Jurek63 Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Walka z ustawieniem ergonów trwa. Ostatnie ustawienie wydawało się dobre, ale dzisiaj po przejechaniu kilkunastu kilometrów cierpnięcie lewej dłoni wróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragster Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Przed zdjęciem i szejkiem, oznaczyłem drucikiem wew. stronę łańcucha. Po wyczyszczeniu, umożliwi to założenie tej strony jako zewnętrznej. KMC Z8, nie kierunkowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 Zdjąłem łańcuch z szosy, wyszejkowałem, wyczyściłem zębatki, założyłem drugi łańcuch, nawoskowałem. Potem wyczyściłem kasetę na trenażerze (przecież nie będzie mi brudziła czystego, swieżo założonego łańcucha w szosie 😆). Jako, że już miałem brudne ręce, to wyczyściłem i zdemontowałem kasetę z MTB, potem zdjąłem i wyczyściłem bębenek DT na którym była zamontowana, żeby go jutro wysłać na reklamację. A teraz nadrabiam zaległości na forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 @TheJW, jak po ogarnięciu kasety w trenażerze nie zamontowałeś do szosy błotnika/błotników, to twój wysiłek poszedł na marne (sorry, ale jeden wątek się za mną ciągnie). Przymierzam się do serwisu tokenowego Ninja-suportu. Zrobiłem remanent niezbędnych narzędzi, części i... przy okazji zerknąłem na przerzutkę. Do prac serwisowych będę musiał dopisać wymianę kółek przerzutki (niezłe kolce mam na kółku napinającym). Jak już się za wymianę wezmę, to pewnie full serwis jej zrobię. A jak już przerzutkę zdemontuje, to i może za pancerze i linki się wezmę...? Hmmmm, ojej ojej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 Rozpieprzyłem klucz jobswortha, wywaliłem psierzutki z Krampuśniaka, wrzuciłem świeżą taśmę na obręcze i postawiłem czycale na bezdętce. Jutro się przepraszam z singlowym napędem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 Napaskudziłem a potem karnąłem trzy-calowe cztery dychy, bossko byo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kazafaza Napisano 19 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 ...a dziś starałem się aby uczniowie jednej z klas lokalnej podstawówki wyrośli na prawdziwych patusów rowerowych. A teraz, drogie dzieci, powtarzajcie klaszcząc w dłonie: sztywno, stalowo i jednobiegowo! 🤡 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 @kazafaza jaki duch rowerowy wśród młodzieży teraz? Jeżdżą trochę dzieciaki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 @kazafaza i to się mnie podoba 😀. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Kazącz uczysz , ucząc fazisz !!!! Super😀😀😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Cross90 napisał: @kazafaza jaki duch rowerowy wśród młodzieży teraz? Jeżdżą trochę dzieciaki? Przeprowadziłem się do miejscowości > 2500 mieszkańców, rowerów pod szkołą tu zdecydowanie wincyj niż w Szczecinie. A generalnie to taka rozgrzewka przed egzaminem czwartoklasistów na Kartę Rowerową, moja Pani się wysypała, że jestem instruktorem nauki jazdy i ćwiczę zdolności pedagogiczne. Planujemy jednak z Gronem wprowadzić cykliczną imprezę typu "Rowerowy Klub Narzędziowy" i urządzić trwały plac do nauki i doskonalenia jazdy, jest kilku młodych ogarów co chcą kopać hopki, bandy i takie-tam. A więc jest nadzieja w narybku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Uczniowie coś w rękach trzymają. Jakąś drukowaną instrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Jak chcesz PDF'a to privnij. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Dziękuję, zapukam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Długie spodnie, długi rękaw, bez czapki z daszkiem, to nie mój KaziuFaziu 😉 Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) A ja pojezdzilem wypożyczonym rowerem po Tajlandii. Rower w kiepskim stanie, wiec nie było fanu. w kraju gdzie moznabylo dostać czapę za narkotyki zalegalizowano zioło. Edytowane 21 Stycznia 2023 przez JWO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 A ja nic nie robię. No, siedzę w Norwegii i na rower zarabiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 @JWO: trzeba było wypożyczyć słonia, może byłby w lepszym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Wczoraj miałem wziąć przerzutkę na warsztat i potraktować ją kompleksowo. Ale, że walczę jeszcze z innymi sprawami nierowerowymi, to zająłem się kółeczkami, które... jeszcze się kręciły i w sumie dawały radę No i miałem dzisiaj trochę pokręcić, ale jakieś takie nie wiadomo co pada z nieba, niby minus, a na plusie, niby grunt trzyma, a jednak płynie... Daję sobie godzinę na kawunie i motywację. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Będąc w tym samym zakątku kraju, zainspirowany daniem sobie godziny na kawusię i medytację z racji (nie)pogody, zabrałem się za porządek w rzeczach rowerowych. Lub bałagan, wedle opinii osób przemykających obok. Odgrzebałem dwa cuda z poprzedniego millenium, ale już nie mam na czym ich odpalić: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Akurat też wczoraj znalazłem Taśmę fałhaesa ,choć nie na rowerze. Mam urządzenie tylko trzeba paski gumowe zmienić… dodatkowo znalazłem urwane lusterko i mam zamiar je gdzieś po improwizacji używać, zobaczymy odbicie po prostu 😀 i teczkę z bałaganem starowych numerów ( nie wszystkich, nie zbierałem ich) O rety co za psychoza była tym sportem. !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 10 km. w błocie i śniegu. Na więcej nie pozwoliły warunki. Po powrocie mycie roweru i czyszczenie napędu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Tymczasowy upgrade tylnej przerzutki w rowerze młodego z Altusa na Alivio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Mycie smoczycy po wczorajszych 10 km w śniegu. Potem okleiłem ramę w newralgicznych miejscach folią. Przykręciłem w piwnicy wieszak na rowery, po czy załadowałem na niego samochodowe bagażniki rowerowe a rowery jak stały, tak stoją Edytowane 22 Stycznia 2023 przez spidelli 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Dojechałem do pracy obładowany jak nigdy: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi