pecio Napisano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 @TheJW O choince. Rowery od niepamiętnych czasów myje pod prysznicem/ w wannie , a na Rouvy codziennie popylam ( zimową porą) . Kiedyś z kaset rowerowych robiłem choinkę ale wychodziła taka jakaś mikro 😁. Potem na klasycznej jodełce wieszałem koronki, ale Twoja w czystej postaci rowerowa instalacja choinkowa przebija wszystkie moje dokonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 (edytowane) A ja dziś zdjąłem przednie koło, zainstalowałem i sparowałem KICKR Climb. Zrobiłem testowo pagorkowatą trasę na, Rouvy BiggeSee 27km a potem sprawdziłem opóźnienia climba na trasce do Tyńca (10km). Nie spodziewałem się do końca że to wszystko tak fajnie działa. Jest pięknie, inna jazda 👍 Edytowane 21 Grudnia 2023 przez dfq 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Grudnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 @TheJW Do jasnej choinki ! A teraz do lasu tą choinką Chociaż z drzewem do lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 Pojechałem płaskie asfaltoemtebe, zrobić miejsce na maminą kolację. Chociaż świąt nie obchodzę, to takiej wyżerki nie przepuszczę. Nosiło mnie jeszcze, żeby podłubać przy kupionej ostatnio szosie, ale czasu zabrakło. :( Ograniczyłem się więc do rozkucia łańcucha, skrócenia go w celu zrobienia miejsca na spinkę i umycia przygotowując pod wosk. Tym, którzy obchodzą - Wesołych Świąt! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 A u mnie rozważania nad przyszłoroczną rowerową wyprawą Czy wybrać tę https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1RzIe47tpJhjEKHSavnuS-fpsHEoTtU8&ll=47.27627397995491%2C14.548359999999992&z=8 czy tę https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=17SQ0DvHZugIvYq18n9Rq1fDnzmN1Is8&ll=46.566188023353064%2C17.286969999999975&z=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Dla mnie to druga opcja , bardziej" egzotyczna". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Mi też się bardziej podoba opcja nr 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 A mi opcja pierwsza bo tam zahaczasz o Słowenie ( jezioro Bled, Alpy Julijskie) i Wenecję Julijską. Tam jest cudownie. A gdybyś był w Kranskiej Gorze to grzechem byłoby nie zaglądnąć do Planicy. To rzut beretem i nie tak stromo. "Schody" dopiero zaczynają się dalej w pięknej Dolinie Vrata (tam juz szuter). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Obejrzałem siedem odcinków pierwszego sezonu „Zacisk - Regeneracja”, sześć się spodobało ale jeden do kosza. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Eee no, myślę, że te sześć i tak da radę zatrzymać rower. Najwyżej dasz cztery na przód i dwa na tył. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia (edytowane) Wjechałem w środek biegnącej watahy dzików, które - o ironio! - sam spłoszyłem kilkadziesiąt metrów wcześniej... To w czasie godzinnej, 25-kilometrowej jazdy testowej, w końcu w lesie, bo spadł śnieg i temperatura. A wcześniej, w ciągu dnia, wpadłem do znajomego mechanika po uszkodzoną klamkę hamulcową M6100, żeby mieć dawcę części do naprawy uszkodzonej M8000. Niestety najważniejsze nie pasowały, więc było druciarstwo...ale to w innym wątku. Jak już ją naprawiłem, to przelałem hamulec, wymieniłem klocki w obydwu no i o 22:30 pojechałem testować... Edytowane 5 Stycznia przez TheJW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia Jeszcze w nocy płoszyć zwierzynę... Wczoraj pierwsza jazda w tym roku - za różowo nie jest po 12 dniach przerwy i problemach zdrowotnych (od wigilii wyszedłem z domu tylko 2 razy)... Bonus to błotna mżawka spod kół śmieciary, bo kierowcy się spieszyło, i musiał się rozpędzić do ok. 35 -40 km/h na syfiastej miejscami szutrówce, a i tak niedaleko prawie się zatrzymał, żeby skręcić w prostopadłą (była myśl o opierniczu, ale odpuściłem rzucając tylko niemiłe słowa) - albo po prostu miał wywalone, albo był złośliwy i nie lubił pedalarzy (tak to odebrałem, już kiedy wyjeżdżał z poprzecznej, a ja akurat przejeżdżałem - chyba się wkurzył, że stracił sekundę ). PS w lasach nie widziałem nikogo na rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Zrobiłem rachunek sumienia wśród sterów w "przydasiach". Okazało się, że mam 8 pełnych dolnych zestawów misek i trzy górne oraz kilka bieżni różnego rodzaju - głównie 1.5". Z jakiejś przyczyny, z tych 8 kompletów pięć to 1.5" - czyli ze sterów tapered. Pojęcia nie mam dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia (edytowane) Znalazłem to co uznałem za definitywnie zgubione 🙃 Edytowane 6 Stycznia przez vincek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Pojeżdżone po białym 10 km po lesie, na początku jakoś kicha, może za ostro zacząłem bez rozgrzewki, ale po 30 min już super i powrót z lasu w super formie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Też pierwszy raz w tym roku, testowanie nowych gripów ESI w mtb i nowej kurtki. Dwie godziny w lesie minęły nie wiadomo kiedy, pogoda super, lekko poniżej zera, biało. Mimo, że było lekko poniżej zera to błoto na drogach leśnych nie zamarzło i momentami było naprawdę ciężko przejechać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 7 Stycznia Udostępnij Napisano 7 Stycznia opracowałem kolejny plan tegorocznej wprawy rowerowej po Europie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 7 Stycznia Udostępnij Napisano 7 Stycznia Korzystając z kolejnego wolnego dnia i tylko -8 C trochę pokręciłem przed obiadem i jakoś chyba przez to trochę padłem z sił dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Skoro wszyscy się chwalą, to ja też. Wczoraj wyprawa po lesie dookoła dwóch jezior ok -6 stopni, jakieś dwie godzinki. Herbatka w termosiku jak jakiś hipster. Stopy pod prysznicem - jeszcze nigdy mnie tak nie bolały i nie swędziały. Nauczka - przygotować lepiej stópki na kolejną wyprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia (edytowane) opracowałem kolejny plan tegorocznej wprawy rowerowej po Europie.. tym razem Tour de Austria z zahaczeniem o Węgry, Słowenię i północne Włochy. 🤠 Edytowane 10 Stycznia przez forscher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Korba MTB z AliExpress... została dziś zamieniona na GRX FC-RX600. Nie uniknę już teraz zakupu łańcucha 10S. Zadowolonym bardzo 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Nie bede sie powtarzoł, syćko na ZFOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia Bo zadzwonił @Sobek82, że śnieżyca idzie..., a że jutro miałem zmieniać napęd, więc szybki prysznic Skociszcze dostał (miało być wczoraj czochranie na myjce, ale jakoś tak zamknięta była). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Wczoraj korzystając z okazji, że łańcuch miał iść do wymiany i że miałem zamontować nową przednią przerzutkę (stara umarła), wyrzuciłem połowę oryginalnego napędu i wkleiłem 1x11. Ot tak testowo. Zobaczymy za jakiś czas, czy zostanę przy 1x, czy wrócę do 2x. Graty w razie "W" są. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia Co prawda wczoraj, ale... profesjonalne serwisy? A komu to potrzebne? 😄 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi