Sobek82 Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 @Wojciopowiedz mi jak to jest jechać pod górkę na najwyższej zębatce i kręcić do tyłu żeby spadł łańcuch? 😉😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 1 godzinę temu, Sobek82 napisał: @teotymcoś dla ciebie 😉 Hesusie, widziałem to wczoraj na Ali i byłem przerażony 😱😱😱 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 1 godzinę temu, Sobek82 napisał: @Wojciopowiedz mi jak to jest jechać pod górkę na najwyższej zębatce i kręcić do tyłu żeby spadł łańcuch? 😉😀 To jest tak - zatrzymujesz się, chcesz ustawić pedały do ruszenia dalej pod górę i łańcuch spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Dzisiaj zrobione 60 km - trasa Poznań-Będlewo przez Plewiska, Głuchowo, Chomęcice, Stęszew i powrót przez Łódź, Trzebaw, Jeziory, Szreniawę, Rosnowo, Komorniki i Plewiska. Co ciekawe, nie byłem zbytnio zmęczony, rzekłbym prawie wcale - co prawda w Będlewie przed pałacem spędziłem pół godziny na czytaniu książki, ale to raczej nie miało dużego wpływu. Kiedyś po 60 km byłem mocno zmęczony, a teraz... 🤔 Mam wrażenie, że to skutek uboczny powstały przy leczeniu choroby nowotworowej 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Dzisiaj czwarta setka w sezonie, tylko 103 km, ale zmęczenie jakby było ze 150 km... pierwsze 40 km i ostatnie 20 km z wiatrem prosto w twarz. Rowerowy maj udany, na razie przejechane 1152 km😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Dzisiaj 45 km. Swoją drogą mam wrażenie, że może w tym roku zrobię swoją pierwszą w życiu setkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 @mulek1985 to siedzi bardziej w głowie niż w nogach, powodzenia💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 @mulek1985 Zadbaj o jedzenie i picie. Wtedy się okaże, że 100-ka to żaden wyczyn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 12 godzin temu, mulek1985 napisał: swoją pierwszą w życiu setkę. Tylko zakąszaj, nie przepijają. I najlepiej żeby była zimna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 13 godzin temu, Cross90 napisał: bardziej w głowie niż w nogach W oraz pupie, plecach i nadgarstkach. Ale bardziej po niż przed 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) Z tą głową, to też już bez przesady. Owszem, psychika jest ważna, ale nie nadgonisz nią wszystkiego. Kwestia wytrenowania, predyspozycji i stylu jazdy. Co innego toczyć się z tętnem 100 BPM, a co innego jadąc "normalnie" w okolicach 130-150 BPM. Swoją drogą, zrobienie tych 100 km absolutnie nic nie zmienia. Można się pochwalić znajomym. W życiu zrobiłem dwa razy trochę ponad 100 km i w zasadzie nie widzę potrzeby żeby to robić, tylko po to żeby zrobić. Edytowane 27 Maja 2023 przez ChuChu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) @ChuChu bo chyba nie lubisz jeździć na rowerze😉😂 a poważnie to ja robię setki bo sprawia mi to przyjemność i daje satysfakcję i radość 🤷♂️ Edytowane 27 Maja 2023 przez Cross90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Setka to bardziej fiksowanie się na cyferkach, i w większości dotyczy początkujących, albo tych co dopiero po latach zaczynają się bardziej wkręcać w jazdę. Oficjalnie nie mam jej na koncie, a nieoficjalnie kilka razy było blisko, ale też nie przyszło mi do głowy, żeby dokręcać, choć to już by była czysta formalność. Zakładam, że przy jeździe z przerwami i jedzeniem 200 km byłoby w moim zasięgu - kwestia też czym i gdzie, oraz tempa, bo jednak jest bardzo duża różnica, żeby nie powiedzieć przepaść, pomiędzy niemrawym toczeniem po bulwarach (umownie, bo to kwestia względna), a ostrą wyrypą w górach, czy mocno pagórkowatym i interwałowym terenie (np. lokalny wyścig stosunkowo blisko morza - Trójmiasto, czy Kaszuby)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Forum umarło 🙃 Wystarczy mieć fejsbuka i kilka polubionych fan pejczów, rowerempopolsce, roweroholicy, itp. by się setką nie ekscytować Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Na forum była taka dziewczyna, która jeździ nocą, i to chyba przed Tobą Sobek, robiła samotne dystanse była długonoga, selfiąca, i spotkał ją hejt i sromota forumowiczów !!! Także jako względnie nogodłudzy nie chwalmy się że zrobiliśmy więcej niż do sklepu bo nam w szprych strzeli hejczup! Kto pamięta jej imię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Chodzi o Nakręconą Kręceniem, bo ja ją na fb obserwuje, normalnie rowerowo fenomenalna, szok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 @itr hejt ją spotkał za długie nogi, czy za ilość km? 😂 widzę tu same pozytywy🤷♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Niedziela bez setki to jak niedziela bez rosołu. Tak mawia moja żona. Ja z kolei setkę walę na kaca 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Szacunek dla wszystkich nabijających km, choć przyznaję, że największe wrażenie robią te pokonane w wysokim tempie i/lub z dużymi przewyższeniami - np. coś w stylu 500+ ze średnią 35 (dobry amator), albo ta sama średnia na połowie tego dystansu, ale z 5.5 km przewyższeń (pro z Giro)... Była jeszcze kosmitka jeżdżąca chyba przez miesiąc codziennie po średnio 400 km (rekord 600+)... Wrażenie robią też mocne panie - 160 km z 3.5 km przewyższeń ze średnią 24, i to po w najlepszym przypadku górskich amerykańskich szutrach (duńska pro)... Czasami niedowierzam - ostatnio trafiłem jakiegoś maniaka, który już w marcu miał ponad 20 k na zegarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Rząd wciąż waha się czy wprowadzić konfiskatę rowerów dla osób, które miesięcznie nie osiągną kilometrażu piećset plus, od 2024 będzie to już 800 plus, dobrze zorientowane źródła przeciekają, że w pierwszej transzy bedą konfiskowane grawele na karbonie, bo ich redystrybucja najlepiej poprawi budżet państwa . W celu weryfikacji, każdy kolarz amator będzie miał obowiązek przemieszczać się z patriotyczną aplikacja Pistrawa, która w między czasie będzie kontrolować ewentualne nadużycia w kolarstwie w czasie L4 , oraz przekroczenie prędkości pieszego na chodnikach. W kolejnej ustawie pojawić ma się wrzutka nakładająca na nas na piwniczną pracę na trenażerach-dynamach, aby zapewnić ciągłość zasilania w sytuacjach określonych odpowiednim alertem RCB… kolarz amator dostatczyć musi 150 W. a licencjonowany Masters 300W. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Dzisiaj 104 km i osiągnąłem nasycenie rowerowaniem. Poszło łatwo, spalone 4 kajzerki z Biedronki z 2 serkami topionymi - też z Biedronki. Jedzenia było na styk, ale bez problemów. Trasy widocznej na mapie między Nowym Dworem a Nieporętem nie polecam, bo zbyt ruchliwa, a widoki nieciekawe. Reszta OK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 P.S. Nie kajzerki, a grahamki. Poprawiam, bo ktoś kupi kajzerki i nie podoła wyzwaniu 😅 Także powtarzam: GRAHAMKI! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 8 godzin temu, Cross90 napisał: @ChuChu bo chyba nie lubisz jeździć na rowerze😉😂 a poważnie to ja robię setki bo sprawia mi to przyjemność i daje satysfakcję i radość 🤷♂️ Jeździć lubię, no ale od kiedy mam drugie hobby, trochę zdystansowałem się do kolarstwa. Pojechałem na most Południowej Obwodnicy Warszawy. O 17 miały być pokazy lotnicze. Byłem koło 16:30, więc pokręciłem się po okolicy, jadąc dobry kilometr po drodze z sześciokątnych, dziurawych płyt chodnikowych. No ale trudno, wróciłem na most koło 16:55. Wiało chyba z 300 km/h, no ale przecież samoloty! No i tak stałem i oglądałem do 17:25, bo już mi było zimno... Wodę ogladałem i sylwetki golasów na plaży nudystów, bo ani jednego samolotu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Pokazy miały być między 18, a 21 - wybrałbym się, ale siedzę w domu przez problemy z żołądkiem... PS żeby nie było OT, to leśne 7 dych w 3 g. sprzed tygodnia (zero jedzenia i 0.5 l wody) : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi