ramach aktywnej soboty rowerowej postanowiłem złamać głowę kości promieniowej. Oczywiście wieloodłamkowo. 😈 ps. przednie koło wpadło w tory tramwajowe i poszło. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Musiałem zajrzeć w internety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego A ja wygrzebałem swoje zdjęcie z archiwum: Na szczęście u mnie był tylko jeden odłamek, bez przemieszczenia. Opisywałem tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwazor Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Ja dziś nic nie robie Zebatka 2 i 3 z przodu sie skonczyła.. Szukam korby PFF ale już wiele lat nie produkowane ( wogóle sun tour robi cos jeszcze w tym temacie ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego To pod 104 bcd, nie możesz shimanowskich blyatów założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Już zjadłem i wypiłem, czas wbić miski🫠 Pozdrow'er 😘 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Czas na zmiany...więc robię zmianę: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi