Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pokręciłem troszkę przy krossie, tylne koło idzie z polskiego sklepu ponad tydzień,  tyle ile sobie w widełkach wysyłki zaznaczyli.
Czyli, przyjęcie zamówienia, dwa dni zastanawiania, dwa dni pakowania, dwa dni nadawania i dwa dni dostarczania.
W poniedziałek powinno być.

DSC01177.png.e7f22e3a22f2f004b800b5cfc5dcdc94.png

DSC01180.png.578807f118a0ea5f766fb07e6487486a.png

:Pozdrow'er

• +1 pomógł 2
Napisano

Wprawdzie wczoraj, ale czwarty wyjazd po półrocznej przerwie. Przy okazji serdecznie witam wszystkich Użytkowników po dłuższej nieobecności 😁

mapy.jpg

• +1 pomógł 3
Napisano

Olałem ostrzeżenia @Sobek82 przed porannym deszczem (pewnie mu się nie chciało wstać), razem z Żanetą zrobiłem mleczną dolewkę i ruszyłem w trasę. Wyrkęciłem prawie 71km'ów, z czego ostatnie 25 w... wykrakanym deszczu :) Generalnie fajowo było. Ręka/łokieć naprawiony - można jeździć.

20230423-094652net.jpg

No i Skociszcze poznał nowego stalowego kolegę wykutego przez @Sobek82 :) 

20230423-134406net.jpg

• +1 pomógł 4
Napisano

@CoolBreezeOne póki jeszcze nie zaschło, wylej to goowno z opon i kup jakiś normalny uszczelniacz. :) I mówię całkiem poważnie, dostałem niedawno 0,5l w zestawie z oponami, a że nie miałem innego, to je wlałem - po miesiącu z uszczelniacza został przylepiony do opony twaróg i woda.

Napisano

@TheJW, oj tam. W tych oponach długo mleko nie pojeździ - @Sobek82 nie chciał mi przeglądu podbić, bo niby bieżnika zaczyna mi brakować 🙃 Jeszcze ze dwie jazdy i będę przyodziewał kółka w króliki. 

A jak tam mu-offowe mleko. Sprawdzałeś jak się ma po kilku jazdach?

Napisano (edytowane)

Takie słońce, że korzystając z wolnego nadrobiłem zaległości z weekendu w opaleniźnie i 4 h na rowerku po dość otwartych bezdrożach wyszło niecałe 50 km bo jednak większość czasu straszny wmordewind 

Edytowane przez Sansei6
Napisano

Założyłem oponki Conti dubel fighter III ,po czym zdjalem przednia i założyłem schwalbe racing ralph 2.1 .

Ale chyba najlepiej byłoby jakieś 2.3 założyć szutrowki ,istnieje taka opona ? 29 ,szerokość 2.3 szybki szutrowy bieżnik. 

20230424_181204-01_copy_1156x867.jpg

Żeby dość lekko się toczyła po szutrze i asfalcie .nie jezdze po błocie po piachach i korzeniach, normalnie kolarstwo romantyczne ,łykanie km .😀

Napisano

2.25 by chyba starczyło. Za 90 zł?!?!? Gdzie tak tanio dawali ? 

Dobra znalazłem. Fajnie to wygląda. Mają 2.25 ? Wyglądają delikatnie .może przez brak agresywnego biznika .zerknę na allegro ale wątpię żeby były w takiej cenie .

Edit.

Nie ma wszystko cienizna 

Napisano

Niestety żony często dziwią się dość niskimi cenami niektórych części rowerowych wyrwanych gdzieś okazyjnie jednocześnie nie dostrzegając masakrycznie wysokich z naszego punktu widzenia cen kolejnych torebek, bluzek, tudzież innych bucików na wiosnę 🤣

• Haha 1
Napisano
10 minut temu, Sobek82 napisał:

Niestety, żona była zdziwiona że para skarpet kosztowała niemalże 180 zł 🥹🤣

Na szczęście Żonka rozumie moja pasję 

2 minuty temu, Greg1 napisał:

Niestety żony często dziwią się dość niskimi cenami niektórych części rowerowych wyrwanych gdzieś okazyjnie jednocześnie nie dostrzegając masakrycznie wysokich z naszego punktu widzenia cen kolejnych torebek, bluzek, tudzież innych bucików na wiosnę 🤣

I to się nazywa legalizacja zakupów, kochanie dawno nic sobie nie kupiłaś. Torebka ,bluzka ,itd .

I wtedy ty kupujesz nowy gadzet dla siebie skoro ona kupiła to i ty 😀

Napisano (edytowane)

Dzisiaj 50 km po Warszawie. Jak się nie pochoruję, to będzie sukces. Zimne powietrze mocno drażniło mi gardło.

Orzeszki z rodzynkami dały mi cudowną formę i żadnej sraczki 😅

mapy.jpg

Edytowane przez teotym
Napisano (edytowane)

W końcu zabrałem sie by zajrzeć do zapadek, bo skubane potrafiły "strzelić" co jakiś czas. A tam:

20230430_184326.thumb.jpg.c23cb1ee5d5f2f343094a040aeaa065d.jpg

20230430_183921.thumb.jpg.386c3eaf7d52f77cefde53436c61b511.jpg

Nie wiem, co o tym myśleć? 

Wyczyściłem i przesmarowałem dużo mniejszą ilością smaru DT.

Edytowane przez vincek
  • +1 pomógł 1
  • Smutny 1