pecio Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) Z nudy spowodowanej pogodą oraz faktem iż fabryczne mocowanie na gumki rozwalało moją psychę , popełniłem małą rzeźbę. Z elementu K-edge oraz adapterka hebla zrobiłem profesjonalne , minimalistyczne mocowanie pod "świeczkę" Edytowane 26 Marca 2023 przez pecio 2 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 W związku z przymusową przerwą od kręcenia dłubię na warsztacie. Dzisiaj danie główne, to plastikowe koła i dwukolorowe laczki w mlecznym sosie. Plus jakieś pełne tarcze na deser. 1 Cytuj
Sansei6 Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 Dziś o zachodzie słońca, znów między burzami z dużym wnordewindem i raz ciepło raz zimno ale 30 km dokręcone Cytuj
Sobek82 Napisano 28 Marca 2023 Napisano 28 Marca 2023 Gonię rudą ze śrubek Pozdrow'er Tarcze już założone Cytuj
vincek Napisano 1 Kwietnia 2023 Napisano 1 Kwietnia 2023 Wymiana tylnej przerzutki + implementacja pełnego pancerza w muirwoodsie. Cytuj
Sobek82 Napisano 3 Kwietnia 2023 Napisano 3 Kwietnia 2023 Już nie liczę którą warstwę lakieru bo gdzieniegdzie tłuste musiało być i wychodziły plamy ale będzie dobrze. 🥹😀 Pozdrow'er 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 Ledwo (20km) ruszyłem dzisiaj po południu korbą a zmarzłem jak pies w kieleckim... Gorzej niż w grudniu... Oprócz tego kolejne torpedo do rozebrania wyczyszczenia i nasmarowania - za każdym razem się zastanawiam: Ile zostawić luzu na piaście - czy ma być zero czy ma być ten "milimetr -dwa"? Cytuj
Sobek82 Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Pieseł zagryzł kubek do odpowietrzania, cały zestaw w drodze, plus klocki, przymiarki już są. Marianek też się szykuje, wystarczy tego lakierowania widła. Pozdrow'er 😉 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Pierwszy rower który widzę od ciebie i nie jest naciapany jak ortalionowe dresy z lat 90'! Cytuj
RabbitHood Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Masz za karę, że straszysz mnie maluchem z miniaturki - dokładnie taki kolor miał ciapak na którym uczyłem się jeździć. Cytuj
Sobek82 Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 To jest akurat real maluch, może w tym roku podjadę i sprawdzę czy jeszcze tam stoi. Pozdrow'er Cytuj
RabbitHood Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Zawsze się zastanawiałem, dlaczego rejestracje ZGR nie są z Zielonej GóRy. Cytuj
Sobek82 Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Województwo lubuskie – numery rejestracyjne zaczynają się na literę "F". Lubuskie nie mogło dostać L, bo tę literę "wziął" Lublin, nie mogło dostać G (od Gorzowa Wielkopolskiego), bo tę literę dostał Gdańsk; wprawdzie lubuskie ma dwa miasta wojewódzkie – obok Gorzowa, w którym jest siedziba wojewody ma również wojewódzką Zieloną Górę (siedziba sejmiku wojewódzkiego), ale Z też zostało zajęte przez woj. zachodniopomorskie. Na temat pochodzenia litery F na tablicach aut z lubuskiego krążą różne legendy, m.in. takie, że inspiracją była nazwa słynnego klubu żużlowego Falubaz. 🥹😉😘 Cytuj
vincek Napisano 6 Kwietnia 2023 Napisano 6 Kwietnia 2023 Pierwsze nieśmiałe podejście do zamleczania... 2 Cytuj
Strek Napisano 7 Kwietnia 2023 Napisano 7 Kwietnia 2023 @vincek ja także przypomniałem sobie procedurę mlecznych przetworów i mlekiem potraktowałem swojego potwora. 4 Cytuj
TheJW Napisano 7 Kwietnia 2023 Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Najpierw odebrałem graty z Paczkomatu. Potem je pooglądałem, posprawdzałem, pobawiłem się. Kombinowałem jak w FC-M8100-1 na leniucha wymieniać samą zębatkę bez demontażu korby i pająka, ale potrzebny jest do tego torx T15 z dziurką. Moje bity okazały się za twarde, żeby wywiercić w nich otwór, muszę więc poszukać po sklepach odpowiedniej nasadki. Później po raz pierwszy umyłem Oiz'a. Gdybym wiedział, ile z tym pierdzielenia, to nie kupiłbym fulla. Jak na zewnątrz zrobiło się ciemno, to wziąłem się za prace domowe - ku uciesze sąsiadów odpaliłem udar i zamontowałem ostatnio kupiony uchwyt, na którym powiesiłem wcześniej umyty rower. Teraz będziemy mieć się ciągle na oku. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez TheJW 5 Cytuj
Wojcio Napisano 7 Kwietnia 2023 Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Zamleczyłem i troszkę okleiłem folią nowy rower. Potem jeździłem po podziemnym garażu. Wreszcie przestało padać. Jutro pierwsza jazda w terenie. Canyon Spectral 125 CF8. A! Jeszcze bidon przykręciłem. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez Wojcio 2 Cytuj
TheJW Napisano 7 Kwietnia 2023 Napisano 7 Kwietnia 2023 Mi na oklejanie zabrakło dzisiaj weny. Czym i jak oklejałeś? Cytuj
Wojcio Napisano 7 Kwietnia 2023 Napisano 7 Kwietnia 2023 Góra ramy i widełki z boku taśmą Oraguard z Allegro. Ta taśma jest klejoną na mokro i jak się postarać to bardzo dobrze wychodzi. Zaś widełki pod łańcuchem (osłona w Spectralu jest za krótka) samoprzylepną gumą. Kawałki tej gumy trafiły też na boki widelca na dole - tam jest zagrożenie przy transporcie na haku. 1 Cytuj
Eathan Napisano 8 Kwietnia 2023 Napisano 8 Kwietnia 2023 8 godzin temu, TheJW napisał: Jak na zewnątrz zrobiło się ciemno, to wziąłem się za prace domowe - ku uciesze sąsiadów odpaliłem udar i zamontowałem ostatnio kupiony uchwyt, na którym powiesiłem wcześniej umyty rower. Teraz będziemy mieć się ciągle na oku. No i zrobiło się świątecznie... Do tego praktycznie. Na Wielkanoc wieszasz jakieś pisani a na Boże Narodzenie światełka. @Wojcio masz jakiegoś linka do tej samoprzylepnej gumy? Cytuj
Wojcio Napisano 8 Kwietnia 2023 Napisano 8 Kwietnia 2023 Takie cuś. https://aciro.pl/scotch-2228.html Kupowałem w innym sklepie, ale przez Ceneo i nie mam linka. Miękkie, bardzo dobrze trzyma i dobrze się układa, może trochę za miękkie by długo wytrzymało. Zobaczymy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi