Sobek82 Napisano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Od powietrza mnie Pozdrow'er 😘 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Zaskrońca dzisiaj przejechałem i złapała mnie słabość w nogach (jedno z drugim niezwiązane). Czuję jakieś zmęczenie w mięśniach a przecież dopiero pierwsza połowa sezonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Smuteczek 🥹 Ja zalałem heble, więc będę kończył z trekkingiem. Pozdrow'er 😘 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Przy okazji konieczności przyjazdu do Stolycy odwiedziłem sklep centrumrowerowe.pl - całkiem, całkiem, może zrobić wrażenie mimo, że rozbestwiony jestem na tego typu dużych sklepach rowerowych w DE i NL 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 W dniu 11.06.2023 o 21:57, Tomek21001 napisał: Gratulacje.Setka to setka. Jakby Cię wkręciło w setki/dwusetki to zapraszam (Sobek da namiar,jemu przestałem proponować,bo nigdy nie ma czasu) Trasy asfalt,czasem trochę szutru typu Swinoujście-Gryfino przez Anklam,Pasewalk,Gryfino-Kostrzyn po obu stronach Odry,ze dwa razy w sezonie Gryfino-Rugia-Gryfino(2dni jazdy) itp. Będę pamiętał. Ale najpierw muszę się z @Sobek82 porządnie karnąć. Wczoraj warsztatowo, dzisiaj jazda po leśnych duktach i znowu warsztatowo. Jakieś tam przygody z hakiem i tył-przerzutką. Wczoraj "reset", a dzisiaj test szybkich przełożeń i ostrego startu jakieś sto metrów przed "leśnym uchem". Tętno dwieście i ogień w korby..., dlaczego? Ano, jeden warchlak przebiegł jakieś 5m przede mną, drugi jakieś 2m, spojrzenie w lewo i słyszę palącą racice mega chrumkającą mamuśkę, bynajmniej nie z radości spotkania, na kursie kolizyjnym. Jakieś 50m zajęło nam ustalenie, kto jest szybszy i że jednak dzisiaj nie dam się pochlastać. Kocham polską przyrodę 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 W sobotę pogoda była niepewna, więc poszedłem biegać [pierwszy raz w tym sezonie]. 9 km poszło nadspodziewanie lekko - kondycja jest OK. Za to ból mięśni nóg następnego dnia nieznośny, dzisiaj też ciężko. Rowerek będzie chyba dopiero jutro albo w środę, bo "zakwasy" okrutne 😢 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Wczoraj baardzo późnym wieczorem (nie było mnie ponad tydzień) poszedłem sprawdzić czy mój commuter jest o.k. po wcześniejszym złapaniu kapcia w tylnym kole i łataniu dętki. Niestety flak... Jeszcze raz zdjąłem koło i ponownie załatałem dętkę - niestety dzisiaj rano mniej powietrza, nadal gdzieś delikatnie ucieka. A więc po pracy czeka mnie założenie nowej dętki z zapasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 (edytowane) Nie ma co trzymać tych zapasów, też się starzeją. Ja musiałam wyrzucić oponę zwijaną - nierozpakowana leżała u mnie 3 lata, pewnie drugie tyle w sklepie. W efekcie, po założeniu na obręcz zrobił się balon w jednym miejscu. Nie pomagało ugniatanie, jazda na niskim ciśnieniu, na wysokim ani dwie przekladki 🙁 Edytowane 19 Czerwca 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Potwierdzam 😕 Kupiłem nieużywane buty rowerowe na OLX, takie do codziennego użytku, niestety po roku niezbyt intensywnego używania (mam jeszcze dwie pary innych) zaczyna pękać wierzchnia warstwa 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Pojechałem na „ moja” górkę. 10 km pod górę, żeby zjechać 1km przez las. Jak dotarłem na szczyt, okazało się ze droga jest zamknięta 😪. Odwróciłem się i wracam. Trochę rozczarowany, myśle nie jest złe, tak czy inaczej z górki. Ledwo zawróciłem ulewa i nawet przez chwile grad. Zjazd na hamulcu, bo nic nie widziałem . Jak pech to na całego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Mój najmłodszy dobił do pierwszego tysiaka w tym roku, to ja po pracy i po ogarnięcia różnych rzeczy depnąłem szybkie 30 km, a potem jeszcze pomogłem znajomym przy wymianie pedałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Powalczyłem z mleczeniem kół. Obręcze firmowe RONDO, opony Conti Terra Trail. Lekko nie było, ale się udało. Pomogły naboje CO2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Ja znowuż dylematy z widelcem od Pine Mountain, nie dość że rozstaw 110 pod qr, który ogarnąłem to jeszcze mocowanie dolnej bieżni w standardzie 1/2 cala. 🥹🙃 Co nie zmienia faktu że z kompletem sterów i tak wychodzi tanio. Na ten czas wsadzam aluminiaka za stówę że sztywną osią, oś przelotowa jest na imbus 6mm więc mam nadzieję że szybko nie wyrobię gniazda, jak gdzieś tu czytałem na forum o problemach z ich odkręcaniem. Pozdrow'er 😘 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Czerwca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Odebrałem dzisiaj paczkę od kuriera z bike discount, ale niestety montaż gratów przewiduję dopiero za około 2-3 tygodnie. 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 @bogus masochista 😈 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Pancerz na czerwony i wspomniany widelec ameliniowy oraz koło z oponą 2,4'' Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 W weekend dwie wycieczki po Suwalszczyźnie. W tym nasza ulubiona wycieczka 8 jezior - niezbyt imponujące 30km w terenie i trochę ponad 400m podjazdu (ścieżki w tym nasz tajny Sectret Enduro, dróżki, szuter), dające możliwość kąpieli w jeziorach: Konopisko (?), Czarne, Jaczne, Kameduł, Kluczysko, Jeglówek, Szurpiły, Kopane. To są te, które mamy sprawdzone kąpielowo, choć przy trasie jest więcej. Mieszanie roweru z pływaniem w ciepły dzień to pełnia szczęścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Trochę pokręcone po lesie, potem jeszcze w innym miejscu w międzyczasie u starszego trochę dokręcania przedniej zębatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Drugi dzień testowania nowego siodełka w fitnessie - wczoraj 30 km, dzisiaj 40 km. Niestety moja dolna część pleców nie chce się z nim dogadać ☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Wymiana pinów na bardziej tolerancyjne dla cywilnych klapków... Na ciepły czas 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Ostatnio miałem sen, że brałem udział w wyścigu w którym można było jeździć tylko w drugiej strefie i jak ktoś mocniej przycisnął to dostawał czas karny! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Lekko ponad 100km na szosie z kolegą. Bo lekarze w maju mówili "pół roku bez sportu". Człowiek tak wyposzczony, że nawet wiatrem 30km/h się nie przejmuje. 😜 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Założyłem Wtb Byway na koła Kellys draft za 400 zł, gdzie popełniliśmy błąd? 😉 Pozdrow'er😘 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 1 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2023 W końcu zabrałem się za zrobienie sobie fajniejszego Trrrrrrrrr... w skociszczu. Wjechały ratchety 54T w miejsce fabrycznych 18T. Znowu powalczyłem z wózkiem tył-przerzutki -> diagnoza: pełen serwis. Ale to po następnej jeździe. No i właśnie..., wykreśliłem sobie fajną trasę, wrzuciłem tam gdzie trzeba, naładowałem lampeczki i G530tkę, przygotowałem ciuch, menu na śniadanie i w kieszenie. Sprawdziłem pogodę na jutro... i może być skucha Wypiję bronka, żeby jednak było na jazdę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2023 Nakamura jedzie do Wrocławia pod warunkiem że będzie posiadać błotniki 😉 Przystroiłem trochę carbonara Pozdrow'er 😘 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi