JWO Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 W sobotę zrobiłem pierwszą wycieczkę (27km) Ulepem. Po płaskim, żeby sprawdzić czy wszystko działa i jest dokręcone, zanim pojadę nim w góry. Wykręcenie 30km/h wcale nie było takie łatwe. Po raz pierwszy to ja goniłem żonę, a nie ona mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Do domu wrocilem... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 @Electronite, mogłeś dokręcić te 13km :). Gratulcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 prowadziłem rower - średnia 5,4 km/h. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 W dniu 25.10.2022 o 00:19, JWO napisał: @Electronite, mogłeś dokręcić te 13km :). Gratulcje. Będzie czas. Nawet na licznik nie patrzyłem tylko do domu jechałem, puźno byo, na 7 rano do roboty następnego dnia. A jeszcze kapcia w środku nocy złapałem. Teraz na statku rozruchy robię i w sobote może wrócę do Gbg. Pora deszczowa się zaczyna a do roboty jakoś jeździć trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Ja dzisiaj zrobiłem przejażdżkę na hotdoga do Żabki... (nie muszę chyba dodawać, że znowu coś się zepsuło w rowerze...;)) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Szosą do żabki, też mi wyzwanie, cza było rudym 102😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Chciałem zwinąć, ale zaspawali mu gąsienice do kół. 🤪 Pewnie nie ja pierwszy i dlatego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 13 godzin temu, TheJW napisał: nie muszę chyba dodawać, że znowu coś się zepsuło w rowerze...;) Dawaj, śmiało. Wszyscy są ciekawi 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 ...się naczytałem przygód @TheJW i na podjeździe coś chrupnęło, na szczęście nie rzepka, i się pedał oklapł był w rezultacie: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Cuś wąskie gniazdo w tym NX. Czy to pedała zegło? Noga jak u konia co by nie mówić. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 W dniu 25.10.2022 o 00:02, Electronite napisał: Do domu wrocilem... Mi to tyle samochodem się nie chce jechać, a co dopiero rowerem... Podziwiam, zarówno jeżeli chodzi o siłę jak i chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 @Sobek82: noga jak u kunia - owłosiona i trąci stajnią 🤡 A zegło całe homo w korbie - wygląda jakby gwint przeskoczył...takich cudów jeszcze nie grali, NX miękka maślanka ale gej też nie jakiś hardkorowy platformiak więc jestem zdziwion i smuton. Ocalała strona otula mocno cały gwint, to nie kwestia wylajtowania materyjału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Jak tam chłopaki przygotowania do weekendu? Dzisiaj specjalnie wziąłem "chorobowe" bo 24stopnie za oknem i słońce. Będzie jazda do pierwszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Chyba od pierwszego... grudnia... Ja nawet specjalnie nie musiałem brać chorobowego. Jakoś tak się samo złożyło 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2022 U mnie się wcześniej złożyło "chorobowo -siostrowe", bo siostra przyleciała, a urlopu mało i szkoda Wynikiem było 10 jazd przez 2 tygodnie - nie wiem czy kiedykolwiek przedtem mi się to zdarzyło, nawet kiedy miałem bardzo dużo czasu. Na weekend, no cóż, mam nadzieję się wynurzyć 2 razy - jak nie będzie ulewy i trąby powietrznej. Ogólnie jest szansa na 5 k w tym roku (ostrożne szacunki zakładały 4), co bez dojazdów do roboty, jazdę głównie sobotnio -niedzielną i bez dystansów 100+, jest jak na mnie i moje lenistwo całkiem przyzwoitym przebiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Zero porawy! Wysłali mnie na rynek. Przecież nie bede nosił tego w siatkach. Pobudka 5:50. Na rower. Po 22 km przywizłem to co trzeba. Choć tyle się udało to by bylo na tyle w padzierniku, 657 km, 5, 695 w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Dzisiaj udany dzień 50km machnięte - zgrzałem się jak głupi bo na długi rękaw pojechałem. Rozważam zakup rękawków! U mnie będzie bieda, do 3tyś dobije jak mnie jakiś szlag nie trafi. Niestety strasznie leniwy miałem początek roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Wk... zdenerwowałem się nieprawdopodobnie. Jakiś czas temu, kupiłem sobie zacisk sztycy Accent Exe 31.8 mm, bo to standardowy wymiar pod sztycę 27.2 mm. Potem kupiłem Accent EVO, bo spodobał mi się bardziej. A w tym tygodniu uznałem że skoro wszystko mam marki PRO, to i zacisk będzie pasował. No i zabieram się za montaż, a zacisk wpada luźno na komin. Wychodzi na to, że rama stalowa ma cieńsze ścianki i jakiś nietypowy wymiar zacisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Normalnie że tak 😉 ścianki są cieńsze w stali, że też Unia Europejska nie działa od 100 lat to byśmy mieli max dwa wymiary sztyc i obejm, a tak włos się na mosznie Jerzy od różnorodności wymiarów. Btw u mnie przebieg w tym roku to 345,5 km 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 W dniu 23.10.2022 o 20:48, abdesign napisał: To co zawsze... Wtedy kiedy wydaje mi się że zakręt jest od tego żeby wymiękali inni... czyli szlifowałem kolano : Ja Ci już to kiedyś pisałem. Naucz się jeździć. Szosowiec wielki, a się wywraca bez bocznych kółek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Nawej tak się jeździ ostożnie to też można się przewrócić. To nie zależy tylko od umiejętności. Kolarstwo to bardzo niebezpieczny sport. Nawet bardzo doświadczeni maja wypadki. A poza tym, co ci którzy słabiej jeżdża to nie powinni wcale? Każdy upadek to lekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Cytat zgrzałem się jak głupi bo na długi rękaw pojechałem Zrobiłem ten sam błąd - jeszcze miałem kamizelkę-wiatrówkę ale szybko ją zdjąłem. Ja tylko 24 km ale "w terenie", za to w środę było 56 km 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Rano mycie i smarowanie rowerów jeszcze po poprzednim weekendzie 😳 a potem rodzinna wycieczka przez jesienny las z obiadem w środku (w środku wycieczki i w środku lasu). Po wycieczce rowerki nadal czyste - dziś błota nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Godzinę temu, Mtalamu napisał: Nawej tak się jeździ ostożnie to też można się przewrócić. To nie zależy tylko od umiejętności. Kolarstwo to bardzo niebezpieczny sport. Nawet bardzo doświadczeni maja wypadki. A poza tym, co ci którzy słabiej jeżdża to nie powinni wcale? Każdy upadek to lekcja. Nie załapałeś żartu, prawda? 🙃 A że @abdesign lubi zaliczać gleby, to i jakaś uszczypliwość zawsze wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi