ChuChu Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 W końcu zrobiłem Shake KMC X10 EL Gold, który zdjąłem po 300 km ze sprzedawanego roweru MTB. Jakiś czas temu zorientowałem się, że identyczne mam w szosie, a na dodatek nawet zgadza się długość. Założyłem na próbę i wygląda że kaseta przyjęła łańcuch. W efekcie mam trzy identyczne łańcuchy, co patrząc na moje przebiegi, styl jazdy i aktualne zużycie, obstawiam że wystarczy pewnie na 5-10 lat jazdy. LOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Dwa dni i 2x80km. Pamiętajcie cykliści - jeśli wybieracie się do znajomka ze studiów to nie pijcie z nim wieczorem win owocowych i orzeźwiających jeśli chcecie następnego ranka wracać do chałupy! 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 To ja dzisiaj na bogato... wyruszyłem o 4:56, zrobiłem 120 km(była to 24 setka w sezonie), poszedłem spać po powrocie, później umyłem szose, zmieniłem pedały w mtb i wieczorem ruszyłem rekreacyjnie na mtb 15 km... jednego dnia zaliczyłem wschód i zachód słońca na rowerze😁😁😁 to był udany, rowerowy dzień 😁👍 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Sierpnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Bardzo ładnie, ale żeby jednego dnia wschód i zachód, to już trzeba mieć nierówno... Lepiej powiedz jak się organizujesz z rana - mi się nie zdarzyło startować wcześniej niż koło 6 -tej, a i to po zarwanej nocy Praktycznie zawsze wyjeżdżam za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 @KrissDeValnor można mieć jeszcze bardziej nierówno Zdarzało mi się ruszyć przed wschodem, witać wschód spory kawałek od domu. Następnie jechać cały dzień, zaliczyć zachód słońca i pożyczyć sporą część nocy i po 22h na siodle ostatecznie z niego zejść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Sierpnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 A to już trzeba leczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Mi się zawsze marzyli, żeby w najkrótsza noc w roku wyruszyć o zachodzie i zakończyć jazdę po wschodzie, kiedyś się uda, zwłaszcza, że w tym roku multum marzeń się udało spełnić. Dziś jeszcze rowerowego nic (chyba, że liczyć powrót o 2 z AirShow Radom na 4x4 Rover) ale plany na popołudnie są 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) A ja wam powiem, że to kwestia osobnicza. Ja wszystko lubię robić z rana - a im wcześniej to lepiej mi wychodzi (chociaż przez styl życia czasem ciężko wcześnie wstać). Za to jak kręcę po obiedzie (tak od godź 15) do nocy to nogi mam jak z gumy a uwagę wszędzie tylko nie na drogę. @Sansei6 Zrób odwrotnie - w najkrótszą noc roku wyrusz o świcie i skończ o zachodzie Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez RabbitHood 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 7 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Lepiej powiedz jak się organizujesz z rana - mi się nie zdarzyło startować wcześniej niż koło 6 -tej Rower przygotowany dzień wcześniej, ale to logiczne... cóż wstaje odpowiednio wcześnie, toaleta, szybkie śniadanie i ruszam. Cała tajemnica w tym żeby wstać z budzikiem😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) Nie dziś, bo robiłem odwyk od internetu, ale w sierpniu przejechaliśmy Sella Rondę, czyli popularną wśród narciarzy wycieczkę dookoła grupy Sella z użyciem wyciągów narciarskich. Podjazdu tylko koło 400m, ale zjazdu 4100 i 52km na kołach. Trasy różne, bardzo mało asfaltu, głównie szutry i ścieżki o trudności do S2, czyli w alpejskiej skali „średnio” o oznacza, że nie trzeba być cyrkowcem, ale trzeba mieć trochę doświadczenia i rower MTB. Zalecany trail albo enduro, ale XC pod dobrą ręką styknie. Oczywiście szosowcy śmigają po asfalcie i bez wyciągów - jest ich tam więcej niż górali. My na MTB i z karnetem. Mieliśmy zimny (poniżej 10 stopni) dzień z pieruńską burzą z gradem, która trafiła się w trakcie obiadu. Po deserze wyszło słońce. Ledwo zdążyliśmy na ostatni wyciąg, ale zdążyliśmy. Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez Wojcio 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Przejechałem się Marinem z założonym Aionem 140mm, ten pod boosta za 570zł, brakuje jeszcze droppera 😉 Pozdrow'er 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 A ja po dość długiej przerwie wybrałem się dość późnym popołudniem na dłuższą wycieczkę, w planach minimum 30 km bo się późno wyrobiłem ale po 28 km i 10 przed domem wjechałem w dziurę w asfalcie i snake. Czułem jak wyjeżdżałem z domu, że trochę mało powietrza ale nie chciało mi się wracać żeby dopompować. Oczywiście pewny siebie bo wożę zapas i łatki a tu pech, łatki przełożyłem do mtb a nowy zapas okazał się dziurawy 🤬🤬🤬 Trzeba było dzwonić po podwózkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Po ciężkim dniu w pracy nie ma jak rowerem w las...i jeszcze regulacja przedniego hamulca by brał tak jak lubię ostro i niemal od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Września 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Kolejna gleba na ten sam bok co ostatnio, ale na szczęście na pobocze w lesie, bez pieńków, kamieni i drzew, więc prawie bez śladów Zachciało mi się pić podczas jazdy - niby nic nowego, bo robię to od 10 lat, od kiedy mnie plaga komarów wnerwiła, ale tym razem coś poszło nie tak... Bidon obsługuję jedną ręką, ale w tym przypadku jedna ręka na kierownicy to było za mało, i przyziemiłem Sprzętowo bez strat - nie licząc zgubionej gumowej podkładki i oringu od licznika, który się katapultował z kierownicy. Ostatnio co nie wyjadę, to niespodzianka - bilans od 25 lipca to w kolejności : gałąź w amor, gałąź w ramę, pęknięta szprycha, szlif na asfalcie, pęknięta szprycha, gleba w lesie... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 (edytowane) Ja dzisiaj umarłem na coffee ride... Miało być 130km, odpadłem po niecałych 90, z czego 40-50 ciągnąłem się z tyłu peletonu. Musiałem poczekać na "wóz techniczny", który zawiózł mnie najpierw do wietnamskiej knajpy, a potem na bazę. ...chociaż dzisiaj to była bardziej śmieciarka, niż wóz techniczny... Aaaaa! I jeszcze ułamałem imbusa 5mm w multitoolu Topeak. Ale to jest g*wno...już kolejny element ułamany. Edytowane 2 Września 2023 przez TheJW 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Września 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2023 W ostatnich dniach w końcu znalazłem czas na jazdę. W wyniku jazdy w środę i dzisiaj wpadły dwie szybkie trasy po 30 km. I co najważniejsze jest uśmiech i radość z jazdy 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Czwarty dzień jazdy po bieda-bajkfitingu. Od 5 lat "męczę" się z łokciem tenisisty w prawej ręce. Ostatnio po obejrzeniu wideo niezwiązanego z tematem (o obtarciach tyłka) wpadłem na pomysł przesunięcia siodełka o 1cm w stronę "niebolącego" łokcia. Pomogło - czyli mam jakieś niewielkie skrzywienie kręgosłupa albo inną niesymetryczność... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Trochę pojeżdżone z młodymi, potem trochę dłubania przy jego rowerze, odtłuszczanie hamulców, poprawa linek, przewodów, ustawienia ośki tylnego koła, poprawą błotników, wysokości siodełka, zdjęcia niepotrzebnego już mocowania zapięcia linki itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Zajeździłem się... Miałem plan na pożegnanie lata zrobić łącznie 400km w tydzień 280 cykło. Dzisiaj po 20 nogi odmówiły mi posłuszeństwa i wróciłem do domu turystycznym tempem. Ktoś wie jak najszybciej się zregenerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Ja tak miałem ostatnio: w poniedziałek 50 km, we wtorek plan na niecałe 60 km ale po 30 km czułem się jak z krzyża zdjęty, zero mocy ale te 30 km trzeba było jakoś wrócić, ledwo dociągnąłem. Postanowiłem się zregenerować, uzupełnić mikroelementy i sen minimum 8 godz. W środę relaks, tylko powrót z pracy "na około" jakieś 20 km i nic więcej. Ale wieczorem stwierdziłem, że w sumie może by tak lekkie 20 km przed snem no i pojechałem - tak mi się dobrze jechało, że z rozsądku ograniczyłem się do 30 km mimo, że sił było full. Po prostu miałeś zły dzień 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Wsiedliśmy na fulle i prosto z domu (Warszawa) pojechaliśmy na terenową wycieczkę. Na początku był „stairset of doom” czyli zjazd schodami ze skarpy koło Warszawianki, potem ukryte ścieżki pod blokowiskiem z jedną niezłą hopą, co ją córka przeleciała, potem „ścieżka Beskidzka” czyli ścieżka pod skarpą pod SGGW, potem Wietnam, czyli przebijanie się przez nieużytki koło Wilanowa w chaszczach ponad głowę i przez „bagna”, dalej Las Kabacki, Kazoora (pumptrack i małe hopki) i powrót nad kanałkiem. Tylko 35km, ale ile przygód! A to wszystko dzięki pomysłowi córki, by zjeść „full English brakefast”, które to śniadanko napędzało nas do 16. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Września 2023 Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Poskładałem trochę damkę znalezioną w szczerym polu. Pozdrow'er😘 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Kilka dni temu postanowiłem przesmarować pedały. Crankbrothers Mallet E. Przyznam ze wstydem, że pierwszy od zakupu 3 lata temu. Jakoś się nie składało. I okazało się, że jeden jest czyściutki, pełen niebieskiego smaru. A drugi wygląda jak statek na dnie oceanu - oś zardzewiała w miejscu kontaktu z tuleją, smaru brak. Więc zakupiłem zestaw naprawczy i nową oś i właśnie dokonałem wskrzeszenia. Nowe łożyska i wszystkie uszczelnienia. Miodzio. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 A ja dodam tylko, że to za***ista satysfakcja, kiedy po wielu latach zaniedbania fizycznego, dzięki regularnemu jeżdżeniu przychodzi ten moment, że czuje się przypływ "boosta" - siły i kondycji, do tego poprawiają się wyniki morfologii i lepiej funkcjonuje psychika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 Kurcze wczoraj 40 km i spoko, a też było ciepło dziś fakt, że ze sporym wmordewindem i też cieplutko ale 15 km okazało się jakoś bardzo ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi