Greg1 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Wina niskiej temperatury, niektóre sprzęty tak reagują niestety. Kiedyś tak miałem z komórką - musiałem gdzieś tam dotrzeć w Warszawie, nie znałem okolicy więc włączyłem mapy google, baterii było około 30%, temperatura minusowa gdzieś około -10°C i komórka się też wyłączała. Przy włączaniu pokazywało 0% a jak dotarłem na miejsce i wewnątrz, w temperaturze pokojowej włączyłem to znowu było ponad 20%. Być może bateria jest już z lekka zużyta Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Lutego 2023 Mod Team Napisano 7 Lutego 2023 Ogólnie lipa z tymi bateriami - w sobotę smartfon miał ok. 30%, po 2.5 km robiłem zdjęcie i było 26-25%, a po dosłownie kilkuset metrach i chęci zrobienia zdjęcia zonk, bo po drodze się wyłączył, a jak włączyłem, to zaraz się wyłączył i nie chciał już odpalić... Nieco później udało się zrobić jeszcze jedno zdjęcie przy 8% baterii, i znowu musiał się od razu wyłączyć sądząc po śladzie - potem w domu miał 7%, które nie schodziły przez co najmniej 1g. (wg. aplikacji monitorującej stan baterii, jej kondycja to 98%, a staram się ładować w przedziale 20-80% i raczej tych 80 nie przekraczać - jednocześnie zdaję sobie sprawę, że producent tak ustawił smartfona, żeby wcześniej się wyłączał w celu przedłużenia żywotności baterii)... PS powyższe było na 10 km spacerze, ale trochę się tym zdenerwowałem, bo rzadko chodzę (żałowałem, że nie wziąłem nawigacji, mimo że o tym myślałem, ale zrezygnowałem...) - dlatego w niedzielę rejestrowałem jazdę na bogato, czyli 4 urządzeniami Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Dzisiaj postanowiłem uratować X(C)kinga po spotkaniu z ukruszonym zębem megalodona ( @Sobek82, twierdzi, że to kwiatek był - z Harnasia w dodatku). Szybka kontrola zewnętrzna czy aby coś tam jeszcze czasem się nie wbiło i akcja. Laczek świetnie się zaaklimatyzował na obręczy, ale siła perswazji i dłuższa łycha załatwiła sprawę. Przy okazji znalazłem obok niezłego luja, który nie dawał o sobie znaku. Dziury oczyszczone, wyciągam ze skrzynki zestaw łatek z klejem i... łatki ok, ale klej się wziął i zasechł. To samo w zestawie tuebless z Dekla. Knoty ok, klej wyparował. Tak więc, miejsce pod łatki oczyszczone i zaplanowana wycieczka do "rowerowego" po jakiś klej. A w zasadzie może kulnę się po kapkę do chłopaków z wulkanizacji, hmmm... 2 Cytuj
Sansei6 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Ktoś wypuścił jakieś fale, cze impuls EM dziś nagle mój Walle też stracił zasilanie w baterii... Cytuj
RabbitHood Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 I to mnie właśnie mnie zniechęca do jakiegokolwiek zainteresowania się ebajkami. A dzisiaj zastanawiam się, czy nie zacząć pracować na serwisie w niemieckim sklepie Kjuba - płacą lepiej niż mi teraz za pracę "komputerową" w Polsce... Cytuj
itr Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Jest taki film „Cube” , o rekrutacji do niemieckich sklepów rowerowych, wolałbym być jednak informatykiem 😉 3 Cytuj
RabbitHood Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Fejk nius! Tam nie było żadnego roweru! 1 Cytuj
Electronite Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Ja do roboty rowerem pojechałem. Baba na elektryku mie wyprzedza, starzeję się. 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Trza było siedzieć jej na kole i korzystać z tunelu powietrznego! Cytuj
Greg1 Napisano 8 Lutego 2023 Napisano 8 Lutego 2023 Cytat Trza było siedzieć jej na kole i korzystać z tunelu powietrznego! Ostatnio tak próbowałem - za długo nie dalem rady, teren z lekka pofalowany i pod górkę mnie odsadziła. A kobita jak zobaczyła, że jej siadłem na ogon to jeszcze przyśpieszyła... Może myślała, że zbok jakiś w obcisłych gaciach 😁 1 Cytuj
itr Napisano 8 Lutego 2023 Napisano 8 Lutego 2023 Damki mają czasem tassera w tylnej lampce , na wypadek ataku facetów w rajtuzach, także siadanie na ogonie grozi porażeniem kiedyś też za koleżanką z torebką w koszyku dopraszałem się chyba bardziej o defibrylator. Prawie padłem na zawał. Cytuj
TheJW Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Znów mnie choróbsko dopadło, więc kręcenie nie wchodzi w grę. A że większość gratów popsułem tak, że nie nadają się do przeserwisowania, to siedzę i się nudzę... Z rzeczy rowerowych, to zamówiłem sobie zestaw imbusów, spakowałem nowy rower do zwrotu i sprawdziłem rozmiar łożysk w starym kole, które może zachce mi się zreanimować. Edytowane 9 Lutego 2023 przez TheJW Cytuj
ChuChu Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Czemu zwracasz? Pedały jednak nie pasowały? 😉 2 Cytuj
TheJW Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Jak na fabrycznie nowy rower za tyle kasy, to zbyt wiele usterek, wad i braków, żeby to zaakceptować. Sam sklep był zdziwiony, nigdy wcześniej coś takiego się nie przydarzyło. Moje szczęście...jeśli w całej partii jakiegoś towaru jedna sztuka jest trefna, to na 100% trafi do mnie. Sprawdzone wielokrotnie. W przyszłym tygodniu dostanę nową sztukę, tym razem sklep dostarczy ją własnym transportem, złożoną i sprawdzoną. Dobrze się złożyło z tą chorobą, bo przynajmniej nie żal, że nie można przetestować nowej zabawki. O! Przypomniałem sobie! Żeby nie było, że całkowite lenistwo, to jeszcze wyniosłem szosę na poddasze, bo na trenażerze też w najbliższych dniach nie pojeżdżę, a tylko miejsce zawalała. 😜 Edytowane 9 Lutego 2023 przez TheJW Cytuj
ChuChu Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Ja mam to samo co Ty. Jak coś ma być zepsute, to trafia do mnie. Z ciekawości. Co tam było nie tak? Cytuj
Sobek82 Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 To nie jest tak, gdyby rower trafił do laika to by żadnego, podejrzewam zwrotu nie było. A taki jeden z drugim wyżej, z rentgenowską precyzją prześwietlą rower i się okazuje że wada wadę pogania. 😁 1 2 Cytuj
TheJW Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Z pewnością gdyby rower trafił do przeciętnego "pedalarza", byłoby tak, jak @Sobek82 piszesz. Moja kobieta, która towarzyszyła mi chwilę przy jego składaniu sama powiedziała z niezadowoleniem, że "normalny człowiek by na tym jeździł i nawet nie wiedział, że jest uszkodzone". Znaczy jeździłby, dopóki nie zrobiłby sobie krzywdy... Edytowane 9 Lutego 2023 przez TheJW Cytuj
ChuChu Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Założyłem ciasne Tufo Thundero 44c na ciasne obręcze WTB. Czeka mnie chyba wymiana kciuków... Cytuj
KSikorski Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Jak coś to w szpitalu w Wejherowie na chirurgii dziecięcej jest taka czarnowłosa Pani chirurg, maestro od szycia ścięgien małych dłoni. Może kciuki też wymieni 😄 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Zakładałem wtb ranger na wtb i40 połamałem wszystkie łyżki jakie miałem, kupiłem na zapas 6szt. Cytuj
vincek Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Wymieniłem linki i pancerze hamulcowe w rowerze najmłodszej. Cytuj
Eathan Napisano 10 Lutego 2023 Napisano 10 Lutego 2023 Odebrałem amor i damper z serwisu. Pełen serwis plus wymiana uszkodzonego tłoczyska. Teraz tylko zamontować i rower gotowy Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Wczoraj wrzuciłem łatanego X(C)kinga na obręcz, zostawiłem na jakiś czas, żeby się ze sobą oswoili, a następnie zalałem mlekiem. Pamiętając ile mnie nerwów kosztowało jego pierwsze założenie na obręcz odpowiednio się przygotowałem: dwa browary dla ukojenia, długie łychy, woda z płynem dla poślizgu, airtank do wstrzelenia. I co? Tylko piwo poszło. I to szybko. Opona wlazła na obręcz nad wyraz sprawnie i wstrzeliła się od pompki. Po całonocnym leżakowaniu luft nie uciekł. A dzisiaj ożeniłem bloki z zimowymi kapciami. Zima, co prawda dała dyla, ale mam nadzieję, że tylko na chwilę. 1 Cytuj
Eathan Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 @CoolBreezeOne spokojnie te buty dają komfort nawet przy kilku stopniach na plusie. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Lutego 2023 Mod Team Napisano 11 Lutego 2023 A kij z taką zimą (oczywiście zależy gdzie kto mieszka i co lubi), w każdym razie takie pseudo-zimowe warunki są do bani, bo raz spadnie trochę śniegu, potem się topi, zamarza i tak do wiadomo czego... Dlatego dzisiaj oglądałem zeszłoroczne filmiki ze swoich przejażdżek - za oknem syf, więc nie szkoda było czasu, tym bardziej, że nawet ten z 16 X '22 widziałem pierwszy raz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi